Ηχηρό μήνυμα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κυριάκο Βελόπουλο ότι με τις δηλώσεις του διχάζει τους Έλληνες. Μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής (26.04) σε πολίτες στη Δροσιά Χαλκίδας εξαπέλυσε βολές κατά του Κυριάκου Βελόπουλου αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Επισκέφτηκα μαζί με τον Ιερώνυμο κάποιες πολύ σημαντικές δομές της Αρχιεπισκοπής. Να στείλουμε κι ένα μήνυμα αγάπης, ενότητας κι αλληλεγγύης και να στήσουμε ένα ανάχωμα απέναντι σε αυτούς, που με τον πιο πρόστυχο τρόπο καπηλεύονται την χριστιανική πίστη. Λες και κάποιοι είναι περισσότερο Χριστιανοί από κάποιους άλλους».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: «Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα, που διχάζουν τους Έλληνες, ειδικά σε μία συγκυρία που χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι. Μπορεί να είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά δεν είμαστε εχθροί. Μπορεί να διαφωνούμε, αλλά ούτε θα βριζόμαστε ούτε θα πλακώνουμε τους αντιπάλους μας στα μπουνίδια».


Η δήλωση Βελόπουλου

Νωρίτερα την Παρασκευή ο Κυριάκος Βελόπουλος σε δήλωση – απάντηση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είπε: «Για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία».

Τέλος ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης συμπλήρωσε: «Όπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Δυστυχώς όμως, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη».