Της Στέλλας Νοβάκη

Θέλει ο Τσίπρας να κρυφτεί αλλά η ανάγκη του για εκλογές δεν τον αφήνει. Μετά το τέλμα και την ρήξη με τους Εταίρους και τους δανειστές, ο Αλέξης αφού έπαιξε και το τελευταίο του χαρτί και αφού είδε ότι κανείς δεν χορεύει πια στους δικούς του ρυθμούς θέλει με τον πιο παραδοσιακό τρόπο να… αποδράσει. Όχι μέχρι τις Άλπεις όπως κάνουν οι υπουργοί του για να ξεσκάσουν, αλλά να αποδράσει από την εξουσία.

Οι εκλογές είναι το ενδεχόμενος που ίσως και να λειτουργήσουν λυτρωτικά για όλους. Όσο κι αν η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, τόσο οι υπουργοί του Τσίπρα, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όχι μόνο επικοινωνιακά δείχνει να κατευθύνεται προς αυτή την «διέξοδο-λύση» για τον ίδιο τουλάχιστον, αλλά και επί της ουσίας οδηγείται στο ενδεχόμενο των εκλογών. Δημιουργώντας ένα κλίμα πόλωσης τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας, έχοντας περάσει εδώ και καιρό σε εξαγγελίες προεκλογικές, αλλά και με σειρά περιοδειών που θυμίζουν προεκλογική περίοδο ο Αλέξης Τσίπρας, «μαρτυράει» σε κάθε κίνησή του πως στο μυαλό του το ισχυρότερο ενδεχόμενο είναι αυτό των εκλογών και εργάζεται πυρετωδώς με το μυαλό στην κάλπη.

 Τα parapolitika.gr συγκέντρωσαν φωτογραφικό υλικό μόνο από τις τελευταίες περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα και  παρουσιάζουν τα όσα μαρτυρούν τα επικοινωνιακά τρικ του πρωθυπουργού, ο οποίος θυμάται τις αριστερές του καταβολές κατά περίπτωση τουλάχιστον, καθώς αυτό συμβαίνει συνήθως όταν είναι έξω από το γραφείο του και στις περιοδείες τους ανά την Ελλάδα. Εμφανίζεται ως… άλλος κι όχι ο ίδιος που παίρνει τις αποφάσεις για τους πρόσφυγες για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, για τους συνταξιούχους, για τα όσα συμβαίνουν στους κόλπους της Εκκλησίας, για τους αγρότες, για τους εργαζόμενους, για άνεργους και για τους νέους ανθρώπους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την χώρα τους.

Εκτός Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζει ένα άλλο πρόσωπο, το οποίο θέλει να καλλιεργήσει και να προτάξει εν όψει του σεναρίου των εκλογών που προφανώς στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα δεν λειτουργεί μόνο ως σενάριο.

Για πρώτη φορά ακούστηκε το ενδεχόμενο των εκλογών από τα χείλη του Πρωθυπουργού σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πριν από την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Αμέσως μετά όμως ήρθαν απανωτές οι διαψεύσεις για ενδεχόμενες  κάλπες τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από κυβερνητικά στελέχη που τόνιζαν με κάθε ευκαιρία ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

Ακόμη και σήμερα το Μαξίμου ξορκίζει το σενάριο της κάλπης να και όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση από την μία πλευρά λέει όχι στις εκλογές αλλά από την άλλη πλευρά προετοιμάζεται και για αυτό το ενδεχόμενο.

 Χαλαρός, χαμογελαστός και χωρίς έρπη πια γιατί... υπάρχει αισιοδοξία: 

Παρηγοριά στην αγκαλιά της Εκκλησίας βρίσκει ο πρωθυπουργός κάτι που πάντα θα ξαφνιάζει ακόμη και τους ίδιους τους συντρόφους του: 

Αδυναμία στις selfie: 

Και φυσικά η εικόνα που "σπάει ταμεία". Ο πρωθυπουργός κοντά στα μικρά παιδιά: 

Επιλογές που έκανε και καθιέρωσε κυρίως ο Ανδρέας Παπανδρέου σηκώνοντας στην αγκαλιά του την... ελπίδα:

 

 

 

 

 

 

 

Και οι ένστολοι στο κάδρο: 

 Οι νέοι, πάνω απ' όλα: 

 

 Εκτός Μαξίμου ο "άλλος" Αλέξης Τσίπρας είναι κοντά στους συνταξιούχους: