Μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση βιβλίου αναμένεται στις 30 Ιανουαρίου, στην κεντρική αίθουσα του ΕΒΕΑ και πρόκειται για την αγγλόφωνη έκδοση του βιβλίου "Η Ελληνική Πολιτική Οικονομία 2000-2015" που τιτλοφορείται ως "The Greek Political Economy 2000-2015", από τους καθηγητές Π. Σκλιά και Σ. Ρουκανά, το οποίο πραγματεύεται την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας προς τα μνημόνια, αναλύοντας τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις που οδήγησαν σε αυτά.

Για το βιβλίο, πληροφορούμαστε, πως μεταξύ άλλων, θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής Α΄Αθήνας της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης. Αυτό έχει ιδιαίρερη σημασία καθώς είναι γνωστή η επιμονή του Νικήτα Κακλαμάνη για την αναλυτική διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών που οδήγησαν την χώρα στην δίνη των μνημονίων.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που σχολιάζουν και αναρωτιούνται αν αυτό το βιβλίο θα αποτελέσει μια άτυπη εξεταστική επιτροπή για το πως φθάσαμε στο Καστελόριζο. Ίσως μέσω αυτού να καλύπτεται και το κενό του πολιτικού συστήματος που αποφεύγει να το κάνει.

Η συγκεκριμένη παρουσίαση θα έχει σίγουρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς ουσίας αλλά και λόγω προσώπων που θα παρευρεθούν.