Αντιπαράθεση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών είχαν στην Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Παππάς διατύπωσε τη θέση ότι η απόφαση του ΕΣΡ για τις επτά τηλεοπτικές άδειες γκρεμίζει τη γραμμή άμυνας που είχαν φτιάξει τα κόμματα της αντιπολίτευσης όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν έλεγαν ότι ο αριθμός των αδειών θα πρέπει να είναι απεριόριστος.
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ο οποίος άκουσε τον κ. Λοβέρδο, να τον κατηγορεί ότι οργανώνει την αναρχία του τηλεοπτικού τοπίου, απάντησε πως όποιος βγει να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που δεν θέλει την αδειοδότηση των καναλιών, θα γελάσει το πανελλήνιο. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στα κανάλια, να ετοιμάζουν προσλήψεις, γιατί ο νόμος που επιβάλλει 400 εργαζόμενους ανά σταθμό, θα εφαρμοστεί.

Αντικρούοντας την κριτική του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου ότι και αυτός ο διαγωνισμός θα κριθεί αντισυνταγματικός, μετά την τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση για τον καθορισμό των συχνοτήτων εκπομπής μέχρι το 2021 χωρίς να έχει σχετικά γνωμοδοτήσει το ΕΣΡ, ο κ. Παππάς την απέδωσε σε μια ακόμα πολιτική παρέμβαση υπέρ των καναλαρχών, τους οποίους... συμβούλεψε να «μην ποντάρουν στη βοήθεια τη δική σας»

Πάντως για τη νέα επίμαχη τροπολογία παραδέχθηκε ότι «δεν υπάρχει γνωμοδότηση. Υπάρχει ένα ερώτημα και μια εμπιστευτική επιστολή, για την οποία θα σας καλέσω στο γραφείο μου αμέσως μετά για να τη δείτε και με τα μάτια σας».
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος του ανταπάντησε «φέρατε πάλι εδώ μια αντισυνταγματική τροπολογία, γιατί όπως ομολόγησατε δεν έχει προηγούμενη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης…Είναι φανερό ότι η χώρα είναι στα όρια της δημοκρατικής εκτροπής. Εδώ στο χώρο του Τύπου είναι τέσσερα κανάλια, αυτά που λέει σήμερα, είναι οι εκβιασμοί -ειδικά σε εφημερίδες- με την απειλή μη χορήγησης κρατικής διαφήμισης, είναι τα όσα έγιναν με τους εκβιασμούς για δύο αγοραπωλησίες, για την αγοραπωλησία του ΔΟΛ και για την ιστορία του ΠΗΓΑΣΟΥ, είναι τα όσα έχουν συμβεί με το ΣΥΡΙΖΑ Channel και τη ΣΥΡΙΖΑ Bank. Είναι δεδομένο πια ότι κινούνται έτσι στο χώρο της ενημέρωσης. Και όχι μόνο στο χώρο αυτό.