Παρά το γεγονός ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι πλέον μόνιμος κάτοικος Ελβετίας, όπως έχουν αποκαλύψει τα Παραπολιτικα, η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ίδιου και της συζύγου του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και η απαγόρευση εξόδου τους απο τη χώρα, τον βρήκε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός ταξίδεψε χθες, Πέμπτη, από τη Γενεύη για να περάσει λίγες ημέρες στην Ελλάδα, όπως είχε κάνει και το Πάσχα. Ήδη σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός πέρασε το κατώφλι του γραφείου του στην οδό Αμερικής στο Κολωνάκι, όπου συναντά στενούς του συνεργάτες.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ασκήθηκε δίωξη κατά του Γιάννου Παπαντωνίου για το ζήτημα του ξεπλύματος «βρόμικου» χρήματος από την επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον ίδιο και τη συζυγό του.

Η δίωξη έρχεται λίγη ώρα μετά τις αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και της Γιάννας Παπαδάκου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα ηγεσία της Εισαγγελίας κατά της ∆ιαφθοράς, µε επικεφαλής την κυρία Ελένη Τουλουπάκη, µε τη βοήθεια έµπειρων εισαγγελέων που την πλαισιώνουν, εντόπισε ότι ένας από τους τρεις λογαριασµούς του πρώην υπουργού στην τράπεζα UBS εµπεριέχεται στη λίστα που έδωσε στις ελληνικές Αρχές ο υπουργός Οικονοµικών της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Μπόργιανς.