«Χαστούκι» για την κυβέρνηση αποτελούν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB που δημοσιεύθηκαν χθες και προκάλεσαν πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα στοιχεία αποτελούν «κόλαφο» για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα καθώς καταγράφουν κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ με όλα τα μέτωπα, ενώ την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ραγδαία αύξηση. Οι συζητήσεις, οι προβληματισμοί, αλλά και ο πανικός που κυριαρχεί στο Μαξίμου είναι έκδηλος και αρχίζει πια να γίνεται αντιληπτό ότι το σκάνδαλο Καμμένου «κοστίζει» στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, στις απαντήσεις των πολιτών κυριαρχούν η απογοήτευση, η οργή, η ντροπή και ο φόβος, ενώ εκφράζεται απαισιοδοξία τόσο για την εικόνα της χώρας, όσο και για την προσωπική τους κατάσταση. Δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που, αναλύοντας χωρίς παρωπίδες και φανατισμό τα αποτελέσματα της μέτρησης, τονίζουν ότι «καταρρέουμε», εκφράζοντας προβληματισμό για την συνέχεια, εν όψει και της δύσκολης τρίτης αξιολόγησης που θα ξεκινήσει στα τέλη του επόμενου μήνα.  

Την ίδια στιγμή από την Πειραιώς σημειώνουν ότι «το σκάνδαλο Καμμένου κοστίζει στην κυβέρνηση» και αυτό προκύπτει μελετώντας τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων της κοινής γνώμης. Το άνοιγμα της ψαλίδας με τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει, σύμφωνα με την οδό Πειραιώς, ότι δικαιώνεται η στρατηγική που έχει επιλέξει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και πως η κυβερνητική πλειοψηφία καταρρέει το βάρος των αποκαλύψεων γι τις αντιθεσμικές παρεμβάσεις του υπουργού Άμυνας και των τραγικών χειρισμών στην οικονομία. Σημειώνεται τέλος, ότι οι υποθέσεις αυτές εκτός από την άνοδο που προκαλούν στα ποσοστά της ΝΔ, με ταυτόχρονη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνουν και εκτός Βουλής τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι σε όλες τις μετρήσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα δεν ξεπερνούν το 2,5%.