"Η ΝΔ σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα επιλέγει το σύνθημα φύγετε και θέλει να πέσει η κυβέρνηση", δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Ανδρέα Παπαδόπουλο, Δημήτρη Κουνιά και Θανάση Φουσκίδη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

Τόνισε ότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η αξιολόγηση καθυστερεί επειδή διαφωνούν οι θεσμοί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο λέγοντας ότι ακόμα και αν συμφωνούν το κάνουν σε μια τιμωρητική γραμμή, προσθέτοντας πως εάν δεν κλείσει μια πολιτική συμφωνία δεν μπορούν να προχωρήσουν οι επόμενες ενέργειες. 

Ερωτηθείς εάν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει νέα μέτρα απάντησε ότι κυβέρνηση, Κοινοβουλευτική Ομάδα, ΣΥΡΙΖΑ θα το δει ως συνολικό αποτέλεσμα και δεν μπορεί κανείς να κρίνει επιμέρους πράγματα. Εκτίμησε πως θα αποτυπωθεί ένας συμβιβασμός με θετικό πρόσημο.

Σε ότι αφορά τη Ρόντσιλ είπε πως δείχνει μια προσέγγιση και μια προσπάθεια για την επόμενη ημέρα για την έξοδο της χώρας από την μέγγενη, να υπάρχουν συζητήσεις για επενδύσεις αλλά και τεχνικές που έχει ανάγκη η χωρα.