Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς ο πρωθυπουργός επιθυμεί μέσα στην ημέρα ή το αργότερο αύριο το πρωί να έχει τελειώσει το θέμα του ανασχηματισμού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ανασχηματισμό 5 προσώπων, χωρίς δομικές αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο. Ουσιαστικά θα καλυφθούν οι κενές θέσεις και δε φαίνεται να υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Από νωρίς το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, εκτός από τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ενώ στηνΗρώδου Αττικού βρίσκεται και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.  

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή επικρατέστερος για τη θέση του Δημήτρη Παπαδημητρίου στο υπουργείο Οικονομίας, είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, διατηρώντας και τη σημερινή του θέση, αυτή του αντιπροέδρου. Στην περίπτωση αυτή δεν μετακινούνται Χαρίτσης και Πιτσιόρλας. Ωστόσο, μέχρι τελευταία στιγμή υπάρχει και το σενάριο να υπουργοποιηθεί ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ υφυπουργός στο ίδιο υφυπουργείο λέγεται ότι θα πάει ο Δημήτρης Λιάκος, σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Οικονομίας. Το όνομα του Στέργιου Πιρτσιόλα είναι επίσης εάν από αυτά που ακούγονται για το συγκεκριμένο υπουργείο. 

Για την θέση της κ. Ράνιας Αντωνοπούλου, ακούγεται ο ειδικός γραμματέας του Συμβουλίου Επιθεωρητών Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος είναι και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη.   

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αν και ακουγόταν ότι θα μετακινηθεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, φαίνεται ότι παραμένει στη θέση του στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Την θέση του Γιάννη Μουζάλα, στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, λέγεται ότι θα καταλάβει ο Δημήτρης Βίτσας, μαζί με τον Νίκο Ξυδάκη. Ο Γιάννης Μπαλάφας λέγεται ότι δε μετακινείται από τη θέση του αναπληρωτή.

Για την θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, την τελευταία ώρα έχει αρχίσει να ακούγεται το όνομα του Φώτη Κουβέλη. Νωρίτερα πάντως ακουγόταν σταθερά το όνομα του Θοδωρή Δρίτσα -αν και υπήρχαν διάφορα προβλήματα καθώς όπως είναι γνωστό είναι επικεφαλής της Προανακριτικής Επιτροπής για το θέμα της Novartis. 

Στο υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής παραμένει στη θέση της η Λυδία Κονιόρδου. Μεταξύ όμως των ονομάτων που επίσης ακούγονται είναι εκείνο του Δημήτρη Σεβαστάκη, ενώ αρχικά ακουγόταν και σαν όνομα έκπληξη, αυτό του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Σταύρου Μπένου.  Πληροφορίες θέλουν επίσης τον Κώστα Στρατή να αναβαθμίζεται σε υφυπουργό. 

Σε ό,τι αφορά τη θέση του Κώστα Ζουράρι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ως επικρατέστερος εμφανίζεται ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ.