Θα συνεχίσει να σφυροκοπεί την κυβέρνηση σχετικά με τις επικοινωνίες Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη η Νέα Δημοκρατία,καθώς σήμερα, όπως ενημέρωσε εκπρόσωπος Τύπου Βασιλης Κικίλιας, θα κατατεθεί επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσυνης Σταύρο Κοντονή.

«Προχθές στην Βουλή ο κ. Καμμένος δεν απάντησε σε κανένα από τα καίρια και κρίσιμα ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες και η αντιπολίτευση», τόνισε ο κ. Κικίλιας και παρουσιασε τα επτά ερωτήματα της ΝΔ προς τον κ. Κοντονή:

1.Γιατί ο κ. Καμμένος - και με ποια ιδιότητα - μίλησε δώδεκα (12) φορές με τον κατάδικο ισοβίτη για ναρκωτικά;

2.Πώς εξηγείται η διάρκεια των 21 λεπτών συνολικής τηλεφωνικής επικοινωνίας, όταν το μόνο που έκανε, κατά τα όσα ισχυρίστηκε, ήταν να τον προτρέψει να πει την αλήθεια;

3.Στο πλαίσιο ποιας ακριβώς αρμοδιότητας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας έλαβε χώρα η ως άνω επικοινωνία;

4.Πώς γνώριζε ο κ. Καμμένος ότι ο Γιαννουσάκης θα δεχόταν επίσκεψη στη φυλακή από την Εισαγγελική λειτουργό, όπως ισχυρίζεται ο τελευταίος;

5.Υπήρξε επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον λιμενικό υπάλληλο κ. Χριστοφορίδη, ο οποίος φέρεται ότι έχει ασκήσει πίεση στον Γιαννουσάκη, προκειμένου να αλλάξει στοιχεία της κατάθεσής του;

6.Γιατί ακόμη δεν έχει διαταχθεί έρευνα για τον εν λόγω λιμενικό υπάλληλο;

7.Θα καταθέσει ο κ. Καμμένος τη λίστα των τηλεφωνικών του συναλλαγών; Και αν είχε αγνά και αγαθά κίνητρα, γιατί δεν ζητά ο ίδιος να δώσει τις συνομιλίες του προκειμένου να αποδειχθεί η ειλικρίνειά του;

Παράλληλα, από τη ΝΔ καλούν και τον πρωθυπουργό να απαντήσει, αν γνώριζε ή όχι τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες του κ. Καμμένου με τον κ. Γιαννουσακη. Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο κατάθεσης και ερώτησης στον πρωθυπουργό, εφόσον η ΝΔ δεν πάρει τις απαντήσεις που θέλει.

Για το "καυτό" θέμα των συμβασιούχων Αναφορικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επεσήμανε ότι «το χάος που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα ους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών που απειλούν την δημόσια υγεία, είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». «Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του, με τα ψέματά τους, τις ανέξοδες υποσχέσεις τους και την ανευθυνότητά τους θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα κοροϊδεύοντάς τους και δημιουργούν πρόβλημα στην εικόνα της χώρας εν μέσω τουριστικής περιόδου», δήλωσε ακόμη ο κ. Κικίλιας.

«Διαστρεβλώνουν με ωμό τρόπο την πραγματικότητα, γιατί ως συνήθως «αυτοί κυβερνούν, αυτοί αποφασίζουν, αλλά πάντα, κάποιοι άλλοι φταίνε», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, ενώ υπενθύμισε ότι η ΝΔ έχει καταθέσει ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη πρόταση επί του ζητήματος, καλώντας παράλληλα τους εργαζομένους να επιστρέψουν στις θέσεις τους. «Η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο πρωθυπουργός οφείλει προσωπικά να αναλάβει την ευθύνη που του αντιστοιχεί από το Νόμο», κατέληξε ο κ. Κικίλιας. Όσο αφορά τις χθεσινές αναφορές του κυβερνητικού εκπροσωπου περί χρησης εκ μέρους της κυβέρνησης κάθε διαθέσιμου μέσου, επικαλέστηκε τον νόμο 4325/2015 του Γιώργου Κατρούγκαλου, όπου ορίζεται ότι πολιτική επίταξη μπορεί να γίνει μόνο με υπογραφή του πρωθυπουργού, συνεπώς, εμμέσως πλην σαφώς, καλεί τον κ. Τσιπρα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της επίλυσης της καταστασης με όποιον τρόπο θεωρεί δόκιμο.

Ο κ. Κικίλιας ακόμη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο του Economist τονίζοντας ότι «Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, με την χθεσινή του παρέμβαση ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαίωσε την υπευθυνότητα και την σοβαρότητά του αλλά και την αξιοπιστία της πολιτικής του πρότασης. Κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, εγγυώμενος ως επόμενος Πρωθυπουργός του τόπου, ένα σταθερό πλαίσιο με:

-Χαμηλότερη φορολογία
-Ανόθευτο ανταγωνισμό
-Και λιγότερη γραφειοκρατία».

Κλείνοντας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας την απόφαση απαγόρευσης της πορείας της ΠΟΕΣΥ στα Εξάρχεια. Ο κ.Κικίλιας ανέφερε ότι πρόκειται κατά βάση για πολιτική απόφαση που εκπορεύεται από τον πολιτικό προϊστάμενο της Αστυνομίας, προσθέτοιντας ότι στον τομέα της ασφάλειας η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως.

«Ο κ. Τόσκας ντε φακτο αποδέχθηκε ότι τα Εξάρχεια είναι άβατο και σε μια ειρηνική συνάθροιση έβαλε βέτο», είπε ο κ. Κικίλιας και τόνισε ότι ο υπουργός Προστασιας του Πολίτη θα πρέπει να παραιτηθεί, γιατί παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι υπάρχουν άβατα.