Νέες αποκαλύψεις από την πλευρά του Μάκη Γιαννουσάκη για τις πιέσεις που δέχθηκε σε σχέση με τη σκευωρία εις βάρος του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη ακούστηκαν σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, ο συνήγορος του ισοβίτη, Γιάννης Γλύκας, αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι οι πιέσεις προς τον Μάκη Γιαννουσάκη αυξήθηκαν μετά την σφοδρή αντιδικία που σημειώθηκε μέσα Ιανουαρίου, μεταξύ του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου και του εκδότη του Ομίλου «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη.

Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει διαρκής πίεση από εκείνη την ημέρα -«θα σε βγάλω έξω», «θα έρθω να καταθέσω στο Πενταμελές αναστολών».

Σημείωσε, δε, ότι δημιουργούν σοβαρό προβληματισμό οι δύο δήθεν τυχαίες ανώνυμες επιστολές.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του ισοβίτη, ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έχει ρόλο συντονιστή στην υπόθεση, καθώς -μεταξύ άλλων- φέρεται να λέει «θα έρθει εισαγγελέας να σου πάρει κατάθεση». Αυτός ο δημοσιογράφος είναι το πρόσωπο που συντονίζει και υπουργούς και επικαλείται την ανώνυμη επιστολή που πήγε στον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο.

Όπως ανέφερε ο κ. Γλύκας, «αυτός ο συντονισμός είχε συγκεκριμένη στόχευση». Επισήμανε ότι ο ανακριτικός υπάλληλος του Λιμενικού Παναγιώτης Χριστοφορίδης πήγε στις φυλακές Αυλώνα τέλη Αυγούστου.

«Δεν θα πω εγώ για εφοπλιστή που θα γινόταν υπερθεματιστής για τα κανάλια... Δεν θα πω για αγορά του ΔΟΛ» ανέφερε ο συνήγορος του Μάκη Γιαννουσάκη. Σημείωσε, πάντως, ότι η υπόθεση βρίσκει γόνιμο έδαφος στον υπουργό Αμυνας, ο οποίος από τον Ιανουάριο έχει σφοδρή αντιδικία με τον Γιάννη Κουρτάκη και έκτοτε είναι που αυξάνονται οι πιέσεις προς τον ισοβίτη.

 Έγγραφα για τις πολύωρες επισκέψεις Χριστοφορίδη σε Γιαννουσάκη

Παράλληλα, ο κ. Γλύκας προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφα από τα οποία προκύπτουν πέντε πολύωρες επισκέψεις του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη στον Μάκη Γιαννουσάκη στις φυλακές, τονίζοντας ότι «προκύπτει διαρκής, κατ' επαγγελμα και καθ' εξη εκβιαση του συγκεκριμένου ανθρώπου».

«Δεν μιλάμε για κατάχρηση εξουσίας ή υπέρβαση καθήκοντος, αλλά για έναν άνθρωπο που ξεπερνά κάθε όριο και έρχεται να επιτελέσει έργο με στόχευση, με πρόγραμμα, με συναπόφαση και συναυτουργούς» ανέφερε ο συνήγορος του Μάκη Γιαννουσάκη. Ο ίδιος προανήγγειλε καταιγιστικές εξελίξεις.

«Αναμένονται νέα στοιχεία. Οι συνομιλίες Καμμένου - Γιαννουσάκη, Τριανταφυλλόπουλου - Γιαννουσάκη, Τριανταφυλλόπουλου - Καμμένου, πιθανώς Τριανταφυλλόπουλου - Κοντονή, Τζίβα - Κοντονή» τόνισε ο κ. Γλύκας, προσθέτοντας: «Υπαρχει το ναυλοσύμφωνο του ναρκοπλοίου, υπάρχει και η εφαρμογή "imo" που ενώνει Τζιβα - Χριστοφορίδη.»

Ο ίδιος αναρωτήθηκε: «Η κυρία Τζίβα έχει άλλη υπόθεση -όχι ναρκωτικών. Γιατί να μην πάει η (ανακρίτρια) κυρία Αλβανού» στον Γιαννουσάκη για κατάθεση. «Δεν την εμπιστεύεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής;»

Σύμφωνα με τον κ. Γλύκα, οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές. Υπουργός που δεν δέχεται να ανοίξει το τηλέφωνό του, σίγουρα κάτι φοβάται και δεν είναι μόνο το πολιτικό κόστος, υπογράμμισε ο κ. Γλύκας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «ένας από τους Τούρκους που κατονόμασε έχει γραφείο στη Γλυφάδα και τώρα αν δεν πείτε κάτι διαφορετικό, θα γυρίσει στη φυλακή και η πιθανότητα να φτάσει ζωντανός στο Εφετείο είναι πολύ μικρή. Τον έχουμε ανάγκη να εμφανιστεί στο δικαστήριο αλλά και στη Βουλή, ώστε να δοθεί ένα ράπισμα σ' αυτούς που συστήνουν εγκληματικές οργανώσεις για να κατασκευάσουν ενόχους».

Διαβάστε επίσης: