Σε κόντρα κορυφαίου πολιτικού επιπέδου αναμένεται να μετατρέψει σήμερα στη Βουλή, τη συζήτηση της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη Δικαιοσύνη, η Νέα Δημοκρατία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά πως το «Καμμένος-Gate» είναι το παγόβουνο της πολιτικής διαπλοκής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ζητά απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει αποφύγει οποιαδήποτε δήλωση για τον κυβερνητικό του εταίρο.

Μάλιστα η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση την Πέμπτη, στην οποία δυναμώνει τους τόνους και αναφέρει πως «το Μέγαρο Μαξίμου καταβάλλει αγωνιώδη προσπάθεια να φύγει από την προσοχή της κοινής γνώμης το σκάνδαλο Καμμένου».

«Φοβούνται τη διερεύνηση της αλήθειας, κρύβονται και προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να μετατρέψουν την κυβερνητική πλειοψηφία σε πλειοψηφία συγκάλυψης» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία ζητά την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση της πρότασης για σύσταση εξεταστικής. «Περιμένουμε στη Βουλή τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν γνώριζε τις συνεχείς επικοινωνίες Καμμένου με τον κατάδικο για ναρκωτικά ισοβίτη» αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας πως «η σιωπή του είναι συνενοχή».

«Αύριο ο κάθε βουλευτής έρχεται αντιμέτωπος με τη συνείδησή του και την ευθύνη του απέναντι στη Δημοκρατία και την αλήθεια» καταλήγει η Νέα Δημοκρατία, δείχνοντας τη θέση της για τη διερεύνηση της εμπλοκής του Πάνου Καμμένου στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση Γιαννουσάκη.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αποφάσισε ομόφωνα την καταψήφιση της πρότασης για εξεταστική, ενώ η στάση του κόμματος θα κινηθεί σε δύο άξονες: Αφενός στη νομική αποδόμηση των επιχειρημάτων της ΝΔ, αποδεικνύοντας πως είναι λάθος να ζητά εξεταστική επιτροπή για τους συγκεκριμένους λόγους. Αφετέρου θα υπογραμμιστεί πως στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα από αυτή τη διαδικασία, είναι ο αντιπερισπασμός.