Στον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη και την θέση που εξέφρασε ουσιαστικά απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας πως «αν ήταν για το εθνικό συμφέρον, σωστά τον παρακολουθούσαν», απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

*Διαβάστε ακόμα: "Άδειασμα" Παρασκευαΐδη σε Ανδρουλάκη: Καλώς τον παρακολούθησαν, αν ήταν για το εθνικό συμφέρον

Όπως είπε ο κος Γερουλάνος, ο έτερος βουλευτής του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη «βάζει πολύ γενικά τον όρο εθνικό συμφέρον», λέγοντας πως «έχει διαβαθμίσεις» και είναι κάτι διαφορετικό αν π.χ. υπήρξε σχετικό αίτημα από τις βελγικές αρχές από το αν συσχετίζεται η υπόθεση με την Τουρκία. «Υπάρχουν διαβαθμίσεις όπως υπάρχουν και διαβαθμίσεις στο τι είναι απόρρητο και τι δεν είναι», είπε συγκεκριμένα.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου στα Παραπολιτικά 90,1 

Μεταξύ άλλων, ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε:

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Παρασκευαϊδη για το ζήτημα της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, «αν ήταν για εθνικό συμφέρον σωστά τον παρακολουθούσαν»

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Εξαρτάται τι εννοούμε εθνικό συμφέρον. Αν εθνικό συμφέρον για παράδειγμα είναι να πει κανείς ότι μου το ζήτησε οι Βελγικές αρχές και εγώ θέλω να τα έχω καλά με τους Βέλγους είναι άλλο από το να πεις ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι προδότης του ελληνικού κράτους απέναντι στην Τουρκία. Δεν νομίζω ότι το εθνικό συμφέρον είναι γενικός τίτλος, υπάρχουν εξειδικευμένα σημεία και υπάρχουν και διαβαθμίσεις όπως υπάρχουν και διαβαθμίσεις στο τι ειναι απόρρητο και τι δεν είναι. Νομίζω ότι βάζει πολύ γενικά τον όρο εθνικό συμφέρον.

Ερωτηθείς για την προεκλογική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Όταν κάνει κάποιος αντιπολίτευση δεν κοιτάζει να είναι βολική. Αυτό το οποίο έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς είναι και να αναδείξουμε τα θέματα που χαίρουν αναγνώρισης όπως είναι το θέμα των Τεμπών, των υποκλοπών κ.ο.κ όπως επίσης και τα θέματα της οικονομίας, τα θέματα της ακρίβειας που επίσης αναδεικνύουμε.

Αναφορικά με τη θέση του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Ο κόσμος ακόμα δεν είναι σε κλίμα ευρωεκλογών. Μπορεί να είναι οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι αλλά η κοινωνία δεν είναι το οποίο σημαίνει ότι το πιθανότερο απαντάνε στις δημοσκοπήσεις με γνώμονα το περασμένο αποτέλεσμα των εκλογών παρά το τι θα έρθει μπροστά μας. Εκεί προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν δεύτερος και κρατάει κάποιες δυνάμεις και επίσης δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το ΠΑΣΟΚ ως συγκοινωνών δοχείο με το ΣΥΡΙΖΑ. Η δική μας δουλειά είναι να μιλήσουμε στα 2,5 εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες που δεν πάνε στην κάλπη και αυτό πρέπει να το κάνουμε με πολύ σοβαρή και αιχμηρή αντιπολίτευση με προτάσεις που θα νιώθει ο άλλος ότι μιλάμε για αυτόν και για αυτήν.