Με ενθουσιασμό, χειροκροτήματα, επευφημίες και πολλά χαμόγελα έγινε δεκτός χθες ο Κώστας Καραμανλής από τους συγκεντρωμένους στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης της ΔΕΘ, όπου έγινε παρουσίαση της έκδοσης για την πολιτική οικονομία της Ελλάδας την περίοδο 2000-2015, την οποία επιμελήθηκαν οι καθηγητές Παντελής Σκλιάς και Σπύρος Ρουκανάς. Η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή «έκλεψε την παράσταση» καθώς περισσότερα από χίλια άτομα, σύμφωνα με τους διοργανωτές συγκεντρώθηκαν και επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρώην πρωθυπουργό με χειροκροτήματα, χειραψίες και αγκαλιές.  

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» από την είσοδο μέχρι την κεντρική αίθουσα ο πρώην πρωθυπουργός έγινε αποδέκτης επευφημιών και χειροκροτημάτων από πλήθος καραμανλικών στελεχών (παλαιών και νέων) που παρέστησαν.   Σημειώνει μάλιστα χαρακτηριστικά το δημοσίευμα που υπογράφει ο Θοδωρής Δαφέρμος, πως «Από την Πειραιώς η εκδήλωση – στην οποία μίλησαν, εκτός από τους συγγραφείς, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης – δεν θεωρήθηκε υπονομευτική για την ηγεσία της ΝΔ.

Δείγμα του καλού κλίματος στις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ αποτέλεσα και η παρουσία του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη μαζί με τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη Θανάση Νέζη. Οι δύο στενοί συνεργάτες, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ανέβηκαν στη Θεσσαλονίκη δίνοντας το «παρών» στην εκδήλωση, κατόπιν εντολής του προέδρου της ΝΔ.        

Δείτε φωτορεπορτάζ από την υποδοχή Καραμανλή: