Επί τουλάχιστον τρεις ώρες ο Μάκης Γιαννουσάκης έδινε, χθες, κατάθεση ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τη μηνυτήρια αναφορά την οποία έχει καταθέσει σε βάρος της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνης Τζίβα και του ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Βάσως Παλαιού για την Ελευθερία του Τύπου, ο Μ. Γιαννουσάκης, καταδικασθείς πρωτόδικα σε ισόβια για την υπόθεση του Noor1, επανέλαβε τις καταγγελίες που έχει καταγράψει και στη μηνυτήρια αναφορά του για αφόρητες πιέσεις τις οποίες φέρεται να δέχθηκε, προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος προσκόμισε στον εισαγγελέα και έγγραφα, προς επίρρωσιν των ισχυρισμών του, αλλά και νέα στοιχεία -κατά τον συνήγορό του-, που αφορούν τον υπάλληλο του Λιμενικού.

Με βάση τις πληροφορίες, ο Μ. Γιαννουσάκης ετοιμάζεται να προχωρήσει και σε άλλες νομικές ενέργειες που θα αφορούν τα πρόσωπα τα οποία καταγγέλλει, καθώς και άλλα που ακόμα δεν έχουν μπει στο «γαϊτανάκι» των μηνύσεων.

Προχθές, ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας φέρεται να κατονόμασε τέσσερις αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι δύο Τούρκοι ιρανικής καταγωγής, και έναν Βέλγο ως παραλήπτη του φορτίου. Το τέταρτο πρόσωπο στο οποίο, κατά πληροφορίες, αναφέρθηκε δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.