Θολώνουν την εικόνα της κυβέρνησης, αλλά και ραγίζουν την κυβερνητική συνοχή οι αποκαλύψεις της εφημερίδας ΤΟ ΚΑΡΦΙ, για την συνομιλία του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη, Μάκη Γιαννουσάκη. Ο υπουργό φέρεται από το δημοσίευμα να είχε συνομιλίες με τον καταδικασμένο για την υπόθεση του πλοίου NOOR1, προκειμένου να τον πείσει να καταθέσει κατά του επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν άμεσα μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα για τεράστιο σκάνδαλο και αντιθεσμική παρέμβαση.  

ΝΔ: Εκκωφαντική σιωπή

Εξηγήσεις και απαντήσεις από τους υπουργούς Άμυνας, Πάνο Καμμένο και Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή σχετικά με τα όσα αποκάλυψε η εφημερίδα το ΚΑΡΦΙ, ζήτησε η ΝΔ, αφού είχαν περάσει 24 ώρες από την κυκλοφορία της εφημερίδας και δεν είχε υπάρξει σχόλιο από καμία πλευρά. «Η σιωπή των δύο υπουργών και της κυβέρνησης συνολικά είναι εκκωφαντική» ανέφερε στην πρώτη αντίδρασή της η αξιωματική αντιπολίτευση, που έκανε λόγο για μια «άκρως σκοτεινή υπόθεση». Ο κ. Καμμένος είναι υποχρεωμένος να απαντήσεις με σαφήνεια: Συνομίλησε ή όχι με τον κρατούμενο ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη; Ο κ. Κοντονής πρέπει, επίσης, να απαντήσει: Έχει ή όχι οποιαδήποτε σχέση με τους εκβιαστικούς διαλόγους που περιγράφει το δημοσίευμα; Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις τώρα» τονίζεται στην ανακοίνωση της οδού Πειραιώς.    

Απάντηση Καμμένου:

Σε απάντησή του ο κ. Καμμένος, που υπογράφει ως Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κι όχι ως υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει – επιβεβαιώνοντας ότι έχει συνομιλία με τον ισοβίτη: «Ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε διά του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του NOOR1, Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο υπουργό. Θα δούμε ποιος θα πάει πρώτος μέσα…».    

Ποτάμι: Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο

Για τεράστιο σκάνδαλο κάνει λόγο και το Ποτάμι με ανακοίνωσή του: «Η εμπλοκή του Π. Καμμένου σε συνομιλίες με ισοβίτες αποτελεί από μόνη της ένα τεράστιο σκάνδαλο. Το σκάνδαλο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο από την στιγμή που ο ίδιος παραδέχεται την ανάμειξή του», αναφέρει η ανακοίνωση και υπογραμμίζει: «Με ποια αρμοδιότητα ο υπουργό Άμυνας εμπλέκεται στην κατάθεση σε μια υπόθεση που αφορά την διακίνηση των ναρκωτικών; Περιμένουνε απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη εάν η ίδια δεν κινήσει στη Βουλή τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ώστε η υπουργική ασυλία να μην αποτελεί εμπόδιο για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».  

ΔΗΣΥ: Αντιθεσμική παρέμβαση

«Η επικοινωνία του κ. Καμμένου με ισοβίτη κρατούμενο στις φυλακές, καθώς και η αντιθεσμική του παρέμβαση στη Δικαιοσύνη δεν δείχνουν μόνο την παρακμή της κυβέρνησης, αλλά και τις επικίνδυνες για την δημοκρατία και τη λειτουργία των θεσμών αντιδράσεις και συγκαλύψεις αυτής της κυβέρνησης, η οποία δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τα κρατικά αξιώματα για ίδιον όφελος. Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας είναι κάθε μέρα και περισσότερο εκτεθειμένος από την συμπεριφορά του υπουργού του κ. Πάνου Καμμένου». Να σημειωθεί ότι παράλληλα ο κ. Θόδωρος Παπαθεοδώρου προανήγγειλε ότι σήμερα θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή με θέμα τις «απαράδεκτες μεθοδεύσεις του κ. Καμμένου στον χώρο της Δικαιοσύνης, τις οποίες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής δεν έχει βρει ακόμη χρόνο να καταδικάσει».