Νέο µήνυµα ενόψει των ευρωεκλογών έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ∆ροσιά της Αττικής, όπου συνάντησε πολίτες το µεσηµέρι της Παρασκευής, λίγο µετά την υψηλού συµβολισµού κοινή του εµφάνιση µε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυµο στο ∆ήλεσι Βοιωτίας.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0u3yxu3bjtl)
Ο πρωθυπουργός επέλεξε να κλείσει την εβδοµάδα πριν από την έναρξη της «εορταστικής περιόδου» στην Ανατολική Αττική, όπου η Ν∆ πέτυχε σαρωτικά ποσοστά στις εθνικές κάλπες, µε 46,66%, και συγκεκριµένα στη δηµοτική ενότητα ∆ροσιάς το ποσοστό της ανήλθε σε 61,74%. Ο κ. Μητσοτάκης εξακόντισε τα βέλη της πολιτικής του κριτικής κατά του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος το πρωί, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυµου, είπε ότι «εργαλειοποιούνται από τη Ν∆ και τον πρωθυπουργό».

«Επειδή ακούω τα άλλα κόµµατα να έχουν µία και µόνη ατζέντα, πώς θα αδυνατίσει η Ν∆, πώς θα είναι λιγότερο ισχυρός ο Μητσοτάκης: Σηκώνουµε το γάντι, και στις εκλογές να στείλουµε ένα µήνυµα σταθερότητας. Είναι σηµαντική η συµµετοχή, είναι σηµαντικές αυτές οι εκλογές», είπε ο πρωθυπουργός επαναλαµβάνοντας το διακύβευµα της κάλπης της 9ης Ιουνίου και τον πήχυ που έχει θέσει για το εκλογικό αποτέλεσµα της ευρωπαϊκής κάλπης.

Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης: ''Να στήσουμε ανάχωμα απέναντι σε αυτούς που με τον πιο πρόστυχο τρόπο καπηλεύονται τη χριστιανική πίστη'' (Εικόνες)
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0u7pq61y1w1)


Αυστηρή επίθεση Μητσοτάκη κατά Βελόπουλου και όσων "πλακώνουν τους αντιπάλους τους στα µπουνίδια"

Σκληρή ρητορική χρησιµοποίησε ο πρωθυπουργός κατά των κοµµάτων δεξιότερα της Ν∆, καλώντας τους πολίτες και τα στελέχη της Ν∆ να στήσουν «ανάχωµα απέναντι σε αυτούς που µε τον πιο πρόστυχο τρόπο καπηλεύονται τη χριστιανική πίστη, λες και κάποιοι είναι περισσότερο χριστιανοί από κάποιους άλλους… Μπορεί να είµαστε πολιτικοί αντίπαλοι, δεν είµαστε όµως ποτέ εχθροί. Ποτέ δεν είµαστε εχθροί. Μπορεί να διαφωνούµε, αλλά ούτε θα βριζόµαστε ούτε θα πλακώνουµε τους αντιπάλους µας στα µπουνίδια. Αυτές δεν είναι συµπεριφορές οι οποίες ταιριάζουν σε µία δηµοκρατία», είπε ο κ. Μητσοτάκης στέλνοντας µήνυµα ενότητας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε, ακόµη, ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν το 2027, απαρίθµησε τα επιτεύγµατα της κυβέρνησής του, για την οποία δήλωσε υπερήφανος για τις µεταρρυθµίσεις και έθεσε τα διλήµµατα της προσεχούς κάλπης µε έµφαση στο Μεταναστευτικό, την πορεία της Οικονοµίας, την Άµυνα, την εξωτερική πολιτική και την αγροτική πολιτική.

«Είναι σηµαντικό το βράδυ των εκλογών η Ν∆ να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωβουλευτές και όσο το δυνατόν µεγαλύτερο ποσοστό, για να στείλουµε µηνύµατα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε τους πολίτες κάλεσµα να εγγραφούν στην πλατφόρµα για την επιστολική ψήφο, που κλείνει τη Μεγάλη ∆ευτέρα, και όρισε ως κεντρικό στοίχηµα τη συσπείρωση παλαιών και νέων στελεχών της κυβερνητικής παράταξης, τη συσπείρωση της εκλογικής βάσης της Νέας ∆ηµοκρατίας και τα ανοίγµατα σε νέες δεξαµενές ψηφοφόρων, µε στόχο να αντιµετωπιστεί ο κίνδυνος της χαλαρής ψήφου και της αδιαφορίας.