Ιδιαίτερη εντύπωση και ενδεικτική της σκευωρίας που επιχειρήθηκε να στηθεί σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι η συνομιλία Γιαννουσάκη- Χριστοφορίδη.
Σ΄αυτήν ο λιμενικός μιλώντας με τον ισοβίτη ουσιαστικά προαναγγέλλει στις 20 Μαρτίου,ημέρα που έγινε η συνομιλία, την επίσκεψη της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία εταιρειών συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη που έγινε πριν από λίγες ημέρες.

Και επειδή ο λιμενικός δεν έχει μαντικές ικανότητες εύλογα βγαίνει το συμπέρασμα ότι είχε γνώση των επόμενων κινήσεων για την στοχοποίηση του εφοπλιστή.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο αυτοαποκαλούμενος ως «Χριστοφορίδης»: «Φυλακή θα τον βάλουμε είναι τελειωμένο, φυλακή θα μπει […] Φυλακή θα μπει και ξέρεις τι λένε καμιά φορά; “Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται”. Άμα πέσει η δύναμη, εκεί να δεις τι έχει να γίνει, Θα του προσάπτουν συνέχεια πάρε, πάρε, πάρε». Και παρότι ο «Γιαννουσάκης» σπεύδει να πει ότι «εμένα, σου ξαναλέω η Τζίβα μου λέει εκτός του Noor για άλλο πράγμα είναι δύσκολο να μπει φυλακή, με την έννοια της δημόσιας κατακραυγής», ο «Χριστοφορίδης» σπεύδει να πει: «Ήδη αυτή τη στιγμή υπάρχει προκαταρκτική για το ξέπλυμα, υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρεις. Και η οικονομική έχει μπει, η οικονομική ψάχνει, έχουμε κάνει αιτήματα δικαστικής συνδρομής. Θα μας τα δώσουν, στο λέω εκ των προτέρων θα μας τα δώσουν».