"Δεν αντέχει ο κόσμος να κόβουμε μισθούς και συντάξεις και να επιβάλλουμε νέους φόρους. Εσείς αναλώσατε τον χρόνο για το ποιος φταίει. Δεν ακούγονται λύσεις", ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

"Την χώρα την καταντήσατε νεκροταφείο και στα νεκροταφεία δεν ισχύουν αυτά", είπε αποστομωτικά ο κ. Λεβέντης.

"Το έγκλημα έγινε από το 2009. Τότε έκανε το λάθος ο Γιωργάκης και αρχισε να τρέχει σε Κίνες και Ρωσίες και έφαγε χρόνο", συνέχισε ο κ. Λεβέντης.

Ο Βασίλης Λεβέντης έστρεψε τα "πυρά" του και στον υπουργό Δικαιοσύνης σχολιάζοντας: "Θεωρώ λίγο εμπαθή άτομο τον Κοντονή. Είπα όμως στους δικαστές, να μην... πέφτουν, ακόμη και αν πέφτει ο υπουργός. Αυτοί πρέπει να μείνουν σε ένα ύψος. Εχουν χρέος να σεβαστούν τον θεσμό που πρεσβεύουν".

Σχετικά με τον προϋπολογισμό είπε πως "είναι ο ίδιος με αυτόν των προηγούμενων κυβερνήσεων…. παίρνει και δεν δίνει. Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Εάν όμως, είχαμε κάνει οικουμενική κυβέρνηση τώρα θα είχαμε βγει από τα μνημόνια. Σε αυτό τον τρόπο ο ένας διώχνει τον άλλο."

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων λέγοντας πως εάν δώσετε το όνομα «Μακεδονία» μην κατεβάσετε καν ψηφοδέλτια υποψηφίων από την Λάρισα και πάνω… ενώ για την επίσκεψη Ερντογάν είπε ότι ωραίες ήταν οι απαντήσεις που του έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κ. Τσίπρας που του είπε ότι «εσείς κάνετε πάρτι στην Αγιά Σοφιά…» αλλά αυτό που έμεινε είναι οι διεκδικήσεις του και να βγαίνουν τα αεροσκάφη των Τούρκων στο Αιγαίο και να μην μπορούν οι πιλότοι μας να αντιδράσουν. Οι Τούρκοι πήραν 100 F-35 με τι θα τα αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πιλότοι με κάτι ντενεκέδες που έχουν και θέλει ο Καμμένος να τους αναβαθμίσει και είναι ντενεκέδες…

Αναφερόμενος στο θέμα του πόθεν έσχες σημείωσε πως "Όλοι οι πολίτες σε αυτή τη χώρα πρέπει να έχουν τον ίδιο έλεγχο".

"Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι θα δίνουμε τα χρήματα στις Περιφέρειες με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Πότε κατάλαβε ότι η χρηματοδότηση πρέπει να γίνεται με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Αφού υπήρξαν νεκροί!», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

"Φέρτε σήμερα μια τροπολογία που να λέει ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία", τόνισε ο κ. Λεβέντης καλώντας την κυβέρνηση να κάνει κάτι για τους πλειστηριασμούς.

"Για μένα, και η δεύτερη κατοικία πρέπει να προστατεύεται για όσους έχουν παιδιά", συμπλήρωσε.

"Στις συντάξεις, η λύση είναι τα εισοδηματικά κριτήρια. Αυτός που έχει υψηλά, για μένα δεν πρέπει να παίρνει σύνταξη", είπε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: "Αφού λέτε ότι είστε αριστεροί, για ποιο λόγο δεν το κάνετε; Όποιος έχει εισόδημα πάνω από 3.000 ευρώ, είτε από ενοίκια είτε από καταθέσεις, να μην παίρνει τη σύνταξή του".

"Ξέρω ότι θα χάσω ψήφους με αυτό που λέω, αλλά ένας πλούσιος που έχει έσοδα από τα ενοίκια θα πρέπει να του αφαιρεθεί από τη σύνταξη", τόνισε.