Για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και την ακρίβεια μίλησε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ.

«Θα τα καταφέρουμε να είμαστε δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βάλει τέλος στο ρεσιτάλ αλαζονείας της κυβέρνησης με ισχυρή αντιπολίτευση», σημείωσε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0s4vja3m44x)

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο «λαός έδωσε στην κυβέρνηση 41%, αλλά δεν έχει δει τίποτα μέσα σε έναν χρόνο. Το καλοκαίρι πέρυσι είχαμε τις μεγαλύτερες επιπτώσεις  σε φυσικές καταστροφές. Είχαμε την πυρκαγιά στην Ευρώπη, στη Δαδιά, ενώ η ακρίβεια φτάνει κόκκινο».

Στην ερώτηση αν ο στόχος παραμένει το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα στις προσεχείς ευρωεκλογές, απάντησε ότι αυτό θα είναι «μεγάλη νίκη, ώστε να μην κάνει παρέλαση αλαζονείας ο Κ. Μητσοτάκης. Η αντιπολίτευση που κάνει ο κ. Κασσελάκης με τα σπίτια εκατομμυρίων, τα κότερα και τα θαύματα είναι θείο δώρο στη ΝΔ».

Στο ενδεχόμενο να έρθει τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε: «Προσμετράμε τις δυνάμεις μας με τα προηγούμενα ποσοστά. Βάζουμε έναν εθνικό στόχο, η χώρα να έχει σοβαρή αντιπολίτευση, που θα κάνει τη ΝΔ να νιώσει απειλή. Ο Μητσοτάκης κλιμακώνει την αλαζονεία της διακυβέρνησής του γιατί δεν έχει αντιπολίτευση» και πρόσθεσε: «Αγωνίζομαι το ΠΑΣΟΚ να είναι νικητής των εκλογών και να είναι δεύτερο κόμμα. Υπάρχουν λόγοι να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ».

Διαβάστε ακόμα: Ευρωεκλογές 2024: Ο Σκανδαλίδης στη µάχη της Κρήτης - Στόχος του ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόµµα στη Μεγαλόνησο στις κάλπες του Ιουνίου

Αναφερόμενος στους στόχους του κόμματός του, είπε ότι είναι τα κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, ευρωστρατός, κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτικές που κάνουν την Ελλάδα ισχυρή. «Κάθε ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στο κόμμα της λιτότητας, που ενισχύει τον γαλλογερμανικό άξονα», ανέφερε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0s52quxq6q1)

Αναφορικά με το debate, είπε ότι ο ίδιος το ζητά, ώστε να συζητηθούν τα εθνικά θέματα και τα ευρωπαϊκά, «αλλά το αρνείται η ΝΔ».

Ακόμα, υποστήριξε ότι αν το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα είναι ανίσχυρο, τότε «θα ανακάμψει το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα είναι μόνιμο χρηματοδοτικό εργαλείο».

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική της ΝΔ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο «πράσινος ΣΥΡΙΖΑ», μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι δεν ταυτίζονται οι απόψεις των δύο κομμάτων, αναφέροντας ως παράδειγμα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0s55fawiv95)

Νίκος Ανδρουλάκης: «Η Παιδεία ιδιωτικοποιείται και η δημόσια Υγεία καταρρέει»

«Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο και μη κρατικά Ππανεπιστήμια. Ο κ. Πιερρακάκης δεν έχει κάνει τίποτα. Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε το ΕΣΥ, έναν πυλώνα του κράτους που σήμερα υπερασπίζεται τη μεσαία τάξη και αποδομείται από τη Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε εν συνεχεία ο κ. Ανδρουλάκης αναφορικά με την Παιδεία και τη δημόσια Υγεία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0s58zkst8h5)

Νίκος Ανδρουλάκης: «Τα πρόστιμα που επιβάλλονται για αισχροκέρδεια είναι της πλάκας»

Για το θέμα της ακρίβειας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η χαρά των πολυεθνικών και των ολιγαρχών. Αν ήμουν πρωθυπουργός αύριο το πρωί, θα είχαμε μία έντιμη διακυβέρνηση. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ατιμία του δημοσίου συμφέροντος. Οι ανισότητες καλπάζουν, το ΕΣΥ καταρρέει, η ακρίβεια είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και μας λέει ότι τα έχει πάει καλά; Σε ποιους τομείς τα έχει πάει καλά;», αναρωτήθηκε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0s5dchw2sk1)