Αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση των συνομιλιών Καμμένου-Γιαννουσάκη θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Αν καταψηφίσουν το αίτημα, είναι εκτεθειμένοι. Χθες ρώτησα δύο φορές τον Τσίπρα αν γνώριζε για τις συνομιλίες. Αν ναι, έπρεπε να το πει. Αν όχι, έχει έναν ανεξέλεγκτο υπουργό. Όλα στο φως», δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Φαντάζομαι ότι Τσίπρας-Καμμένος θα συμφωνήσουν με το αίτημα. Η δικαιολογία Τσίπρα δεν στέκει, γιατί όλες οι εξεταστικές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παράλληλα ανοιχτές στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι δεν έχει προσωπικές σχέσεις με τον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη. «Δεν έχω καμία προσωπική σχέση με τον κύριο Μαρινάκη και οι σχέσεις μου με όλους τους επιχειρηματίες προσδιορίζονται από τον θεσμικό ρόλο μου. Τσίπρας και Παππάς τον συναντούσαν και πανηγύριζαν για τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες. 

Όποιος είναι ένοχος να πάει στη φυλακή. Αλλά αυτό το κρίνει η δικαιοσύνη. Είναι αδιανόητο και παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες να μιλά υπουργός με ισοβίτη. Δεν είναι δουλειά του κ. Καμμένου να μπλέκεται στα χωράφια της Δικαιοσύνης. Επικοινωνεί και με άλλους ισοβίτες; Δεν στέκει η εξήγηση του Καμμένου ότι τον πήρε τηλέφωνο για να μην φοβάται», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πιο μεταρρυθμιστική η κυβέρνηση ΝΔ»

Η ΝΔ όταν έρθει στην εξουσία θα υιοθετήσει πλήρως το μεταρρυθμιστικό σχέδιο του προγράμματος, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε ότι η κυβέρνησή του «θα κάνει το κράτος πιο ανταγωνιστικό. Για να μπορέσουμε να περικόψουμε φόρους πρέπει να περικόψουμε δαπάνες. Κάθε μία πρόσληψη στο δημόσιο θα ισούται με 5 απολύσεις».

«Όλοι γνωρίζουν σήμερα οτι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πολύ πιο φιλική στις επενδύσεις, πολύ πιο αποτελεσματική και πολύ πιο μεταρρυθμιστική» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα των συμβασιούχων. 

«Δεν θέλουμε μία νέα στρατιά συμβασιούχων που θα είναι όμηροι της κάθε κυβέρνησης με το τυράκι της μονιμοποίησης. Η σύμβαση θα είναι μόνο για τους μήνες που υπογράφονται, δεν θα υπάρχει ενδεχόμενο μονιμοποίησης, προσθέτοντας ότι είναι ανοιχτός στην ανάθεση της αποκομιδής σκουπίδιων από ιδιώτες υπό την προϋπόθεση ότι είναι οικονομικά συμφέρον και ότι το επιθυμούν οι Δήμοι.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση και τη συμφωνία της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «φτάσαμε στο σημείο να δεχθούμε μέτρα που ένα χρόνο πριν κανείς δεν μας ζητούσε», εξ αιτίας της καθυστέρησης από την πλευρά της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Εκτιμούσα ότι θα υπάρξει τελικά κλείσιμο της αξιολόγησης έστω και την τελευταία στιγμή. Αλλά με τι κόστος. Η καθυστέρηση έχει κόστος. Φτάσαμε στο σημείο να δεχθούμε μέτρα που ένα χρόνο πριν κανείς δεν μας ζητούσε», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι εννοεί την περικοπή του αφορολόγητου, τη μείωση των εισοδημάτων και τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια από το 2019 και μετά. Πρόσθεσε πως στο ζήτημα του χρέους δεν κερδίσαμε τίποτε και πως δεν πήραμε τίποτε στην ποσοτική χαλάρωση.

«Με το αίτημα εκλογών τέλνουμε μήνυμα ότι αυτή η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελλήνων. Είναι μακράν η χειρότερη της μεταπολίτευσης και υπονομεύει την ποιότητα της δημοκρατίας μας», πρόσθεσε, τονίζοντας επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία θα μεριμνήσει για το ζήτημα της εγκληματικότητας στο «άβατο» των Εξαρχείων.

«Η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα Εξάρχεια σε παρέες αντιεξουσιαστών οι οποίοι τα λυμαίνονται. Η ΝΔ θα εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για την επιβολή του νόμου. Στα ζητήματα νόμου και τάξης δεν υπάρχουν εκπτώσεις, ο ασφαλής πολίτης είναι ελεύθερος πολίτης», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μαξίμου: Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο Κ. Μητσοτάκης

Σε απάντηση των όσων είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει πως «κάθε φορά που εκτίθεται ανεπανόρθωτα στη Βουλή, αναγκάζεται την επομένη να επανέλθει σε πιο προστατευμένο τηλεοπτικό περιβάλλον, μήπως και μαζέψει τα ασυμμάζευτα».

«Παρόλα αυτά, σήμερα έκανε τα πράγματα χειρότερα. Ακροδεξιά ρητορική, ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής και επιμονή στη φαντασίωση πως η οικονομία ανακάμπτει, όχι επειδή η κυβέρνηση πετυχαίνει, αλλά επειδή ο ίδιος είναι στην αντιπολίτευση» συμπληρώνει η ανακοίνωση του Μαξίμου, καταλήγοντας με τίτλο του θεατρικού έργου του Πιραντέλο, «έτσι είναι, εάν έτσι νομίζετε».