“Τριπλό συναίσθημα μάς φέρνει φέτος ακόμα πιο κοντά. Περηφάνια για το χθες, σιγουριά για το σήμερα και αισιοδοξία για το αύριο. Περηφάνια γιατί είμαστε η Παράταξη των μεγάλων και απόλυτα δικαιωμένων εθνικών επιλογών. Σιγουριά γιατί η χώρα μας πατά σε στέρεο έδαφος ικανή να απαντά σε κάθε πρόκληση. Αισιοδοξία γιατί η Πατρίδα μας γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά”, ανέφερε ο Σταύρος Καλαφάτης, γγ ΚΟ της ΝΔ στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο συνεχίζεται στο Ζάππειο με τις εργασίες της δεύτερης ημέρας.

Αναλυτικά, η ομιλία του γενικού γραμματέα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρου Καλαφάτη, στο 15ο Συνέδριο του κόμματος έχει ως εξής:

«Νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες,

Τριπλό συναίσθημα μάς φέρνει φέτος ακόμα πιο κοντά. Περηφάνια για το χθες, σιγουριά για το σήμερα και αισιοδοξία για το αύριο. Περηφάνια γιατί είμαστε η Παράταξη των μεγάλων και απόλυτα δικαιωμένων εθνικών επιλογών. Σιγουριά γιατί η χώρα μας πατά σε στέρεο έδαφος ικανή να απαντά σε κάθε πρόκληση. Αισιοδοξία γιατί η Πατρίδα μας γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά.

Πενήντα χρόνια από την ίδρυση του κόμματός μας, ακουμπάμε τώρα τη σκέψη μας στο χθες, το σήμερα και το αύριο. Τιμούμε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία και όρισε το πλαίσιο των αρχών και των θέσεών μας. Τιμούμε τους ηγέτες που τον διαδέχθηκαν: Τον Γεώργιο Ράλλη. Τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Τον Μιλτιάδη Έβερτ. Τον Κώστα Καραμανλή. Τον Αντώνη Σαμαρά. Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τιμούμε τα ιστορικά στελέχη, όλες τις Νεοδημοκράτισσες και τους Νεοδημοκράτες, και τους αγωνιστές που μετέφεραν τον πυρσό των ιδεών μας από το χθες στο σήμερα. Τιμούμε, με πράξεις ευθύνης και συνέπειας, την ιδρυτική μας διακήρυξη.

Είμαστε -και είναι μείζονος σημασίας- οι αυθεντικοί εκφραστές του ευρωπαϊκού οράματος. Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια όταν άλλοι θεωρούσαν την ΕΟΚ ‘'συνδικάτο''. Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν άλλοι την έσυραν στο χάος. Εμείς -με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη- δώσαμε ξανά στην Ελλάδα, περήφανη θέση στο κέντρο της Ευρώπης.

Είμαστε ταυτόχρονα το κόμμα του γαλάζιου. Το κόμμα που πιστεύει -κι αποδεικνύει έμπρακτα- ότι ο πατριωτισμός δεν είναι μεγάλα λόγια που μικραίνουν την απήχησή της χώρας μας. Δεν είναι υποσχέσεις που τινάζουν την πορεία του τόπου στον αέρα. Δεν είναι απόπειρες καπηλείας και τυμβωρυχίας. Πατριωτισμός είναι οι πολιτικές που κάνουν την Ελλάδα πιο ισχυρή. Είναι η ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, το απόρθητο των συνόρων μας, η προώθηση των δικαίων μας, στη γη και τις θάλασσές μας.

Είμαστε ταυτόχρονα κόμμα της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Κόμμα που -με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σύσσωμη την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα- διασφαλίζει στην Πατρίδα μας τον δρόμο του μέλλοντος: Ανάπτυξη στα πιο ψηλά της Ευρώπης. Συρρίκνωση της ανεργίας. Σύγκρουση με το τέρας της ακρίβειας. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας. Τόνωση της ασφάλειας. Βελτίωση της καθημερινότητας.

Είμαστε η Παράταξη που εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά στην πορεία της Πατρίδας μας. Και αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο στις ευρωεκλογές. Μια πλατιά νίκη της Νέας Δημοκρατίας, που δεν θα αφήσει περιθώρια για αναχώματα στην πορεία της χώρας. Μια πλατιά νίκη που θα στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο πρόσωπα που θα δυναμώνουν -όχι να υπονομεύουν- την εθνική παρέμβαση. Μια πλατιά νίκη που θα δίνει συνέχεια στο δρόμο για μια δυναμική και περήφανη Πατρίδα.

Αυτός είναι ο κοινός στόχος. Το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό καλό. Η Ελλάδα που πάει σταθερά, δυνατά μπροστά. Οι Έλληνες που αισιοδοξούμε για μας και τα παιδιά μας. Και οι Έλληνες, με τη βοήθεια του Θεού και πίστη στις δυνατότητες Έθνους μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε».