Εξελίξεις που αναμένεται να λάβουν απρόβλεπτες διαστάσεις για το Μαξίμου φαίνεται ότι φέρνουν οι αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο πρώην υπουργός προκάλεσε έντονη σεισμική δόνηση στο Μαξίμου με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βρίσκεται υπόλογη για το παρασκήνιο που εμφανίζεται να διαδραματίζονταν το καλοκαίρι του 2015. Όπως σημειώνει η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιάννης Χρηστάκος, οι διάλογοι και τα νέα στοιχεία από το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών προκάλεσαν νέες έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση που τονίζει ότι είναι επιτακτική ανάγκη η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για να διερευνηθούν όλες οι πτυχές εκείνης της σκοτεινής περιόδου η χώρα φλερτάρει από τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ.  

«Ο Τσίπρας γνώριζε»

Στελέχη της ΝΔ τονίζουν ότι τα νέα στοιχεία για όσα ισχυρίζεται ο Γ. Βαρουφάκης στο βιβλίο τα ου επιβεβαιώνουν ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνώριζε όλες τις κινήσεις, ενημερώνονταν για τα πάντα και, όπως φαίνεται,  έδινε και εντολές που έφταναν μέχρι το σημείο να απειλήσει η χώρα το ΔΝΤ με πιστωτικό γεγονός. Σύμφωνα με τις περιγραφές και τους συγκλονιστικούς διαλόγους που αποκάλυψε η εφημερίδα, ο πρωθυπουργός από τη μια υποπτευόταν τον Γ. Χουλιαράκη ως άνθρωπο που έκανε τα χατίρια των δανειστών και από την άλλη, λίγες εβδομάδες αργότερα, με την εμπλοκή και της ΕΥΠ υποπτευόταν τον Γ. Βαρουφάκη ως άνθρωπο που έπαιζε το παιχνίδι του Σόιμπλε.  

«Ένοχη σιωπή»

Την ίδια στιγμή την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι νέες αποκαλύψεις για τα σχέδια της κυβέρνησης το κρίσιμο επτάμηνο του 2015, όταν η χώρα «φλέρταρε» με τη χρεοκοπία. Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις τόσο μέσα από τις περιγραφές στο βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη όσο και από τα ντοκουμέντα τα οποία μεταφέρει με ακρίβεια προκαλούν νέο κύκλο σφοδρής σύγκρουσης. Η Πειραιώς όχι μόνο ζητεί, ως επιτακτική ανάγκη, την Εξεταστική Επιτροπή, αλλά και καυτηριάζει τη σιωπή του πρωθυπουργού σχετικά με τις νέες αποκαλύψεις.