Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς Φώφη Γεννηματά, Σταύρο Θεοδωράκη και Βασίλη Λεβέντη ξεκινάει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να κλιμακώσει την πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου. Θεωρεί ότι και να κλείσει η αξιολόγηση η χώρα θα σέρνεται γιατί η ζημιά συνεχίζεται με το μείγμα πολιτικής της υπερφορολόγησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αρνούμενη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και μειώσεις κρατικών δαπανών. Επιμένει στο αίτημα για "πολιτική αλλαγή" και θεωρεί ότι η πίεση στην κυβέρνηση θα πρέπει να ενταθεί.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στη Φώφη Γεννηματά και της ζήτησε να συναντηθούν για να συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις. Το ραντεβού κλείστηκε για σήμερα στις 12 μμ στο γραφείο του στη Βουλή. Ο πρωταρχικός του στόχος ήταν πάντα η συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού μεταρρυθμιστικού μετώπου απέναντι στην λαϊκίστικη όπως την χαρακτηρίζει, κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Αν αυτό είναι δύσκολο να προχωρήσει, το επόμενο βήμα είναι να επιδιώξει κοινές πρωτοβουλίες και ενιαία γραμμή σε ορισμένα μεγάλα θέματα (ψηφοφορίες, εξεταστικές κλπ).


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από την άλλη, έχει ως πρωταρχικό στόχο την "αλλαγή των συσχετισμών", δηλαδή δεν θα ήθελε απλά να δει τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα γιατί τότε θα περιμένει στη γωνία την "δεξιά παρένθεση" και δεν θα μπορέσει να γίνει κάτι σοβαρό για τον τόπο. Θέλει να απελευθερωθούν δυνάμεις που θα επαναπατριστούν στο ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει τρίτο κόμμα. Επομένως τα "μέτωπα" δεν την ενδιαφέρουν. Η αύξηση δυνάμεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την ενδιαφέρει. Δεν αποκλείει, όμως, κάποιες κοινές πρωτοβουλίες στη Bουλή.
Το σημερινό ραντεβού Κυριάκου - Φώφης θα είναι ένα κρας τεστ και για τις δύο πλευρές. Οι πραγματικές προθέσεις όμως θα κριθούν στην πράξη.