Από το Λασίθι και την Ιεράπετρα ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Φαίνεται όμως ότι αυτή η επίσκεψη ξεκίνησε στραβά για τον ίδιο, καθώς τα παράπονα για τον προγραμματισμό της επίσκεψης αυτής δεν έλειψαν, σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο cretalive.

Ειδικότερα, το Σωματείο Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας, σε ανακοίνωσή του ρίχνει «καρφιά» εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία περιφέρεια που -αν μη τι άλλο- , το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί υψηλά ποσοστά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου

"Με χαρά μας πληροφορηθήκαμε από το μέσα την επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Νόμο μας. Με λύπη μας όμως, πάλι από τα τοπικά μέσα μάθαμε για την συνάντηση του με τους φορείς στον Άγιο Νικόλαο. Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας αλλά και το ταυτόχρονο προβληματισμό μας για το γεγονός, αφού όχι μόνο δε γίνεται συνάντηση εδώ στη πόλη μας αλλά δεν λάβαμε καν πρόσκληση προκειμένου να παρευρεθούμε στον Άγιο Νικόλαο. Άραγε μας ξεχάσατε ή απέχουμε αρκετά από τις εκλογές και δε θεωρήθηκε η παρουσία μας απαραίτητη;"