Το αμέσως προσεχές διάστημα θα επισκεφθεί τις χώρες του Κόλπου, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, εντάσσοντας την επίσκεψη αυτή στο πλαίσιο «των καλών υπηρεσιών που προσφέρει η Ελλάδα, όχι μόνο για την παύση των εχθροπραξιών και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν την επόμενη μέρα για τη Μέση Ανατολή».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας Αλεξάνδρου Καζαμία, που ζήτησε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της χώρας μας με το Ισραήλ, ο κ. Γεραπετρίτης, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν θα απέβαινε προς το συμφέρον της χώρας μας αλλά και προς όφελος και του ίδιου του Παλαιστινιακού ζητήματος.

Επισήμανε δε, ότι καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις της με το Ισραήλ,ενώ εξακολουθούν να έχουν διπλωματικές σχέσεις μαζί του και χώρες του Αραβικού κόσμου, όπως η Αίγυπτος και η Ιορδανία.

«Η στάση της Ελλάδας είναι καθαρή και συνεπής και στηρίζεται στον άξονα της αυστηρής εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου»,τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, λέγοντας ότι χάρη στη στάση αυτή,μπορεί η χώρα μας να συνομιλεί με όλα τα μέλη για τη διακοπή των εχθροπραξιών και την αντιμετώπιση της προϊούσας ανθρωπιστικής κρίσης.