Όσους δήλωσαν ότι επιθυμούν να διεκδικήσουν μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει μέσα στην εβδομάδα σε τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις που θα γίνουν την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Στέφανος Κασσελάκης.
Η διαδικασία αυτή κρίθηκε αναγκαία, καθώς τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή θα πρέπει να γνωρίζουν τους 201 υποψηφίους.

Έτσι η προγραμματισμένη γι’ αυτή την εβδομάδα εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος δικαίου αναβάλλεται για αργότερα.

Διαβάστε ακόμα: Δημοσκόπηση GPO για τα "Παραπολιτικά": Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Στις 17,5 μονάδες η διαφορά


Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρουλάκης

Την ίδια στιγμή, πάντως, κλιμακώνεται η κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς κορυφώνεται η αντιπαράθεση για την διεκδίκηση της 2ης θέσης στις ευρωεκλογές.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης έχει χάσει την ψυχραιμία του και αντί να επικεντρωθεί στις βολές κατα της κυβέρνησης εμφανίζεται να στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Όσο οι δημοσκοπήσεις σβήνουν το… όνειρο του κυρίου Ανδρουλάκη για να ξεπεράσει στις Ευρωεκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και να αντισταθεί στους δελφίνους του κόμματός του, τόσο χάνει και την ψυχραιμία του», λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και προσθέτουν: «Επέλεξε και πάλι να επιτεθεί στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη προσπαθώντας μάταια να τον απαξιώσει, επικεντρώνοντας παράλληλα τις αντιπολιτευτικές του κορώνες στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, απέναντι στις άναρθρες κραυγές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχουν θέσεις, έχουν πρόγραμμα και σχέδιο που μπορεί να δώσει διέξοδο στα προβλήματα των πολιτών και ελπίδα σε ολόκληρο τον προοδευτικό κόσμο. Το ποιος επιλέγει να γίνει "ουρά" στη Νέα Δημοκρατία, ακολουθώντας και αναμασώντας τα fake news είναι πλέον γνωστό σε όλους».


ΣΥΡΙΖΑ: Οι δύο απόψεις για τον χειρισμό του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ

Η αλήθεια είναι ότι στην Κουμουνδούρου υπάρχουν δύο απόψεις σχετικά με το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι θα πρέπει να παραβλέπουν με τον τρόπο τους τις επιθέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για δύο λόγους. Κατ’ αρχήν γιατί απαντώντας σε καθημερινή βάση στον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής τον καθιστούν βασικό παίκτη της τριάδας (μαζί με τον κ. Κασσελάκη και τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη) και κατα δεύτερον γιατί η εικόνα του αλληλοσπαραγμού στο κομμάτι της κεντροαριστεράς κάνει κακό και στα δύο κόμματα δίνοντας την εντύπωση στους ψηφοφόρους ότι και πάλι το μόνο που ενδιαφέρει είναι το ποιος θα βρεθεί στην δεύτερη θέση και όχι το καλό του τόπου.

Κάποια άλλα στελέχη ωστόσο επιμένουν ότι δεν θα πρέπει να αφήνουν αναπάντητες τις επιθέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη γιατί έτσι θα φανεί ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ηττοπάθεια.


Οι εκτιμήσεις στην Κουμουνδούρου για το ΠΑΣΟΚ

Σημειώνεται πως ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελκάκη με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ και το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον είχε αποκαλέσει στο παρελθόν «εκβιαζόμενο».

Παράγοντες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ακόμα ότι κατα την άποψη τους το ΠΑΣΟΚ έχει «χτυπήσει ταβάνι», καθώς το τελευταίο διάστημα δεν εισπράττει τίποτα παρά το γεγονός ότι κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας κατα της κυβέρνησης. Άλλωστε όλες οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να παγιώνεται στην δεύτερη θέση με διαφορά μάλιστα από το ΠΑΣΟΚ.

Οι ίδιοι άνθρωποι κάνουν λόγο για «δυναμική η οποία δεν μπορεί να ανακοπεί» και πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές όχι μόνο θα παραμείνει η πρώτη πολιτική δύναμη στον χώρο της κεντροαριστεράς, αλλά θα μειώσουν σημαντικά και την ψαλίδα με τη ΝΔ.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0dum3xvtd6x)


Στέφανος Κασσελάκης: Μεγάλη δυναμική για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη του κατα την διάρκεια της περιοδείας του στην Κρήτη και στο νομό Ηρακλείου ανέφερε, μάλιστα, ότι «αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια μεγάλη δυναμική για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από μια περίοδο που ειρωνευόταν η κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ…» και που «είχε υπάρξει όλη η προπαγάνδα τους εναντίον μου με καθημερινή διαπόμπευση, με ειρωνεία, χωρίς να παρουσιάζει τις θέσεις μας για ακρίβεια, για φορολογία».

Υποστήριξε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρες θέσεις «για το πώς μειώνουμε την ακρίβεια στο ρεύμα, πως καταργούμε τον φόρο εισοδήματος στις επιχειρήσεις…».

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανανεώνεται και βλέπει μια «μεγάλη δυναμική».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0e27dfdopih)