Ικανοποιημένοι εμφανίζονται στο Μέγαρο Μαξίμου από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, αφού όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας ανάγκασε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακαλέσει τη δήλωση που είχε κάνει για την Χρυσή Αυγή στο περιοδικό Politico, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση.

Κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεών του, έδωσε πειστικές απαντήσεις αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης και την απόφαση του Eurogroup του Ιουνίου την ώρα που, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο λόγω του κλεισίματος της αξιολόγησης και της εκταμίευσης της δόσης.

Ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία για να έρθει να μας πει για τις αναρτήσεις του κ. Καμμένου στα social media και να συνεχίσει την εκπροσώπηση σκοτεινών συμφερόντων και εν τέλει να μην πει τίποτα επί της ουσίας για την οικονομία.

Όπως ανέφερε ο ίδιος άξιωματούχος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε τις ανοησίες που συγκροτούν την αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά πλήρως στοιχισμένος πίσω από τους ακροδεξιούς του κόμματός του, με τους οποίους βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση, προσθέτοντας ότι προκάλεσε τη συζήτηση στη Βουλή για να επαναλάβει το success story Σαμαρά, το οποίο αποδόμησε για ακόμη μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας, αποδεικνύοντας ότι οι σημερινές προοπτικές δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας ουδεμία σχέση έχουν με το 2014.

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης ξέχασαν ξαφνικά αυτό που τόσο καιρό έλεγαν, πως καταστρέφεται η χώρα και έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν πως το κλίμα για την ελληνική οικονομία βελτιώνεται, ενισχύεται η εμπιστοσύνη διεθνώς και οι αποδόσεις των ομολόγων σημειώνουν χαμηλά κρίσης, διότι οι επενδυτές περιμένουν τη δήθεν επόμενη κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την κυβέρνηση, έχοντας κλείσει μία σειρά από μέτωπα στρέφουν την προσοχή τους στην αυριανή μέρα καθώς την Τετάρτη στη Βουλή θα δοθεί η επόμενη μάχη αφού θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά και τον Γιάννο Παπαντωνίου.