Με το τέταρτο και πιο σκληρό μνημόνιο επισφράγισε την πολιτική του θητεία στο τιμόνι της χώρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι 153 βουλευτές της πλειοψηφίας ψήφισαν χθες και πανηγύρισαν μάλιστα την «εκτέλεση» της μεσαίας τάξης δίνοντας το πράσινο φως για την εφαρμογή των πιο εφιαλτικών και σκληρών μέτρων που θα γνωρίσει η ελληνική κοινωνία.  

Στο άρθρο του Γιώργου Λυκουρέντζου, στην εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, το 4ο μνημόνιο που ψήφισαν χθες τη Βουλή οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, παρομοιάζεται με 153 σφαίρες με τις οποίες αναμένεται να αποτελέσουν και το τελειωτικό χτύπημα της μεσαίας τάξης. Αναφέρει το δημοσίευμα: «Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να απομονώθηκαν από την αντιπολίτευση, αλλά δεν είχαν κανένα πρόβλημα να υπερψηφίσουν, πανηγυρίζοντας, τα επαχθή μέτρα της καταστροφής».

Και συνεχίζει το δημοσίευμα: «Η απόφαση του κ. Τσίπρα να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί του συνόλου του νομοσχεδίου μετέτρεψε, ουσιαστικά, τη διαδικασία σε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά, κυρίως έβαλε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα καλά στον κύκλο της μνημονιακής ωρίμανσης.

Η απόφαση του κ. Τσίπρα να μην αφήσει – ως είθισται – στην αντιπολίτευση την πρωτοβουλία για αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί των σκληρών μέτρων, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία των μνημονίων αυτό να γίνει με δική του πρωτοβουλία, ήταν το επισφράγισμα της μνημονιακής στροφής του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση μετέτρεψε σε «ιδιοκτησία» της όχι μόνο τα θετικά αντίμετρα αλλά και τα σκληρά μέτρα περικοπών, αναλαμβάνοντας, έτσι μόνη της πλέον και το πολιτικό κόστος.  

Με 153 ψήφους ψηφίστηκε το νέο Μνημόνιο Τσίπρα

Με 153 «ναι» και 128 «όχι» ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Γιατί η Χριστοδουλοπούλου καταψήφισε το άρθρο 56

Το λόγο που διαφοροποιήθηκε από την κομματική γραμμή στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, καταψηφίζοντας το άρθρο 56 ανακοίνωσε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Τσίπρας: Δεν μεγάλωσα με στόχο να έχω καρέκλες

Ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρατήρησε πως «ο κ. Μητσοτάκης ήλθε με έτοιμη δευτερολογία».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Eίσαι τζάμπα μάγκας

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Ολομέλεια της Βουλή, εν όψει της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου, με το οποίο επικυρώνεται το «Μνημόνιο 4».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Χαριστική βολή το νέο μνημόνιο - Λιτότητα χωρίς τέλος

Οι νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, το «μαχαίρι» στο αφορολόγητο όριο, η κατάργηση των εκπτώσεων, η νέα περικοπή του επιδόματος θέρμανσης και γενικότερα το νέο Μνημόνιο αλλά και η λίστα με τα αντισταθμιστικά μέτρα αποτελούν από χθες το βράδυ νόμο του Κράτους.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ