Της Στέλλας Νοβάκη

Πρώην συνεργάτιδες υπουργών που παρά το νεαρό της ηλικίας τους γίνονται υπουργοί στη θέση των υπουργών τους. Αυτό είναι το παράδειγμα της κ. Έφης Αχτσιόγλου, της νέας υπουργού Εργασίας, η οποία από στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Κατρούγκαλου, έγινε «Βεζίρης στη θέση του Βεζίρη».

 Οι καινοτομίες όμως του Αλέξη Τσίπρα δεν σταματούν εδώ. Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να δείχνει εμπιστοσύνη στα νέα πρόσωπα και πλαισιώνει το Μαξίμου και το επιτελείο του με νεαρές και όμορφες παρουσίες που εκτός από το έργο που θα κληθούν να επιτελέσουν, όποιο κι αν είναι αυτό, κυρίως να ανανεώσουν την εικόνα της κυβέρνησης. Και μόνο αυτό το τελευταίο φαίνεται ότι αρκεί για την κυβέρνηση καθώς δείχνει να έχει ανάγκη όλα τα επικοινωνιακά μέσα που μπορεί να εμπνευστεί ακόμη κι αν είναι να την καταγγείλει κανείς ότι συνεχίζει να «βολεύει» τα δικά της παιδιά με οποιοδήποτε κόστος, αλλά και τρόπο.

Η δεύτερη εντυπωσιακή κυρία είναι η Κατερίνα Νοτοπούλου που την είδαμε από υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  να διορίζεται διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.

Είναι η κυρία που συχνά βλέπουμε στα τηλεοπτικά πλάνα πίσω από τον πρωθυπουργό να τον υποδέχεται και να τον συνοδεύει. Λογικά έχει κι άλλες αρμοδιότητες, αν κρίνει κανείς φυσικά και από την θέση, αλλά και από το σπουδαίο βιογραφικό της. Η Κατερίνα Νοτοπούλου, μια νεαρή κυρία, δραστήρια που ξεχώρισε από το πάθος της κατά των μνημονιακών πολιτικών, τουλάχιστον μέχρι πριν να διοριστεί στο γραφείο του πρωθυπουργού, μπορεί να μην είχε την τύχη να εκλεγεί, είχε όμως την τύχη να διοριστεί και στο πρόσωπό της η κυβέρνηση να υπογραμμίσει την στήριξη στους νέους ανθρώπους που μάχονται.

Τη τρίτη «αμαζόνα», αλλά επίσης εντυπωσιακή κυρία που «μπαίνει» στο Μαξίμου είναι η κ. Ηρώ Ζαβογιάννη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,  Γιάννης Δραγασάκης αναβάθμισε τη μετακλητή υπάλληλό του η οποία υπηρετούσε στο πολιτικό του γραφείο σε θέση διευθύντριας του Πολιτικού Γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης!.

Μια ακόμη νεαρή γυναίκα, με τρία μεταπτυχιακά μάλιστα, αξιοποιείται σε θέση κλειδί στην κυβέρνηση Τσίπρα. Από τον Νοέμβριο του 2015 η Ηρώ Ζαβογιάννη, παρείχε τις υπηρεσίες της στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, και πλέον θα αναλάβει το δύσκολο έργο της διεύθυνσης του γραφείου του αντιπροέδρου.

Η 33χρονη Ηρώ Ζαβογιάννη, γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αμφιλοχία, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε τις σπουδές της στην Αθήνα και την Αγγλία.

Φυσικά, όπως και στις περιπτώσεις υπήρξε υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, δεν κατάφερε να εκλεγεί και υπήρξε  και ήταν επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κυριακάκη.