Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλος για τη συμφωνία στο Eurogroup. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος και ικανοποιημένος από τις εξελίξεις τονίζοντας ότι «πατάμε ξανά στα πόδια μας», ενώ υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά η Ελλάδα αποκτά και νέους εκτός από τους παραδοσιακούς συμμάχους της». Παραδέχτηκε ωστόσο, ότι η χώρα έχει ακόμη δρόμο μπροστά της.  

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσίπρα, κατά την υποδοχή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπροστά στις κάμερες έχει ως εξής:  

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Είχαμε ένα καθοριστικό βήμα χθες για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Δόθηκε ένα σαφές σήμα για την εμπιστοσύνη της χώρας και την έξοδο στις αγορές. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να μια δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας. Θα μεταφραστεί αυτό και στην καθημερινότητα  των πολιτών σε μια προοπτική δίκαιης ανάκαμψης και επούλωσης των πληγών της κρίσης.  

»Η εικόνα που διαμορφώνεται είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται μετά από πολύ καιρό με πολλούς υποστηρικτές. Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη γειτονιά με εντάσεις γύρω μας. Βλέπουμε ότι όχι μόνο οι παραδοσιακοί σύμμαχοί μας στηρίζουν τις προσπάθειές μας. Έχουμε μπροστά της την προσπάθεια να διεκδικήσουμε δίκαια αιτήματα, όπως η κρίσιμη διάσκεψη στο Κυπριακό που έχουμε μπροστά μας. Πατάμε ξανά στα πόδια μας και έχουμε ισχυρές και σημαντικές συμμαχίες για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας».  

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε την σημαντική στιγμή που η Ελλάδα διεκδικεί τα δίκαια αιτήματά της, καθώς το 2017 είναι μια χρονιά εκλογών για την Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε ότι ο ίδιο με τον θεσμικό του ρόλο, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι πάντα κοντά και θα στηρίζει την προσπάθεια της χώρας.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup, έκανε λόγο για αφετηρία της τελικής μεγάλης προσπάθειας για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση που έχει ταλανίσει τον λαό, ο οποίος έχει κάνει τόσες θυσίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ακόμη στη αλληλεγγύη που επέδειξε η Ευρώπη στην Ελλάδα.