Μπορεί να τρέχουν εξελίξεις που έχουν στριμώξει την κυβέρνηση στον τοίχο εξαιτίας των χειρισμών της στα θέματα της διαπραγμάτευσης και να βρίσκεται ήδη εκτεθειμένη στην κοινή γνώμη, όμως ο Αλέξης Τσίπρας κρατά ακόμη το χαρτί του ανασχηματισμού στα χέρια.

Μπορεί να παραμένει «κρυφό σενάριο» και να έχουν σταματήσει οι δημόσιες συζήτησης για αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα, όμως εν όψει της ψήφισης των μέτρων και του… ατυχήματος που πολύ φοβήθηκαν στην κυβέρνηση, αλλά τελικά κατάφερε να βγει αλώβητη η κυβέρνηση Τσίπρα, τα σενάρια του ανασχηματισμού… ανακτήθηκαν και πάλι. Μάλιστα, στο SECRET, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, διαβάζουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας ήδη για το οικονομικό του επιτελείο έχει καταλήξει σε δύο πρόσωπα.

Χουλιαράκη Λιάκου. Φαίνεται ότι ο Δημήτρης Λιάκος, όταν βέβαια γίνει ο ανασχηματισμός που έχει στα «χαρτιά» προς το παρόν το Μαξίμου, θα μετακομίσει σε οικονομικό υπουργείο. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει στο Οικονομικών το δίδυμο Χουλιαράκη Λιάκου, για να μπορέσουν να τρέξουν απαραίτητα ζητήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας.