Στα άκρα είναι αποφασισμένοι να φτάσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαπιστώνουν μέρα με τη μέρα το μέγεθος της παγίδας στην οποία έχουν πέσει μετά από το φιάσκο με το χρέος. Οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού για ελάφρυνση και η βεβαιότητα με την οποία υποστήριζε το συγκεκριμένο σενάριο λίγο πριν ψηφιστούν τα μέτρα στη Βουλή, γίνονται τελικά μπούμερανγκ για την συνέχεια της πολιτικής του, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε καθεστώς εσωκομματικής ομηρίας από τους ίδιους τους βουλευτές του, ενώ με την σειρά τους εκείνοι βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας και σε σκοτεινό αδιέξοδο σχετικά – αν όχι με την προσωπική τους πολιτική πορεία - με την πορεία της κυβερνητικής πολιτικής που επέλεξε ο Τσίπρας.  

Όπως αναφέρει σήμερα το δημοσίευμα της Ελευθερίας του Τύπου, που υπογράφει ο Γιώργος Κατσίγιαννης, υπάρχουν πληροφορίες ότι σε πολλά σημεία της χθεσινής ανακοίνωσης της Πολιτικής Γραμματείας είναι ευδιάκριτη για πολλούς η απειλή για ακύρωση των ψηφισθέντων μέτρων ή οι υπαινικτικές αναφορές για συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα στην «εθνική προσπάθεια».

Αυτό το σημείο για πολλούς είναι και το πιο ενδιαφέρον απ’ όλα καθώς προκαλεί και το ανάλογο ερώτημα, με ποιο τρόπο θα γίνει η συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα. Κάποιοι στην προσπάθεια να δώσουν απάντηση, ερμηνεύουν το σημείο αυτό της ανακοίνωσης, ως κατεύθυνση για μια επιλογή όπως η δημοσκόπηση ή ακόμη δίνουν και πιο «αυθαίρετες» πάντα ερμηνείες όπως η λύση των εκλογών.