Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κος Παναγιώτης Δουδωνής, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, με αφορμή τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

«Ο στόχος μας και η προσμονή μας και νομίζω ότι αυτό που θα γίνει αργά ή γρήγορα είναι ότι θα περάσουμε στη δεύτερη θέση», είπε αρχικά.

*Διαβάστε εδώ: "Στη γωνία" περιμένουν Δουδωνή και Μάντζο - "Μουρμούρες" στο ΠΑΣΟΚ

Αναφορικά με το αίτημα του κ. Κασσελάκη για εθνικές εκλογές, ο κ. Δουδωνής είπε: «Ο κ. Κασσελάκης κάθε φορά που είναι η κυβέρνηση σε δύσκολη θέση, πετάει ένα πυροτέχνημα και τη φέρνει σε ευκολότερη θέση. Ζηλεύω τον κ. Μητσοτάκη που τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχει στη θέση του δεύτερου κόμματος τον κ. Κασσελάκη. Λέμε εμείς πρόταση μομφής να έρθει ο κ. Μητσοτάκης να απολογηθεί στη Βουλή για τα Τέμπη και βγαίνει και λέει για νοθείες και για διεθνείς παρατηρητές και άλλα τέτοια ένας τέτοιος λόγος ο οποίος παρουσιάζει χαρακτηριστικά πυροτεχνημάτων και ακροτήτων βοηθάει μόνο την κυβέρνηση».

«Αν με ρωτάτε αν πρέπει να λέμε διάφορες τρέλες για να ανεβαίνουμε δημοσκοπικά, με συγχωρείτε, αλλά δεν είμαι οπαδός του να λέμε τρέλες για να ανεβαίνουμε δημοσκοπικά, γιατί όπως λέει και το θεώρημα Μίνσκυ, όπως ανεβαίνεις, έτσι κατεβαίνεις. Αν ανεβαίνεις εκτοξευτικά και με τρέλες, θα κατέβεις με πτώση απότομη και με τρέλες επίσης», επισήμανε.

«Εμένα δεν με απασχολεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο μεγάλος χαμένος, με απασχολεί να είμαστε κερδισμένοι εμείς και να στείλει ένα μήνυμα ο κόσμος στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να συνεχίσει με την ίδια αλαζονεία», πρόσθεσε.


«Στη δημοκρατία αποδεικνύεται ότι ουδείς είναι αναντικατάστατος»

Σχετικά με το δίλημμα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης για τις ευρωεκλογές, είπε: «Πολλές φορές, όταν θέτεις ένα δίλημμα ή εγώ ή το χάος, κινδυνεύεις να είσαι εσύ αυτός που προκαλεί το χάος. Αν δείτε τους ποιοτικούς δείκτες, νομίζω ότι ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του και στον τρόπο, με τον οποίο διαχειρίστηκε η κυβέρνηση σημαντικά ζητήματα κράτους δικαίου, όπως είναι των Τεμπών, αλλά και τη διαχείριση του μεγάλου προβλήματος που είναι η αγοραστική δύναμη. Το τι θα γίνει ο κόσμος χωρίς εμένα νομίζω ότι είναι η απόλυτη αλαζονεία. Στη δημοκρατία αποδεικνύεται ότι ουδείς είναι αναντικατάστατος».

«Μια τέτοια έμφαση στο τι θα γίνουν τα πάντα χωρίς τον κ. Μητσοτάκη δηλώνει μόνο μια αυτοαναφορική αγάπη, το θέμα είναι να υπάρχει κανονικότητα ευρωπαϊκή στη χώρα όπως αυτή που είχε υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης το ’19 αλλά δεν την έφερε. Και όχι απλώς δεν την έφερε αλλά μας πήγε και πιο μακριά από την ευρωπαϊκή κανονικότητα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν θα έπρεπε να είχε ανακοινώσει πρώτα ο κ. Ζαγοράκης ότι φεύγει από τη ΝΔ, απάντησε: «Η κ. Μενδώνη και ο κ. Χρυσοχοΐδης τον Ιούλιο του 2019 ήταν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και έγιναν υπουργοί. Η μακαρίτισσα η Φ. Γεννηματά τους διέγραψε από την Κεντρική Επιτροπή, αφού έγιναν υπουργοί, γιατί δεν παραιτήθηκαν καν. Τότε όμως σε όλους μας προφανώς μας φάνηκε φυσιολογικό ότι αφού πήραν τη μια ιδιότητα έχασαν την άλλη τώρα δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό που δεν εντοπίζαμε τότε το εντοπίζουμε τώρα. Εδώ τίθεται ένα βασικό ζήτημα που αφορά στον τρόπο με τον οποίο κινούνται τα κόμματα, η ΝΔ έχει το δικαίωμα να παίρνει οποιονδήποτε θέλει από το ΠΑΣΟΚ και μετά να μας τον παρουσιάζει και ως Νεοδημοκράτη. Αν το ΠΑΣΟΚ ή ένα άλλο κόμμα θέλει να πάρει κάποιον από τη ΝΔ, η ΝΔ παθαίνει πανικό και πρέπει συνεχώς να απολογούμαστε άρα πρέπει να απολογούμαστε και για αυτούς που μας παίρνει και για αυτούς που της παίρνουμε».

O Παναγιώτης Δουδωνής στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή  09-04-24