Με τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για παροχές σε συνταξιούχους και νησιώτες να κυριαρχούν για μια ακόμα ημέρα ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η τελευταία συνεδρίαση επί της συζήτησης του προϋπολογισμού. Ο γραμματέας της Ν.Δ Λευτέρης Αυγενάκης αναφερόμενος στις παροχές Τσίπρα έκανε λόγο για πολιτική εξαπάτηση και προεκλογική δωροδοκία. “Είναι πανικόβλητος ο κ. Τσίπρας, γι αυτό και επιδόθηκε σε προεκλογική δωροδοκία. Ξεχνώντας όμως ότι αυτός έκοψε τις συντάξεις και το ΕΚΑΣ. Έκοψε τις άλλες 12 συντάξεις για να δώσει δήθεν την 13ης. Είστε ό,τι πιο ταξικό έχει περάσει από την χώρα. Να φύγει άμεσα ο πρωθυπουργός. Να φύγετε άμεσα και μαζί να πάρετε την μιζέρια που φέρατε στους Έλληνες» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, αισιόδοξος πως η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον νομοθέτηση μέτρων εμφανίστηκε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος. “ Οι δυσκολίες είναι γνωστές. Τα εμπόδια υπαρκτά και οι κοινωνικές αντοχές περιορισμένες. Δεν πανηγυριζουμε , δεν πετάμε στα σύννεφα, δεν θριαμβολογούμε. Στο τέλος θα κριθούμε όχι μόνο από τις προθέσεις αλλά και από το αποτέλεσμα” είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο Υπουργός Επικρατείας επεχείρησε να βάλει φρένο στην εκλογολογία λέγοντας ότι όσοι μιλούν για προεκλογικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά. “ Τα όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός δεν ήταν παροχή ούτε δώρο. Ήταν ελάχιστη πράξη καθήκοντος απέναντι στους ανθρώπους που σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος των κρίσεων”.

Ήδη πάντως από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης κορυφαία κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να αποσυνδέσουν τις εξαγγελίες Τσίπρα με την κίνηση της κυβέρνησης Σαμαρά. “ Δεν έχει σχέση αυτό που ανακοίνωσε ο Αλ.Τσίπρας με αυτό που έκανε ο Σαμαράς. Τότε δεν μοιράστηκε κανένα πλεόνασμα. Η δαπάνη 450 εκατ ευρώ έγινε με έντοκο γραμμάτιο, εγγράφηκε ως δαπάνη στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, του 2014 και οδήγησε στην αποτυχία επίτευξης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα. Κι όλα αυτά επειδή είχατε επιλέξει τον δρόμο της μεγάλης φυγής και θέλατε να αφήσετε άδεια ταμεία στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ερχόταν” είπε με ένα στόμα Δ.Τζανακόπουλος και Π.Σκουρλέτης.