«Πριν λίγα λεπτά, άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας για τις μη μισθωτές μητέρες, δηλαδή για ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

*Διαβάστε εδώ: Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Όποιος ψηφίζει Νέα Δημοκρατία πρέπει να βάλει και έναν σταυρό στον Μπελέρη

«Πλέον όλες αυτές οι γυναίκες θα μπορούν με μια αίτηση να λαμβάνουν για τους επόμενους 9 μήνες 1.000€ κάθε μήνα», επισήμανε.

Αναφορικά με το «θαύμα» Κασσελάκη, είπε: «Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται με τον τρόπο που επιθυμεί και ειδικά στα θέματα που έχουν να κάνουν με την πίστη, ο καθένας έχει τον τρόπο του να εκφράζεται. Προφανώς αξιολογούνται όλα από τους πολίτες».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Μπελέρη, απάντησε: «Η υποψηφιότητα Μπελέρη εκφράζει και την ομογένεια και το ενδιαφέρον που υπάρχει και του πρωθυπουργού και της παράταξης ευρύτερα, αλλά και της χώρας για την περιοχή εκείνη, άλλωστε και ο πρωθυπουργός σε ανύποπτο χρόνο είχε επισκεφτεί την περιοχή εκεί, αλλά βέβαια και την επιμονή μας στα θέματα της τήρησης του κράτους δικαίου. Αυτό ίσως που σε ένα βαθμό ξενίζει και χρειάζεται μια αυτοσυγκράτηση είναι το γεγονός ότι ειδικά όταν είχε γίνει η σύλληψη του κ. Μπελέρη, μετά τη δίκη, η καταδίκη υπήρχαν ανακοινώσεις σχεδόν από το σύνολο των κομμάτων που βέβαια δεν υπήρχανε τότε αυτές οι ενστάσεις που διατυπώνονται τώρα και διατυπώνονται επειδή ο κ. Μπελέρης είναι υποψήφιος με τη ΝΔ».


«Όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή θα είναι και η φωνή της κυβέρνησης και της χώρας μας ευρύτερα»

Ερωτηθείς πού τοποθετείται ο πήχης της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, απάντησε: «Στις ευρωεκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ελλάδα, ψηφίζουμε για την Ευρώπη και είναι η κάλπη εκείνη, στην οποία επιθυμούμε η ΝΔ να είναι ισχυρή, γιατί προφανώς θέλουμε μια ισχυρή κυβέρνηση σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Εμείς επιθυμούμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δεν μπορώ να θέσω έναν πήχη, αλλά θεωρώ ότι όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή θα είναι και η φωνή της κυβέρνησης και της χώρας μας ευρύτερα σε ό,τι διαδραματίζεται και θα διαδραματιστεί τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη».

Ο Θανάσης Κοντογεώργης στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα  18-04-24