Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή, Κωνσταντίνου Φλώρου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ). Ο κατηγορουμενος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί και μέχρι τότε θα κρατείται

Φλώρος: «Δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή»

«Ήμουν εκτός εαυτού, μου έβρισε την μητέρα. Δεν τον χτύπησα, του έκανα κεφαλοκλείδωμα. Είναι συμπεριφορά αυτή, να με βρίζει μέσα στη Βουλή;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Φλώρος.

Παράλληλα, ο βουλευτής προσήχθη από τη φρουρά της Βουλής και θα οδηγηθεί με την διαδικασία του αυτοφώρου στη ΓΑΔΑ, καθώς όπως έκρινε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων

Πώς έγινε το επεισόδιο

Σε «βεντέτα» μεταξύ της Ελληνικής Λύσης και του ανεξάρτητου βουλευτή φέρεται να οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτοφανές περιστατικό, το οποίο διαδραματίστηκε την ώρα που στο βήμα της Βουλής ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα συζήτησης την άρση της ασυλίας του, μετά τη μήνυση του πατέρα του βουλευτή Φλώρου σχετικά με ανώνυμους λογαριασμός στο Twitter που τον υβρίζουν.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, δήλωσε ότι είναι υπέρ της άρσης ασυλίας, αν και όπως είπε, η μήνυση δεν συνδέεται με τον κ. Βελόπουλο. Τότε, ο Κωνσταντίνος Φλώρος τον διέκοψε και του είπε ότι αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο.

Βουλευτές της Ελληνικής Λύσης άρχισαν να βρίζουν χυδαία των Κωνσταντίνο Φλώρο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Γραμμένος είπε προς τον ανεξάρτητο βουλευτή «εσένα θα σου γαμ... τη μανούλα, θα σε στείλω φυλακή με βραχιολάκια», με τον Κωνσταντίνο Φλώρο να του απαντά «έλα έξω να μου τα πεις».

Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος Φλώρος βγαίνει από την αίθουσα οργισμένος, ενώ ένας βουλευτής προσπάθησε να τον σταματήσει, αλλά δεν τα κατάφερε.

flwros_grammenos_vouli6200555-004

Λίγο μετά, ακριβώς έξω από την Ολομέλεια, ο ανεξάρτητος βουλευτής έπιασε από τον γιακά τον Βασίλη Γραμμένο, τον γρονθοκόπησε και τον έριξε κάτω.

ksylo_sti_vouli_grammenos_flwros


Στο νοσοκομείο ο Βασίλης Γραμμένος

Ο τελευταίος μεταφέρθηκε στο ΓΝΑ, ύστερα από τη γροθιά που του έριξε ο Κωνσταντίνος Φλώρος, με κάταγμα στη μύτη, ενώ για την πορεία της υγείας του μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας. Όπως ανέφερε επί του θέματος, όταν ο Βασίλης Γραμμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα ρινικών οστών, διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης και τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής. Ως εκ τούτου, στον βουλευτή έχει τοποθετηθεί νάρθηκας και έχει λάβει 10ήμερη αναρρωτική άδεια.

Οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ

Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή, που οδηγήθηκε στα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής βάσει του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα για Βία κατά πολιτικού σώματος ή της κυβέρνησης.


ksulodarmos_vouli_grammenos_floros