Τα πρωτοφανή που συνέβησαν στο ναό της δημοκρατίας, την Βουλή, με βουλευτές να πιάνονται στα χέρια σόκαραν το πανελλήνιο. Οι απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν μέσα στη Βουλή και συγκεκριμένα ακριβώς έξω από την Ολομέλεια, όταν ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Γραμμένος δέχτηκε επίθεση από τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνο Φλώρο.

Συγκεκριμένα σε ρινγκ μετατράπηκε το κοινοβούλιο όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής, προερχόμενος από το κόμμα «Σπαρτιάτες», Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου μετά από μήνυση του πατέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση ξεκίνησε όταν ο Κωνσταντίνος Φλώρος επιχείρησε να διακόψει την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης, με τον οποίον αντάλλαξαν λόγια και στην συνέχεια βγήκαν εκτός αίθουσας για να λύσουν τις διαφορές τους.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος φέρεται να έκανε κεφαλοκλείδωμα στον Βασίλη Γραμμένο και τον έριξε στο πάτωμα, με τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης να μεταφέρεται στο ιατρείο της Βουλής.

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντίνος Φλώρος: Τι λέει ο πρώην ''Σπαρτιάτης'' για όσα έγιναν στη Βουλή - ''Μου είπε 'Βούλωστο, εσύ σκουπίδι'', του είπα εγώ 'Άντε γ…σου''

Η αντίδραση του προέδρου της Βουλής κου Τασούλα ήταν άμεση, ο οποίος ανέφερε πως ο Κωνσταντίνος Φλώρος θα αποχωρήσει συνοδεία φρουράς για 15 ημέρες και δεν θα λάβει μέρος σε καμία εργασία της Βουλής, ενώ ανακοίνωσε πως θα υπάρξουν περαιτέρω δικαστικές συνέπειες.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου του 2024 ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών», καθώς τότε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ανεξαρτητοποιήθηκε.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος είχε ταχτεί ανοιχτά στις 27 Ιουλίου υπέρ του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμου της Αθήνας. Τότε, είχε ξεκινήσει μία συζήτηση για διαγραφή του αλλά δεν έγινε.

Μετά τις αναφορές του προέδρου των «Σπαρτιατών» περί τακτικές Greek Mafia στην κοινοβουλευτική του ομάδα, τότε έθεσε εαυτόν εκτός «Σπαρτιατών» και έγινε ανεξάρτητος βουλευτής.