Δεν έδωσε… διευθύνσεις και ονόματα η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος ζήτησε να πληροφορηθεί ποιοι δικαστές και εισαγγελείς έχουν «παρτίδες» με μεγάλους τραπεζίτες, αλλά τουλάχιστον έκανε γνωστό ότι η ερώτηση του Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή «διαβιβάσθηκε στην αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία για την εξέταση των αναφερομένων σε αυτήν…».

Ο Νίκος Νικολόπουλος είχε κάνει την ερώτηση, αξιοποιώντας δημοσίευμα του ένθετου «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά», στη στήλη που υπογράφει ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης.

Το δημοσίευμα της 28ης Ιανουαρίου ήταν το ακόλουθο: «Πολλά και διάφορα ακούγονται το τελευταίο διάστημα στην “πιάτσα”. Ένα από αυτά θέλει εισαγγελείς και δικαστές που απασχολούν την επικαιρότητα να έχουν (εκτός των άλλων) σχέσεις με τραπεζίτες, να εμπλέκονται σε περίεργες τραπεζικές συναλλαγές, να έχουν ξεχάσει να ελέγξουν κάποια δάνεια και να κάνουν τα στραβά μάτια σε κάτι αναδιαρθρώσεις». Θέλω να πιστεύω ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος, που είναι αρμόδιος και για τη διαφάνεια, δεν έχει (ακόμη) ακούσει τίποτα για τη συγκεκριμένη «συμμορία».

Μεταξύ άλλων, ο ανεξάρτητος βουλευτής είχε θέσει και τα εξής ερωτήματα:

- Ποιοι είναι οι δικαστές και οι εισαγγελείς που έχουν ιδιαίτερες σχέσεις με τραπεζίτες και εμπλέκονται σε περίεργες τραπεζικές συναλλαγές;

- Μήπως ελέγξατε τους τραπεζικούς λογαριασμούς και την ακίνητη περιουσία τους, για να δείτε εάν το πόθεν έσχες είναι «κρυστάλλινο»;

- Έχετε ζητήσει να διερευνηθούν δικαστικά αυτές οι σοβαρότατες γραπτές καταγγελίες του κ. Γιάννη Κουρτάκη;

- Θα εξετάσει η αρμόδια επιθεώρηση εφετών ποιες υποθέσεις έχουν χειρισθεί και ποιες έχουν και καθυστερούν;