Λίγα 24ωρα μόνο πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup κι έχοντας πλέον ψηφισμένα τα νέα μέτρα από τη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα προς τους εκπροσώπους των θεσμών, ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι είχε δεσμευτεί να κάνει, τώρα είναι η σειρά των δανειστών να φέρουν εις πέρας τις υποσχέσεις τους.  

Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται ικανοποιημένο από την χθεσινή διαδικασία στη Βουλή, αφού για ακόμη μια φορά απέδειξε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει την απαραίτητη συνοχή ακόμη και σε θέματα που υπάρχουν επιμέρους διαφωνίες. Έχοντας μάλιστα, δώσει τον χαρακτήρα της ψήφου εμπιστοσύνης ο Αλέξης Τσίπρας στην χθεσινή διαδικασία, οι συνεργάτες του έλεγαν ότι το αποτέλεσμα λύνει τα χέρια του πρωθυπουργού προκειμένου να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις που χρειάζεται η χώρα.

Οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό της χθεσινής διαδικασίας λένε ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκαν αδύναμοι στο να υποστηρίξουν γιατί δεν υπερψηφίζουν τα αντίμετρα τα οποία έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση. Όπως λένε μάλιστα, έχοντας πλέον ο Πρόεδρος της ΝΔ, χάσει το αφήγημα των πρόωρων εκλογών, εμφανίζεται να επαναλαμβάνει τα λάθη που έκανε το προηγούμενο διάστημα με την μη ψήφιση του επιδόματος των χαμηλοσυνταξιούχων τα Χριστούγεννα.

Μάλιστα, επισημαίνουν, ότι το γεγονός ότι η ΝΔ, δεν ψήφισε τα αντίμετρα τα οποία αφορούν τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα θα στοιχίσει μελλοντικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.   Οι ίδιοι άνθρωποι ωστόσο, δεν κρύβουν και την αγωνία τους για την διαδικασία της Δευτέρας, αφού όπως λένε ακόμη η Γερμανική πλευρά δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της σε ό,τι αφορά το θέμα του χρέους. Αυτό περιπλέκει τα πράγματα και παρατείνει αβεβαιότητα καθώς κανείς δεν γνωρίζει ο Β. Σόιμπλε πώς θα χειριστεί το θέμα την τελευταία στιγμή.   Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ωστόσο επιμένουν ότι ακόμη κι αν δεν βρεθεί μια λύση την Δευτέρα για το θέμα του χρέους, μέχρι και τις αρχές Ιουνίου, αυτή θα έχει δρομολογηθεί.