Κινήσεις που θα απεγκλωβίσουν την κυβέρνηση από την ιστορία του Πάνου Καμμένου και την υπόθεση Βαρουφάκη αναζητά το Μέγαρο Μαξίμου τα τελευταία εικοσιτετράωρα καθώς αντιλαμβάνεται ότι κινδυνεύει να παρασυρθεί από την περιδίνηση των υδάτων του Noor 1.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες που θα διαμορφώσουν μια άλλη ατζέντα η οποία θα έχει να κάνει με την καθημερινότητα των πολιτών. Οι κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα βασίζονται πάνω στο τρίπτυχο ανάπτυξη, επενδύσεις, καταπολέμηση ανεργίας. Μάλιστα γι' αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός σκοπεύει να επισκεφτεί την επόμενη εβδομάδα, το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Οικονομίας καθώς ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, έχει ήδη ετοιμάσει με τους συνεργάτες του ένα σχέδιο για την αναπτυξιακή στρατηγική μέχρι το 2021.

Το νέο ξεκίνημα που ετοιμάζει το Μαξίμου θα ξεκινήσει από την Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Κοζάνη, όπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο το πρώτο από τα 13 συνέδρια Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στο οποίο μάλιστα θα παραστεί και ο πρωθυπουργός.

Και στα 12 περιφερειακά συνέδρια που θα ακολουθήσουν και στα οποία αναμένεται να παρευρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας, έχουν ως στόχο να αναδείξουν σε βάθος τις παραγωγικές δυνατότητες, τα πλεονεκτήματα και την αναπτυξιακή προοπτική της κάθε περιοχής.

Στο συγκεκριμένο συνέδριο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι άξονες που θα αναλυθούν με τους τοπικούς παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής θα είναι:

- Υποδομές και προσπελασιμότητα
- Επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη της υπαίθρου
- Περιβάλλον και ενέργεια
- Αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού έρευνα και τεχνολογία

Στην Κοζάνη μαζί με τον πρωθυπουργό, που θα κλείσει τις εργασίες του συνεδρίου, θα βρεθούν οι Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Σταθάκης, Αλέξης Χαρίτσης, Ευάγγελος Αποστόλου και ο Κώστας Φωτάκης.

Οι κινήσεις αυτές συνδέονται άμεσα με το κλίμα των τελευταίων ημερών καθώς στην Ηρώδου Αττικού θεωρούν ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Στελέχη της κυβέρνησης επισήμαιναν πάντως ότι η υπόθεση Βαρουφάκη για το Plan B που ετοίμαζε τον Ιούλιο του 2015 θα γίνει μπούμερανγκ για την αξιωματική αντιπολίτευση αφού το μόνο που πιστοποιεί η όλη ιστορία είναι ότι η κυβέρνηση ήθελε να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο.

Χαρακτήριζαν μάλιστα «μπούρδες» και «γραφικότητες» τα περί εξεταστικής επιτροπής, αφού όπως έλεγαν χαρακτηριστικά τα κυβερνητικά στελέχη από την μια η ΝΔ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι εκανε κολοτούμπα ενώ από την άλλη τα στελέχη της εμφανίζονται να «σοκαρισμένα « και μόνο από την ιδέα ότι υπήρχε εναλλακτική πρόταση.

«Επιτέλους φτάνει η υποκρισία» έλεγαν στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού. Αυτοί που έφτασαν με την πολιτική τους την χώρα ένα βήμα από το γκρεμό τώρα εμφανίζονται να κάνουν και κριτική και να ζητούν εξεταστική επιτροπή όταν μέχρι σήμερα δε έχει απαντηθεί το πως και γιατί μπήκαμε στα μνημόνια, ποιες κυβερνήσεις έκαναν τα μοιραία λάθη και ποιοι πρωθυπουργοί κατέστρεψαν την χώρα.»