Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, αναμένεται να καταθέσει νέες προσπάθειες κατά τη διάρκεια του δείπνου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες. Στόχος της κυβέρνησης είναι να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση και ειδικότερα στο θέμα που αφορά τις περικοπές στις συντάξεις από το 2019 και εντεύθεν. 

Στο δείπνο θα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Τους Θεσμούς θα εκπροσωπούν ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ο εκπρόσωπος της Κομισόν Ντέκλαν Κοστέλο, καθώς και εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να υπάρξει συμφωνία η οποία θα σχετίζεται με την επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα η οποία θα σηματοδοτήσει το κλείσιμο της αξιολόγησης. 

Από την άλλη πλευρά, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία στις 17:45 το απόγευμα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με την αξιολόγηση να βρίσκεται στο επίκεντρο.