Καθοριστική για τις εξελίξεις θεωρείται η σημερινή ημέρα από το Μέγαρο Μαξίμου, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι ή θα υπάρξει πρόοδος ή το αδιέξοδο θα είναι μη αναστρέψιμο εν όψει του Eurogroup της Παρασκευής 7 Απριλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, την ώρα που το Μαξίμου δείχνει ως υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις το ΔΝΤ, αλλά και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.
Το Μέγαρο Μαξίμου κρατάει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τις Βρυξέλλες, σε μία προσπάθεια να σταματήσει το μαρτύριο της σταγόνας και να και να απεμπλακεί το θέμα της επιστροφής των θεσμών.


Η άποψη της κυβέρνηση είναι ότι η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο είναι πολύ κοντά στο κλείσιμο και ότι μόνο προσχηματικές κινήσεις κάποιων εκ των δανειστών καθυστερούν την υπογραφή της.

Στο πλαίσιο αυτό, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και οι επισκέψεις υψηλού επιπέδου που θα υπάρξουν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.

Την Τετάρτη θα έλθει στην ελληνική πρωτεύουσα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Την Παρασκευή θα βρεθεί στην Αθήνα ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον κ. Παυλόπουλο, αλλά και τον κ. Τσίπρα