Δείτε live τις εργασίες της δεύτερης μέρας του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Στη «γιορτή» της Ν.Δ. δίνουν το παρών 2.742 στελέχη από όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι των απόδημων Ελλήνων.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έστειλε μήνυμα συσπείρωσης των «γαλάζιων» ψηφοφόρων, θέτοντας το στόχο ενόψει Ευρωεκλογών, που είναι να γίνει «και πάλι μπλε ο χάρτης», ενώ αναφέρθηκε τόσο στις μεταρρυθμίσεις που προχωρούν με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, στην αντιπολίτευση, αλλά και στην υπόθεση της δολοφονίας έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, για την οποία είπε χαρακτηριστικά: «σκύβουμε το κεφάλι, ναι τα περιπολικά γίνονται και ταξί».

15ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας (2η μέρα - B μέρος)

Από εκεί και πέρα, οι αναφορές των ομιλητών του συνεδρίου εστιάζουν αφενός στην ιστορία της παράταξης, η οποία έβαλε την χώρα στην ΕΟΚ και την οδηγεί στην «εμβάθυνση της δημοκρατικής ζωής», κάτι που «δεν είναι δεδομένο», όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, Ιωάννης Σμυρλής, αφετέρου δίνουν έμφαση στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου και στα μηνύματα που καλούνται οι πολίτες να στείλουν από την κάλπη.

«Είμαστε η Παράταξη που εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά στην πορεία της Πατρίδας μας. Και αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο στις ευρωεκλογές. Μια πλατιά νίκη της Νέας Δημοκρατίας, που δεν θα αφήσει περιθώρια για αναχώματα στην πορεία της χώρας», τόνισε από την πλευρά του κατά την παρέμβασή του ο ΓΓ της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, δίνοντας το στίγμα για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου.

«Σας προσκαλώ σε μια ακόμα μεγάλη μάχη που έρχεται, αυτής των ευρωεκλογών, ώστε να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας μας και της πολιτικής διαδρομής του κόμματος μας, έχουμε την ευθύνη για να οδηγήσουμε τη χώρα στην ανάπτυξη», είπε ο γραμματέας Οργανωτικού και διευθυντής του Γραφείου Προέδρου της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης στο Συνέδριο του κόμματος, θέλοντας να στείλει μήνυμα συσπείρωσης δίπλα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η Νέα Δημοκρατία πρωταγωνίστησε σε κάθε μεγάλη πολιτική απόφαση μισό αιώνα τώρα», είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, σημειώνοντας πως στην κάλπη της 9ης Ιουνίου ένα είναι το μήνυμα που πρέπει να σταλεί: «πάμε όλοι μαζί μπροστά».

Στις Ευρωεκλογές «κρίνεται αν η χώρα μας θα παραμείνει στον δρόμο της πολιτικής σταθερότητας ή θα στραφεί στον ολισθηρό δρόμο του λαϊκισμού και του διχασμού. Κρίνεται το ποιος θα μας εκπροσωπήσει στην Ευρώπη», είπε ο αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Χριστόφορος Μπουτσικάκης, καλώντας τους πολίτες να επιβεβαιώσουν την πολιτική κυριαρχία της παράταξης και στην αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τσιόδρας έδωσε και αυτός μήνυμα «συναγερμού» ενόψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, καλώντας τους πολίτες να αποβάλουν κάθε σκέψη περί «χαλαρής ψήφου», θέτοντας τον στόχο της δημιουργίας καθαρού πολιτικού διαδρόμου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέχρι το 2027.

Ο αναπληρωτής ΓΓ της ΝΔ, Νίκος Παπουτσής, αναφέρθηκε στις αξίες και τις αρχές που καθοδήγησαν την πορεία του κόμματος, τονίζοντας τη σημασία της ενότητας και της αλληλεγγύης. Επίσης, υπογράμμισε τις επιτυχίες της ΝΔ σε θέματα διακυβέρνησης και την ανάγκη για συνεχή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της προόδου και της ανάπτυξης. Τέλος, ανέδειξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ηγέτη που αντιμετωπίζει αποφασιστικά τις προκλήσεις και οδηγεί την Ελλάδα προς ένα καλύτερο μέλλον.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι συνώνυμο της στιβαρής ευρωπαϊκής ηγεσίας. Είμαστε το μεγαλύτερο κόμμα στο ΕΛΚ και πορευόμαστε με την κληρονομιά του Καραμανλή, του Σουμάν, του Αντενάουερ. Είμαστε η δύναμη της Ελλάδας στην Ευρώπη», είπε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, κατά την ομιλία του στο 15ο Συνέδριο του κόμματος, σημειώνοντας επίσης πως «είμαστε η παράταξη των μεγάλων στρατηγικών επιλογών, που κατέστησαν την Ελλάδα μία από τις ισχυρότερες χώρες της Ευρώπης».

«Η ΝΔ δεν εξαπάτησε τους πολίτες όπως άλλοι που έγιναν κυβέρνηση και από το 35% επέστρεψαν στο 17%», τόνισε από την πλευρά του μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σημειώνοντας επίσης πως «οι ευρωεκλογές δεν έχουν χώρο για ένα απλό μήνυμα, είναι σταυροδρόμι για τη συνέχιση της προόδου της χώρας».

«Η ΝΔ είναι το κόμμα των μεταρρυθμίσεων, είμαστε το κόμμα, που στέκεται πάντα δίπλα στους αδύναμους, στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους ανέργους, αυτούς τους οποίους η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενισχύει», τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Και πρόσθεσε για τη μάχη των Ευρωεκλογών: «Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε το ευρωπαϊκό εγχείρημα από τις επελαύνουσες δυνάμεις του λαικισμού με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό του καθαρού ευρωπαϊκού λόγου».

«Η ΝΔ είναι απέναντι στις πολιτικές ασυδοσίες και στις πολιτικές με ευκαιριακές σημαίες ευκαιρίες, είναι η παράταξη, που προσπαθεί πάντα να είναι δίπλα σε κάθε πολίτη» τόνισε από το βήμα του συνεδρίου η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, που χαρακτήρισε μεγάλη εθνική πρόκληση το Δημογραφικό και υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα των επικείμενων Ευρωεκλογών θα πρέπει να στείλει σημαντικό μήνυμα ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση.

«Η παράταξή μας, είναι η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών» είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και τόνισε ότι «Η ΝΔ έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, η ΝΔ είναι αυτή που μπορεί σήμερα να αλλάξει την Ευρώπη». «Όσο πιο δυνατή είναι η ΝΔ σε αυτές τις κρίσιμες ευρωεκλογές και όσο πιο ισχυρό είναι το ΕΛΚ τόσο καλύτερη θα είναι η Ευρώπη την επόμενη ημέρα» σημείωσε.

Στο βήμα του συνεδρίου ανέβηκε και ο Μάνφρεντ Βέμπερ, με τον πρόεδρο του ΕΛΚ να «αποθεώνει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας - σε προσωπικό τόνο - πως ο πρωθυπουργός «συνεχίζεις αυτό το success story», της παρακαταθήκης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Εσύ, Κυριάκο, επανέφερες την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης. Η δική μου χώρα, η Γερμανία, είναι σήμερα σε στασιμότητα. Η Ελλάδα σήμερα είναι από τις ισχυρότερες οικονομικά χώρες στην Ευρώπη», τόνισε μεταξύ άλλων και συνέχισε λέγοντας: «Εσύ Κυριάκο, πάντα στεκόσουν απέναντι στον Ερντογάν για να προστατεύσεις τα σύνορα της Ευρώπης».

Από την πλευρά της, η Αννίτα Δημητρίου, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της ΝΔ και πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε ότι τα δύο κόμματα «διάγουν βίους παράλληλους», ενώ έκανε ειδική μνεία σε «μία ιστορική στιγμή» την οποία «δεν μπορούμε να προσπεράσουμε», εννοώντας την «εικόνα ενός Έλληνα πρωθυπουργού, να καταχειροκροτείται στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Σ΄αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή αποτυπωνόταν μια νέα Ελλάδα», ενώ για το Κυπριακό, αναφέρθηκε στην ανάγκη επίτευξης μιας βιώσιμης λύσης, με στόχο τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.

Μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε σε όσα έχουν αλλάξει στη χώρα σε σχέση με την περίοδο, όπου τα ηνία της χώρας δεν τα είχε η ΝΔ, λέγοντας πως πλέον «η Ελλάδα από μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση: «Όλοι ξέρουμε ότι η Ελλάδα σήμερα είναι μια πολύ καλύτερη χώρα, από ότι ήταν πριν 5 χρόνια σε όλα τα επίπεδα. Και κυρίως στην Ευρώπη το ξέρουν και το αναγνωρίζουν. Η Ελλάδα από μαύρο πρόβατο της Ευρώπης έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Και η οικονομία της από τον μεγάλο ασθενή της Ευρώπης έχει γίνει η οικονομία που τρέχει με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, που προσελκύει ξένες επενδύσεις, που κερδίζει σε όλα τα επίπεδα όλα τα στοιχήματα», είπε ειδικότερα.

Αννίτα Δημητρίου: Βιώσιμη λύση στο Κυπριακό που θα οδηγεί στη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους

Στην ομιλία της η Αννίτα Δημητρίου, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόεδρος του ΔΗΣΥ επεσήμανε ότι «Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατικός Συναγερμός διάγουν βίους παράλληλους. Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο Δημοκρατικός Συναγερμός γεννήθηκαν μέσα απ' τις στάχτες των εθνικών μας δυσκολιών, με βασικό στόχο την επιβίωση του έθνους, την αναγέννηση Ελλάδας και Κύπρου».

Υπογράμμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, πριν και πάνω απ' όλα θα βάζουν πάντα το καλό της πατρίδας. Απέναντι σε κάθε μορφής λαϊκισμό και ακρότητα, αντιτάσσουμε τα κοινά μας οράματα βασισμένα στον υγιή πατριωτισμό και στην αταλάντευτη πίστη στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δυτικού πολιτισμού. Το κράτος δικαίου, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών, η κοινωνική οικονομία της αγοράς, η δυνατή Ελλάδα που σημαίνει και μια δυνατή Κύπρο, δεν θα πάψουν ποτέ να αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των πολιτικών μας».

Αναφέρθηκε ειδικά σε «μία ιστορική στιγμή την οποία δεν μπορούμε να προσπεράσουμε είναι η εικόνα ενός Έλληνα πρωθυπουργού, να καταχειροκροτείται στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Σ΄αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή αποτυπωνόταν μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα που στεκόταν περήφανη, αξιοπρεπής και αγέρωχη ισότιμα απέναντι στους συμμάχους και εταίρους της. Μια Ελλάδα που πέτυχε με κόπο και θυσίες την ανάκαμψη και έπαψε να είναι ο φτωχός συγγενής της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Τόνισε επίσης τη μεγάλη ευθύνη για την ιστορική συνέχεια του ελληνισμού στην Κύπρο και το υπέρτατο χρέος για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα. Μια λύση που θα βασίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στο διεθνές δίκαιο, στις αρχές και στις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια λύση βιώσιμη και λειτουργική, η οποία θα οδηγεί στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και κυριάρχου κράτους, απαλλαγμένου από εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα, απαλλαγμένου από την παρουσία ξένων στρατευμάτων».

Αναλυτικά, η πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, στην ομιλία της στο 15ο Συνέδριο ανέφερε:

«Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά μου να χαιρετίζω το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, της αδερφικής παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού, της μεγαλύτερης και πιο νικηφόρας παράταξης της Ελλάδας που πραγματικά έγινε και είναι συνώνυμη με την πρόοδο και την προκοπή της χώρας και του ελληνικού λαού. Μια παράταξη η οποία έχει στις τάξεις της στελέχη άξια και ικανά που μετουσιώνουν σε στρατηγικές και πολιτικές τις ιδέες και τις προτάσεις τους, έχοντας πάντα ως βάση τον πατριωτικό ρεαλισμό και τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό, όπως τον προσδιόρισε το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος στο ιστορικό συνέδριο της Χαλκιδικής το 1979. Εκεί που ο ιδρυτής της παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο μεγάλος αυτός οραματιστής και ηγέτης, κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση για το μέλλον της Ελλάδας, σε κρίσιμες για τη χώρα στιγμές, διότι αυτό επέβαλλε η εθνική ανάγκη και οι διαχρονικές αξίες του ελληνισμού. Και ναι σήμερα είμαστε όλοι περήφανοι που βλέπουμε τη Νέα Δημοκρατία να αποτελεί τον στυλοβάτη της σύγχρονης Ελλάδας.

Φίλες και φίλοι σύνεδροι,

Φέτος γιορτάζουμε πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Γιορτάζουμε και πενήντα χρόνια μεταπολίτευσης. Στις 24 Ιουλίου του 1974, η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε στη γη που τη γέννησε, εκεί που εγκαθιδρύθηκε για χιλιάδες χρόνια αποτελώντας το πιο γερό θεμέλιο για τη δημιουργία του σύγχρονου κόσμου και πολιτισμού. Το χαρακτηριστικό νεύμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή προς τον ελληνικό λαό, μπροστά απ' το αεροπλάνο αφιχθείς απ' το Παρίσι, ήταν ένας χαιρετισμός που ερχόταν από τα βάθη της ιστορίας και αντηχούσε προς το μέλλον, με ένα και μόνο μήνυμα: Ότι μια Νέα Δημοκρατία γεννιέται για την Ελλάδα.

Ο ίδιος ήξερε πολύ καλά ότι για να εδραιωθεί πραγματικά η Δημοκρατία στον τόπο, αλλά και για να έχει διάρκεια, θα έπρεπε πρώτα να δημιουργηθούν και να εμπεδωθούν οι πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες οι οποίες θα διαδραμάτιζαν καταλυτικό ρόλο προς την επίτευξη του στόχου αυτού. Ο μεγάλος ηγέτης δεν υστέρησε στο μεγάλο συναπάντημα με την ιστορία. Με την Ελλάδα πληγωμένη από την επταετή δικτατορία, γνώριζε πως μόνο μέσα απ' την ενότητα και τη σύμπνοια μπορεί πράγματι η χώρα να γυρίσει σελίδα: «Αν δεν αξιοποιήσωμε τώρα την μοναδική αυτήν ευκαιρία, - για εδραίωση της Δημοκρατίας - ματαίως θα αναζητούμε άλλη στο μέλλον». Έτσι ιδρύθηκε μέσα σ' ένα αρμαγεδώνα εξελίξεων, η Παράταξη που αποτέλεσε και αποτελεί εχέγγυο και εγγυητή του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα.

Φίλες και φίλοι,

Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατικός Συναγερμός διάγουν βίους παράλληλους. Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο Δημοκρατικός Συναγερμός γεννήθηκαν μέσα απ' τις στάχτες των εθνικών μας δυσκολιών, με βασικό στόχο την επιβίωση του έθνους, την αναγέννηση Ελλάδας και Κύπρου.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Γλαύκο Κληρίδη σε πολύ κρίσιμες για την πατρίδα μας στιγμές, όταν η Κύπρος ανέβαινε τον δικό της Γολγοθά και έπρεπε να μαζέψει τα κομμάτια της, από την Τουρκική εισβολή και κατοχή. Απώτερος στόχος η λύση του Κυπριακού. Θεμελιώθηκε -ως ένα κόμμα βαθιά δημοκρατικό, λαϊκό, φιλελεύθερο και πατριωτικό -από έναν μεγάλο οραματιστή που την ευθύνη δεν τη φοβήθηκε ποτέ, ανοίγοντας λεωφόρους για το καλό του τόπου. Και έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε περήφανοι οι Συναγερμικοί γιατί ο ιστορικός μας ηγέτης είχε τη διορατικότητα και πίστεψε πρώτος σ' ένα «άπιαστο» όραμα για τους περισσότερους εκείνη την εποχή, οδηγώντας την Κύπρο με τη στήριξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σφραγίζοντας έτσι τον δυτικό και ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.

Αυτή είναι η κοινή μας βάση και η κοινή μας αλήθεια φίλες και φίλοι. Η Νέα Δημοκρατία και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, πριν και πάνω απ' όλα θα βάζουν πάντα το καλό της πατρίδας. Απέναντι σε κάθε μορφής λαϊκισμό και ακρότητα, αντιτάσσουμε τα κοινά μας οράματα βασισμένα στον υγιή πατριωτισμό και στην αταλάντευτη πίστη στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δυτικού πολιτισμού. Το κράτος δικαίου, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών, η κοινωνική οικονομία της αγοράς, η δυνατή Ελλάδα που σημαίνει και μια δυνατή Κύπρο, δεν θα πάψουν ποτέ να αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των πολιτικών μας.

Γιατί είναι αλήθεια, κι ας αναρωτηθούν εκείνοι που πρέπει: Πού θα ήταν σήμερα Ελλάδα και Κύπρος, εάν δεν είχαν αφήσει το ιστορικό τους αποτύπωμα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Γλαύκος Κληρίδης, οι οποίοι συνέλαβαν και υλοποίησαν το όραμα για ένταξη των χωρών μας, στο φυσικό ιδεολογικό και πολιτικό μας περιβάλλον, στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια; Ποια θα ήταν η κοινή μας μοίρα αν δεν είχαμε στις πλέον δύσκολες στιγμές για τον Ελληνισμό δυο εμπνευσμένους πολιτικούς να μας καθοδηγούν;

Η απάντηση στα ερωτήματα αυτά είναι μία: Όποτε κλήθηκαν από τον λαό να κυβερνήσουν η Νέα Δημοκρατία και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος έζησαν καλύτερες μέρες! Έδωσαν ξανά το δικαίωμα στην ελπίδα και στο όραμα.

Όπως το 2019 όταν η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού της Ελλάδας, έστειλε το μήνυμα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για την Ευρώπη εποχή, που τα κελεύσματα του λαϊκισμού και του μηδενισμού αντηχούσαν δυνατά, ότι ναι ο λαϊκισμός μπορεί να ηττηθεί, ότι ναι ο μηδενισμός δεν έχει καμία θέση σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Φίλες και φίλοι σύνεδροι

Μια ιστορική στιγμή, την οποία δεν μπορούμε να προσπεράσουμε είναι η εικόνα ενός Έλληνα Πρωθυπουργού, να καταχειροκροτείται στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Σ΄ αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή αποτυπωνόταν μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα που στεκόταν περήφανη, αξιοπρεπής και αγέρωχη ισότιμα απέναντι στους συμμάχους και εταίρους της. Μια Ελλάδα που πέτυχε με κόπο και θυσίες την ανάκαμψη και έπαψε να είναι ο φτωχός συγγενής της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Θέλουμε να ξέρετε πως νιώθουμε και εμείς περήφανοι διότι η Ελλάδα από το 2019 είναι πλέον μια άλλη χώρα σε όλους τους τομείς. Μια αξιόπιστη δύναμη, ένας πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή μας, που υπερασπίζεται αποφασιστικά τα σύνορα του, που αποκατέστησε το αίσθημα της ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες και προωθεί μέγιστες πολιτικές τόσο απέναντι στις διεθνείς προκλήσεις όσο και στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, αλλά και για τα εθνικά μας συμφέροντα. Η σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές αποτελεί άλλωστε την απόλυτη επιβεβαίωση θέσεων και πολιτικών.

Στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού και φίλου Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Ελληνισμός σε κάθε άκρη της γης εισπράττει υπερηφάνεια και βαθιά συγκίνηση αφού αποτελεί υπόδειγμα και παράδειγμα ηγέτη, με την Ελλάδα να γίνεται μέρα με τη μέρα ισχυρότερη σε διπλωματικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Θα ήθελα λοιπόν φίλε Πρωθυπουργέ, να σας συγχαρώ για όλα όσα κάνετε για το σύνολο του ελληνισμού και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία εν όψει των ερχόμενων ευρωεκλογών του Ιουνίου. Όπως εμείς έτσι και εσείς, θα έχετε ξανά να αντιμετωπίσετε τους ίδιους εχθρούς. Τον λαϊκισμό, τον μηδενισμό, τα κενά περιεχομένου συνθήματα.

Θα έχετε ξανά ν' αντιμετωπίσετε εκείνους που δεν έμαθαν από τα λάθη και τις αποτυχίες τους και συνεχίζουν να επιχειρούν την εκμετάλλευση της ελπίδας του λαού, χωρίς πολιτικό προσανατολισμό και σχέδιο διακυβέρνησης.

Είμαι όμως βέβαιη ότι ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει πως με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ελλάδα γίνεται μέρα με τη μέρα ισχυρότερη. Όπως είμαι βέβαιη ότι οι συμπατριώτες μας στην Κύπρο αναγνωρίζουν ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός αποτελεί τον μοναδικό πυλώνα σταθερότητας για τον τόπο. Επί δικής μας διακυβέρνησης η χώρα βγήκε από μνημόνια, εξασφαλίστηκε η οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη και επανήλθε η αξιοπρέπεια των πολιτών.

Η Κύπρος χρειάζεται έναν ισχυρό Δημοκρατικό Συναγερμό και η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία. Αποδείξαμε ότι είμαστε οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις στις οποίες μπορεί να στηριχθεί ο πολίτης, αφού μέσα από τις προκλήσεις βρίσκουμε πάντα τους τρόπους να δημιουργήσουμε καινούργιες ευκαιρίες.

Κι αυτό κάναμε τα τελευταία χρόνια όταν χρειάστηκε να διαχειριστούμε πρωτοφανείς κρίσεις. Είτε μιλάμε για την πανδημία και τις οικονομικές της προεκτάσεις, είτε μιλάμε για τη διαχείριση του μεταναστευτικού κύματος, την αναζωπύρωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, τις επιπτώσεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μια εισβολή που δεν θα σταματήσουμε ποτέ να καταδικάζουμε χωρίς υποσημειώσεις καθώς δυστυχώς τα τελευταία 50 χρόνια γνωρίζουμε από πρώτο χέρι και εμείς τι σημαίνει εισβολή, κατοχή, ξεριζωμός και προσφυγιά.

Φίλες και φίλοι,

Η ιστορική συνέχεια του ελληνισμού στην Κύπρο αποτελεί για εμάς βαριά κληρονομιά. Έχουμε λοιπόν υπέρτατο χρέος, παρά τις δυσκολίες και την αδιαλλαξία της 'Αγκυρας, να είμαστε πανέτοιμοι με αποφασιστικότητα στην πρώτη γραμμή, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα. Μια λύση που θα βασίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στο διεθνές δίκαιο, στις αρχές και στις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια λύση βιώσιμη και λειτουργική, η οποία θα οδηγεί στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και κυριάρχου κράτους, απαλλαγμένου από εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα, απαλλαγμένου από την παρουσία ξένων στρατευμάτων.

Οφείλουμε λοιπόν να συνεχίσουμε με ακόμη περισσότερη ένταση τον αγώνα για τη λύση του κυπριακού ώστε να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια κανονική πατρίδα. Μια Κύπρο ελεύθερη, ενωμένη και ευημερούσα. Σε αυτό τον αγώνα η Ελλάδα και η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένουν οι σταθεροί μας συμπαραστάτες και σας ευχαριστούμε γι' αυτό φίλε Πρωθυπουργέ. Σας ευχαριστούμε που δεν παραλείπετε ποτέ την ιδιαίτερη αναφορά στην ανοιχτή πληγή του ελληνισμού - τη μοιρασμένη μας πατρίδα κάνοντας γνωστό προς πάσα κατεύθυνση, ότι μια λύση με δύο κράτη στην Κύπρο δεν θα γίνει ποτέ αποδεχτή και ότι οι εκτός ορίων συμπεριφορές της Τουρκίας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Αλλά και για τις διαβεβαιώσεις ότι η ομαλοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων περνάει πάντα μέσα απ' το Κυπριακό. Ο συντονισμός κινήσεων και ο κοινός βηματισμός Κύπρου - Ελλάδος, μέσα απ' την κοινή μας ευρωπαϊκή πορεία, αλλά και τις προοπτικές οι οποίες διανοίγονται μέσω ΕΛΚ, τη μεγάλη ευρωπαϊκή μας οικογένεια, την πιο ισχυρή πολιτική δύναμη που διαμορφώνει πολιτικές και στρατηγικές στην ΕΕ, είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη ανάγκη.

Φίλες και φίλοι

Φίλε Πρόεδρε του ΕΛΚ

Ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής δεν είναι κάτι που μπορούμε να θεωρήσουμε πια αυτονόητο. Ζούμε σε εποχές αλλεπάλληλων μεταβολών, γεωπολιτικών τεκτονικών αλλαγών που δημιουργούν ανασφάλεια και πολλαπλές κρίσεις- οικονομική, κλιματική, επισιτιστική, μεταναστευτική, ενεργειακή- ακόμη και σε θέματα πολιτικής σταθερότητας και κατευθύνσεων. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, δυστυχώς, οι ακραίες φωνές βρίσκουν έδαφος και ενισχύονται, εκμεταλλευόμενες την ευάλωτη κατάσταση των ευρωπαίων πολιτών.

Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή της ιστορίας. Πέφτει στις πλάτες των ευρωπαίων ηγετών η ευθύνη να σχεδιάσουν σήμερα το όραμα για το πώς θα προχωρήσει συλλογικά η Ευρώπη έως το 2050. Ορόσημο για πολλούς ευρωπαϊκούς στόχους. Μια εποχή κατά την οποία τα παιδιά που γεννιούνται τώρα θα έχουν φτάσει σε παραγωγική ηλικία για να κρατούν το μέλλον της Ευρώπης στα χέρια τους.

Είναι δική μας ευθύνη λοιπόν να διαφυλάξουμε την ιστορία, την ίδια τη δημοκρατία, τις αρχές και τον πολιτισμό μας για τις μελλοντικές γενιές. Γι' αυτό, οφείλουμε να επιδείξουμε αποφασιστικότητα και γρήγορα αντανακλαστικά, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, για να βρούμε από κοινού τις λύσεις. Με στόχο να διασφαλίσουμε, να εξελίξουμε και να προστατεύσουμε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τρόπο ζωής, να περάσουμε με επιτυχία το κατώφλι της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, σεβόμενοι πλήρως τις ιδιαιτερότητες και τις διαφορετικές τοπικές παραλλαγές κάθε ευρωπαϊκού κράτους και λαού, προκειμένου να προασπίσουμε και να εμπλουτίσουμε το αύριο των μελλοντικών γενιών αρχίζοντας από σήμερα.

Κι η απάντηση στις προκλήσεις είναι δεν είναι λιγότερη Ευρώπη, δεν είναι μεγαλύτερη περιχαράκωση, δεν είναι αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών. Είναι ακόμη περισσότερη Ευρώπη, ακόμη βαθύτερη ενοποίηση, ακόμη περισσότερη δημοκρατία! Ακόμη πιο ισχυρό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ακόμη πιο δυνατός Δημοκρατικός Συναγερμός, ακόμη πιο δυνατή Νέα Δημοκρατία!

Αγαπητέ πρωθυπουργέ, Φίλες και φίλοι σύνεδροι,

Σας εύχομαι από καρδιάς χρόνια πολλά για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ιστορικής σας παράταξη δηλώνοντας βέβαιη για την επιτυχία σας, που είναι ταυτόσημη με την επιτυχία και την ευημερία της Ελλάδας και του ελληνισμού. Μια πορεία στην οποία έχουν βάλει το ισχυρό αποτύπωμα τους άξιοι ηγέτες, κάποιους με χαρά βλέπω κιόλας εδώ απέναντι μου (Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Βαγγέλης Μεϊμαράκης).

Κλείνοντας θέλω να υπογραμμίσω ότι ιστορικά και εθνικά, Ελλάδα και Κύπρος, Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατικός Συναγερμός, είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι με ισχυρούς δεσμούς. Μας ενώνουν οι αγώνες και η κοινή συμπόρευση απέναντι σε διαχρονικές αλλά και νέες προκλήσεις που είναι κοινές. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα είμαστε πάντα δίπλα σας όπως είστε και εσείς. Γιατί την ευθύνη, εμείς οι Παρατάξεις του μπλε και της ελπίδας μάθαμε να μην την φοβόμαστε, αλλά να την επιζητάμε».

Κεραμέως: Το μεταρρυθμιστικό μας έργο η σημαντικότερη προσφορά σε όλους τους Έλληνες

Το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης «που συνιστά ένα καθοριστικό κομμάτι της μεγάλης προσφοράς της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα, τις Ελληνίδες, τους Έλληνες», ανέδειξε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

«Αυτή την πορεία ακολουθήσαμε και ακολουθούμε, με συνέπεια και συνέχεια, εδώ και 50 χρόνια. Με τον ιδρυτή της παράταξής μας Κωνσταντίνο Καραμανλή, όλους τους Προέδρους μας που ακολούθησαν και πιο πρόσφατα με τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά και τώρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και είναι αυτή η πορεία, που επιτρέπει στο κόμμα μας και να εξελίσσεται, αλλά και να ισχυροποιείται, διευρύνοντας τον κοινωνικό και πολιτικό χώρο στον οποίο απευθύνεται» υπογράμμισε η υπουργός, προσθέτοντας ότι «οι περισσότερες και πιο μεγάλες αλλαγές, σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, αυτές που προσδιόρισαν την πορεία του τόπου και του λαού μας, έχουν τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας».

Η κυρία Κεραμέως στάθηκε στην εντυπωσιακή, όπως την χαρακτήρισε, πορεία που καταγράφει η ελληνική οικονομία τα τελευταία πέντε χρόνια, και στα οφέλη που αυτή η πορεία έχει αποφέρει στην κοινωνία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση καινοτόμων εργαλείων, στις τομές που συντελέσθηκαν στο εκπαιδευτικό σύστημα, στην εφαρμογή της αξιολόγησης, στον καθορισμό του νέου τρόπου επιλογής διοικήσεων στους φορείς του δημοσίου, στις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στη δικαιοσύνη και τα εργασιακά, στη διαμόρφωση του νέου φορολογικού συστήματος, στον ψηφιακό μετασχηματισμό καθώς και στη θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου.

«Αλλαγές, που όταν τις ανακοινώσαμε, πολλές πριν τις εκλογές του 2019, οι περισσότεροι πίστεψαν ότι ήταν απλώς μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα. Ότι δεν θα γίνουν ποτέ πράξη. Τους διαψεύσαμε. Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετέτρεψε τις δεσμεύσεις μας σε έργο χειροπιαστό» παρατήρησε η υπουργός.

«Αυτό που μας διαφοροποιεί από τα άλλα πολιτικά κόμματα, είναι ότι δεν μας φοβίζει το πολιτικό κόστος. Δεν μας σταματούν ιδεοληπτικές αντιδράσεις. Δεν αλλάζουν την απόφαση μας πρόσκαιρες δυσκολίες» σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κυρία Κεραμέως, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι «η πολιτική των μεταρρυθμίσεων, είναι μια δύσκολη πολιτική. Κάθε αλλαγή, ανατρέπει συνήθειες κι αντιλήψεις, αντιμάχεται ιδεοληψίες. Συχνά, έχει πολιτικό κόστος, που κάποιες φορές διαρκεί χρόνια, μέχρι τα αποτελέσματα να δικαιώσουν την αλλαγή που έγινε».

Επιπροσθέτως, η υπουργός τόνισε ότι «σε έναν κόσμο που αλλάζει με ταχύτητα, οι μεταρρυθμίσεις είναι περισσότερο αναγκαίες από ποτέ» επισημαίνοντας ότι αυτό είναι απαραίτητο να συμβεί «όχι μόνο γιατί οι πολιτικές που ασκούνται πρέπει να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα ενός τεχνολογικά εξελισσόμενου και απολύτως διασυνδεδεμένου κόσμου, αλλά και γιατί οι πολιτικές αυτές, είναι οι μόνες που διασφαλίζουν παραγωγικά αποτελέσματα για τον μέγιστο δυνατό αριθμό πολιτών».

«Η παράταξή μας ανταποκρίνεται με επιτυχία στις μεταβαλλόμενες συνθήκες ενός κόσμου που διαρκώς αλλάζει, πολεμώντας την αδράνεια, πολεμώντας τον λαϊκισμό» σχολίασε η κυρία Κεραμέως δίνοντας το σύνθημα πως «οι μεταρρυθμίσεις υλοποιούνται. Η Ελλάδα αλλάζει. Στην πράξη».

Η υπουργός αναφέρθηκε και στον συμβολισμό της επιλογής να διεξαχθεί το 15ο Συνέδριο της κυβερνώσας παράταξης στο Ζάππειο Μέγαρο. «Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο ταιριαστή επιλογή για το χώρο διεξαγωγής του 15ου συνεδρίου μας, από το Ζάππειο. Από το χώρο που είναι ταυτισμένος με την ιστορική και καθοριστική για την πατρίδα μας απόφαση του ιδρυτή της παράταξής μας Κωνσταντίνου Καραμανλή, για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε σχετικά.

Κλείνοντας την ομιλία της και απευθυνόμενη προς τους συνέδρους του κόμματος έστειλε μήνυμα ενότητας ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών. «Στις 9 Ιουνίου, όλες και όλοι, με πρώτο τον Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, καλούμαστε να κερδίσουμε μία ακόμα εκλογική μάχη. Για να συνεχίσουμε δυναμικά την προσπάθεια για την Ελλάδα της προόδου, της σιγουριάς, της αυτοπεποίθησης, της προοπτικής, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Θεοχάρης: Στα 50 της χρόνια, η Νέα Δημοκρατία είναι πιο νέα και δυνατή από οποιοδήποτε άλλο κόμμα στην Ελλάδα

Η καθοριστική συμβολή της Νέας Δημοκρατίας στην ανάπτυξη, η προαγωγή της δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία, η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα με τις οποίες προσπαθεί πάντα να δίνει λύσεις η κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν μερικά από τα κύρια σημεία της ομιλίας του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, στο 15ο συνέδριο της ΝΔ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «η Νέα Δημοκρατία, στα 50 της χρόνια, είναι πιο νέα και πιο δυνατή από κάθε άλλη πολιτική παράταξη στη χώρα. Στα υπόλοιπα κόμματα υπάρχουν νέοι άνθρωποι, όμως η εμφάνιση, το φέρεσθαι, ακόμη και η βιολογική ηλικία καθαυτή, μπορεί να παραπλανούν. Οι αντιλήψεις και οι ιδέες μετράνε. Κι εκεί η 50χρονη Νέα Δημοκρατία, κατεξοχήν όπως εκπροσωπείται από τον πρόεδρό μας, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κυριολεκτικά δεν έχει αντίπαλο».

Στο πλαίσιο μιας σύντομης αναδρομής, ο κ. Χάρης Θεοχάρης ανέφερε ότι «αναλάβαμε την ηγεσία του τόπου το 2019 σε μια κρίσιμη συγκυρία, με μια κοινωνία φορτωμένη με φόρους, με την ανεργία να καλπάζει, τους νέους να φεύγουν, χωρίς επενδύσεις, στο περιθώριο των διεθνών εξελίξεων. Πέντε χρόνια μετά, η Ελλάδα υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, μονοψήφια ποσοστά ανεργίας, με την κοινωνία ανακουφισμένη από φόρους, με τον κατώτατο μισθό να ξεπερνά τα 800 ευρώ. Η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα φιλική προς επενδύσεις, με αυξημένο κύρος και γόητρο στο εξωτερικό».

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στις φαύλες μεθόδους, όπως χαρακτηριστικά είπε, στις οποίες καταφεύγει η αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι «απέναντί μας έχουμε την προ πολλού περιθωριοποιημένη και αποτυχημένη μέθοδο της λάσπης, αυτή που εξακολουθούν να επιλέγουν εκείνοι που καταφεύγουν, προφανώς λόγω απελπισίας, ακόμη και στις αισχρές συκοφαντίες. Στις βρώμικες συναλλαγές με συγκεκριμένα συμφέροντα, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την πολιτική σταθερότητα στην πατρίδα μας. Όλα αυτά όμως αποδεικνύουν καθημερινά το γιατί η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό. Γιατί εκεί όπου οι άλλοι πασχίζουν να ανακαλύψουν προβλήματα και εμπόδια, η Νέα Δημοκρατία δίνει λύσεις».

Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα φορολογίας, ο υφυπουργός επισήμανε ότι «εμείς ως πολιτική διοίκηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, βρισκόμαστε εξ ορισμού στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο ανθίζει, επιταχύνεται και μεγιστοποιείται η ανάπτυξη. Αναφέρω πρόχειρα μερικά μόνο από τα έργα που έχουν υλοποιηθεί, όπως- Η καινούργια φορολογική νομοθεσία που ψηφίσαμε, με την αποκατάσταση του δικαίου και της ισονομίας ανάμεσα στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους υπόλοιπους φορολογούμενους.

- Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές στο σύνολο της αγοράς.

- Η συνεχής και αδιάκοπη, πεισματική προσπάθεια να αναχαιτίσουμε τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο.

- Η προώθηση της ψηφιοποίησης των συναλλαγών των Ελλήνων με τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες.

- Το πολύπλευρο χτίσιμο σχέσης εμπιστοσύνης με τον πολίτη, στον οποίον παρέχουμε περισσότερα και καλύτερα εργαλεία ώστε να συμμετέχει, άμεσα και ενεργά, στην εμπέδωση της δικαιοσύνης.

Και όπως έχουμε πει επανειλημμένα, το τονίζει και ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, τα αυξημένα έσοδα από τη φορολογία επιστρέφονται στην κοινωνία, στους πολίτες, στην παιδεία, την υγεία, τις υποδομές».

Κλείνοντας την ομιλία του στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ, ο κ. Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε πως «Η ιστορία, όλα όσα πέρασε και όλα όσα πέτυχε η Νέα Δημοκρατία στην 50χρονη διαδρομή της, είναι αυτή που μας εμπνέει.

Το σήμερα όμως και, ακόμη περισσότερο, το αύριο, αποτελούν την πιο μεγάλη, την πιο συναρπαστική πρόκληση για όλους μας. Ένα μέλλον που, χάρη στο ιδεολογικό οπλοστάσιο, την προσήλωση στις αξίες της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της προόδου και της ανάπτυξης, αλλά και της στιβαρής ηγεσίας με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προδιαγράφεται λαμπρό για την παράταξή μας. Και αξίζει να τα γιορτάσουμε με μια μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου!»


Σκρέκας: Το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παράταξή μας αποκατέστησαν την ελπίδα των Ελλήνων για το μέλλον της πατρίδας μας

Στην εθνική στρατηγική για την επαναβιομηχάνιση της χώρας μας με έμφαση στην έρευνα, την καινοτομία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία αποκατέστησαν τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παράταξή μας αποκατέστησαν την ελπίδα των Ελλήνων για το μέλλον της πατρίδας μας», τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Και συμπλήρωσε: «Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι το κόμμα της αλήθειας και αυτό μας διαχωρίζει από τις ψεύτικες υποσχέσεις εκείνων των κομμάτων που σήμερα ψάχνουν τον δρόμο τους.

Η Ελλάδα μπορεί να πάει καλά όταν έχει έναν πολιτικό που έχει καθαρή στρατηγική, λέει πάντα την αλήθεια, ακόμη και όταν αυτή δεν είναι αρεστή και έχει την πολιτική βούληση να λάβει τις δύσκολες, αλλά σωστές αποφάσεις. Αυτός είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τέτοιο κόμμα είναι η ΝΔ.Οι Ευρωεκλογές δεν είναι ευκαιρία διαμαρτυρίας ούτε εκλογές δεύτερης τάξης. Στις Ευρωεκλογές θα προσδιορίσουμε το μέλλον της επόμενης περιόδου, αποφασίζουμε για το μέλλον, αποφασίζουμε για τις επόμενες γενιές. Είναι μια ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα όλοι μαζί. Να πάμε την Ελλάδα πολύ ψηλά, όπως αξίζει για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».

Νικολόπουλος: Για εμας η ασφάλεια του πολίτη είναι ύψιστο αγαθό

«Είμαστε η ιστορική παράταξη που πάντα ταυτιζόταν με τις ιδέες και τους ανθρώπους της. Η ΝΔ μεγαλώνει και ακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις βάζοντας πάντα στο επίκεντρο την ανάπτυξη της Ελλάδας και την ευημερία και προκοπή των Ελλήνων», ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος μιλώντας στο 15ο συνέδριο της ΝΔ.

«Για εμάς η ασφάλεια του πολίτη είναι ύψιστο αγαθό, αναγκαία συνθήκη δημοκρατίας, ελευθερίας, σταθερότητας και προκοπής. Η πολιτική μας βάζει στο επίκεντρο την ασφάλεια της καθημερινότητας στις γειτονιές. Εργαζόμαστε και προχωρούμε σε καίριες παρεμβάσεις αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και καλές διεθνείς πρακτικές», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε σε μία σειρά από δράσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και σημείωσε: «Ναι το περιπολικό πρέπει να είναι και ταξί και ασθενοφόρο. Δεν θα αφήσουμε ελάχιστες κακές εξαιρέσεις να αμαυρώσουν την εικόνα του Έλληνα αστυνομικού. Η αντιπολίτευση έχει μάθει μόνο να κάνει εύκολη και ανέξοδη κριτική χωρίς να έχει κάνει ποτέ μια σοβαρή πρόταση για την ενδυνάμωση του Έλληνα αστυνομικού». Επιπλέον τόνισε πως οι ευρωεκλογές είναι κομβικές για το μέλλον της Ευρώπης και δεν προσφέρονται για αποστολή ανέξοδων μηνυμάτων διαμαρτυρίας.

Πέτσας: Η ΝΔ κατέστη διαχρονικά από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη

«Η ΝΔ κατέστη διαχρονικά από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας στο 15ο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος. Ο πρώην υπουργός είπε ότι η ΝΔ στέκεται σταθερά απέναντι στο λαίκισμό και αγωνίζεται για την προάσπιση των συμφερόντων της πατρίδας και του έθνους.

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι «σήμερα η παράταξή μας μεγαλώνει χωρίς να γερνάει» και πως «παραμένει πιστή στις αρχές και τις αξίες της». Και πρόσθεσε: «Αποκατέστησε την εμπιστοσύνη της Ελλάδας, αυξάνει το εθνικό εισόδημα και τους μισθούς, μειώνει την ανεργία, προστατεύει τα σύνορα της χώρας και την Ευρώπης. Με μπροστάρη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη διεκδικούμε αυτό που μας αξίζει, μια από τις κορυφαίες θέσεις στην Ευρώπη και τον κόσμο. Χρειάζονται βήματα μπροστά, σταθερά και τολμηρά. Το πρώτο είναι στις εκλογές να αποδείξουμε ότι στεκόμαστε δίπλα στεον πρωθυπουργό. Λέμε όχι σε πειραματισμούς. Λέμε ναι στον πρωθυπουργό και στην παράταξή μας που ξέρει να πηγαίνει την Ελλάδα μπροστά».

Σπανάκης: Ο Μητσοτάκης έκανε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ελλάδα σε δύσκολες στιγμές

Ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης στην παρέμβασή του έκανε ιστορική αναδρομή στη Νέα Δημοκρατία, τόνισε μεταξύ άλλων τη συνεισφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην κάθαρση του δημόσιου βίου, ενώ προσέθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη σε πολύ δύσκολες εποχές.

Είπε ότι ισχυρή Νέα Δημοκρατία σημαίνει ισχυρή Ελλάδα, και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός με τις προτάσεις του στην ΕΕ αναβάθμισε το κύρος της χώρας, ενώ δήλωσε υπερήφανος που υπηρετεί αυτή την παράταξη από μικρό παιδί. Χαρακτήρισε το συνέδριο αφετηρία για νέες νίκες για τον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, «με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Τριαντόπουλος: Πενήντα χρόνια ΝΔ, πενήντα χρόνια μεταρρυθμίσεις

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, στην παρέμβασή του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ΝΔ κλείνει φέτος "τα πρώτα πενήντα χρόνια, μεταρρυθμίσεων, αλλαγών και μεγάλων αποφάσεων για την πατρίδας μας".

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις σημείωσε τις αλλαγές στο Σύνταγμα, και προσέθεσε: "Μέσα και μπροστά στην ενοποίηση της Ευρώπης.Κράτος δικαίου. Ανοικτή οικονομία. Ανταγωνιστική παραγωγή. Αποτελεσματικό κράτος πρόνοιας. Υγεία. Παιδεία. Ασφάλεια. Περιβάλλον. Χωροταξία. Διεθνής ρόλος. Εθνική άμυνα. Αλλαγές σε κάθε διάσταση. Μεταρρυθμίσεις και αλλαγές με το κράτος να στέκεται δίπλα στον πολίτη. Δίπλα στον πολίτη και κατά τις μεγάλες κρίσεις".

Είπε ακόμη ότι η περίοδος της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι μια περίοδος που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «πολυκρίση», που όμως η πατρίδα μας αντιστέκεται και προοδεύει. Αναφέρθηκε στην κλιματική κρίση και είπε ότι ένα μέρος της απάντησης στις επιπτώσεις της, είναι και η μεταρρύθμιση που προωθήθηκε με τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού, η δημιουργία της κρατικής αρωγής, για να μπορεί το κράτος να στέκεται δίπλα στον πολίτη μετά από μια φυσική καταστροφή.

"Πριν - επί της ουσίας - δεν υπήρχε κάτι.Δεν υπήρχε κάτι συγκροτημένο για τους πολίτες που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Αυτό άλλαξε.Πλέον, υπάρχει η κρατική αρωγή. Με μέτρα οριζόντια και στοχευμένα" είπε ο κ.Τριαντόπουλος.

Αναφέρθηκε στον Έβρο που επλήγη από δύο μεγάλες πυρκαγιές μέσα σε δύο χρόνια, και είπε ότι "είμαστε εκεί κάθε μήνα και σε συνεργασία με όλους, διαμορφώνουμε και προωθούμε ένα ειδικό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής. Μιας δυναμικής περιοχής, με προοπτικές, με δυνατότητες, αλλά και με σπουδαία εθνική σημασία".

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο "με ψέματα, με συνωμοσιολογία, με εργαλειοποίηση του πόνου, με παραπλάνηση, με κάθε τρόπο" να πλήξει την κυβέρνηση και είπε ότι "ό,τι και να κάνουν, η αλήθεια δεν αλλάζει".


Μιχαηλίδου: Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό και να μειώνουμε την ανεργία

H υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, στην παρέμβασή της στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ τόνισε μεταξύ άλλων ότι το κυβερνών κόμμα «έχει αποδείξει πως είναι το κόμμα που στέκεται με πράξεις στο πλευρό των εργαζομένων, προασπίζοντας τα δικαιώματά τους και ενισχύοντας το εισόδημά τους».

«Η ανάπτυξη της χώρας», σημείωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «δεν γίνεται χωρίς την ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων. Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό και να μειώνουμε την ανεργία. Στόχος μας η ανεργία να υποχωρήσει στο 8% μέχρι το 2027 και ο κατώτατος μισθός να φθάσει τα 950 ευρώ. Ήδη πριν από λίγες ημέρες προχωρήσαμε στην τέταρτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, προανήγγειλε ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, που προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα εφαρμοστεί καθολικά σε όλους τους κλάδους της οικονομίας εντός του έτους. Επίσης αναφέρθηκε στην επέκταση της ειδικής παροχής μητρότητας και σε μη μισθωτές μητέρες αλλά και στη δυνατότητα που έχουν πλέον οι συνταξιούχοι να εργάζονται νόμιμα και να λαμβάνουν τη σύνταξή τους στο ακέραιο.

«Προνοούμε», είπε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε άλλο σημείο της ομιλίας της «για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και υλοποιούμε προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης για να μπορούν όλοι οι συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας με καλοπληρωμένες δουλειές».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφερόμενη στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει και σε αυτές που δρομολογούνται, σημείωσε πως «δεν είναι έργο μιας ανάλγητης νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης. Αυτό το γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Γι' αυτό και στις επερχόμενες ευρωεκλογές θα εμπιστευθεί για άλλη μία φορά τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Αναφερόμενη στη διαδρομή της Νέας Δημοκρατίας και στη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυσή της, είπε: «Η Νέα Δημοκρατία συνδέεται άρρηκτα με την πρόοδο και την ευημερία της πατρίδας μας. Μέσα από τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, το κόμμα μας έχει παραμείνει ακλόνητο στις αρχές του, υπηρετώντας τον ελληνικό λαό. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, υπηρετεί αδιάκοπα τις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εδραίωση της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας, στην προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και στην πορεία της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα, μπροστά στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και η Ευρώπη, η Νέα Δημοκρατία παραμένει πιστή στις αρχές και στην αποστολή της: να υπηρετεί τον πολίτη, να προωθεί την καινοτομία και να ενισχύει την κοινωνική συνοχή».


Σκέρτσος: Εμβληματική η μεταρρύθμιση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος στην παρέμβασή του αναφέρθηκε εκτενώς στην μεταρρύθμιση των μη κρατικών πανεπιστημίων και είπε "αργήσαμε αλλά τα καταφέραμε".

Αναφέρθηκε στην πολυσυλλεκτικότητα της ΝΔ που οδηγεί στην πολιτική ανθεκτικότητα και αντοχή μέσα στο χρόνο και είπε ότι πολλοί πήραν την απόφαση να ενταχθούν στη ΝΔ εξαιτίας της "εμβληματικής μεταρρύθμισης των μη κρατικών πανεπιστημίων" για την οποία δήλωσε "πραγματικά περήφανος".

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε επίσης τα 6 στοιχεία, που συγκροτούν τη ραχοκοκαλιά της Νέας Δημοκρατίας και την κάνουν ανθεκτική στο χρόνο τα οποία όπως είπε είναι: Ο κοινοβουλευτισμός, ο φιλελευθερισμός, ο ευρωπαϊσμός, ο ρεαλισμός, η μετριοπάθεια και η πολυσυλλεκτικότητα, "που συμβάλλουν σε μια πιο υγιή δημοκρατια που ενώνει αντί να διχάζει, που μας πάει μπροστά όλους μαζί αντί να μας καθηλώνει και να μας πηγαίνει πίσω" και προσέθεσε: "Αυτές οι 6 αρχές και αξίες είναι οι άγκυρές μας που κρατούν σταθερό το σκάφος και το τιμόνι της πατρίδας. Όποιος κι αν είναι ο καπετάνιος. Σε κάθε φουρτούνα".

Έκανε μια αναδρομή και είπε ότι "το 2006 και το 2007 ως νέος συνεργάτης τότε του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που ήταν τομεάρχης παιδείας του ΠΑΣΟΚ, να δίνουμε τη μάχη για την αλλαγή του άρθρου 16, στηρίζοντας την πρόταση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τη συνταγματική αναθεώρηση. Το κάναμε διότι ήταν το εθνικά σωστό και αναγκαίο. Και διότι σε τέτοιες στρατηγικού χαρακτήρα επιλογές οι πολιτικές συναινέσεις μεταξύ των κομμάτων είναι αναγκαίες. Το ΠΑΣΟΚ προς απογοήτευσή μου δυστυχώς τότε φοβήθηκε και έκανε πίσω. Δεν στήριξε αυτή την ιστορική αλλαγή".

Όπως είπε, η πατρίδα μας έχασε μια μεγάλη ευκαιρία εκείνη την περίοδο να συγκλίνει εκπαιδευτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά κυρίως έχασε την δυνατότητα να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στη νεα γενιά να σπουδάζει και να προκόβει στη χώρα μας αντί να γίνεται η γενιά του brain drain.

"Από τον περασμένο μηνα τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι νόμος του κράτους. Χάρη στον Κυριάκο Μητσοτακη, στον Κυριακο Πιερρακάκη και σε όλους εσάς και εμάς που στηρίξαμε αυτή την αυτονόητη πολιτική αλλαγή. Το μάθημα που πήρα εκείνη την περίοδο ήταν διπλό: άλλο να είσαι μεταρρυθμιστής στα λόγια και άλλο στην πράξη. Δεν αρκεί μόνο να λες με αυταρέσκεια ότι έχεις τις κατάλληλες ιδέες για να πηγαίνει η χώρα μας μπροστά. Πρέπει να το αποδεικνύεις καθημερινά και έμπρακτα ακόμη και με κόστος" είπε ο κ. Σκέρτσος.

Επισήμανε ότι η πολιτική συμπόρευση που ακολούθησε στα δύσκολα χρόνια της κρίσης χρέους υπό την συγκυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Βενιζέλου έκαναν ακόμη πιο σαφές στο μυαλό του ότι η ΝΔ ίναι η μεγάλη παράταξη της ευθύνης και της συνέπειας μπροστά στα δύσκολα.

Ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε στους λόγους που καθιστούν ανθεκτική στο χρόνο τη ΝΔ και είπε τα εξής:

"Πώς γίνεται να αποτελεί -σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα- τη μόνη παράταξη της μεταπολίτευσης που όχι μόνο άντεξε στις μεγάλες κρίσεις και δεν κατέρρευσε αλλά πέτυχε ταυτόχρονα και την ανανέωσή της;

Είναι 6 πολύ διακριτά στοιχεία που συγκροτούν το DNA αυτής της παράταξης από τη σύσταση της και την καθιστούν διαχρονικά ανθεκτική και πολιτικά χρήσιμη για τον τοπο. Ποια είναι αυτά; Ο κοινοβουλευτισμός, η πίστη δηλαδή στη δημοκρατία και τους θεσμούς της. Διότι τη δημοκρατία τη χτίζεις μέσα στη Βουλή όχι απέξω από τις πλατείες της οργής πετροβολώντας την. Ο φιλελευθερισμός, η ελευθερία ως ύψιστη αξία αυτοπραγμάτωσης, ατομικής και συλλογικής προόδου. Ο αδιαπραγμάτευτος ευρωπαϊσμός, η βαθιά πεποίθηση ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση και τους ευρωπαϊκούς και δυτικούς θεσμούς μαζί με τον πολιτικό ρεαλισμό, τον πολιτικό πολιτισμό, δηλαδή τη μετριοπάθεια και το σεβασμό του αντιπάλου και την πολυσυλλεκτικότητα, πολύ απλά διότι στα σύνθετα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου δεν υπάρχουν μονοσήμαντες απαντήσεις".

Ξέρουμε ότι υπάρχει η αγωνία, η προσδοκία, η απαίτηση να λυθούν εκκρεμότητες δεκαετιών μέσα σε λίγα χρόνια. Και αυτό κάνουμε

Ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο συνοπτικά κάνοντας αναφορές "στο gov.gr, στο νέο ΕΦΚΑ που δίνει συντάξεις σε 60 μέρες, τις νέες δομές που προστατεύουν τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα από τα παράνομα δίκτυα των λαθροδιακινητών, στη νέα πολιτική προστασία, τη νέα δημόσια υπηρεσία απασχόλησης, το νέο υπουργείο για την οικογένεια και το δημογραφικό ζήτημα".

Όπως είπε "έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε όμως ακόμη στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, μια αποτελεσματική και σύγχρονη αστυνομία, στη δημόσια υγεία, στη δημόσια εκπαίδευση. Κάποιες φορές σκοντάφτουμε και καθυστερούμε. Αλλά πιστέψτε με δεν ξεχνάμε ποτέ ποιος είναι ο προορισμός μας.

Και δίνουμε έναν πολυμέτωπο αγώνα για μόνιμες θετικές αλλαγές που έχουν ένα και μόνο στόχο: τα παιδιά μας, οι νεότεροι άνθρωποι να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους και τους παππούδες τους".Κεφαλογιάννη: Η κυβέρνηση και ο Κ. Μητσοτάκης ανέταξαν τη χώρα και την έκαναν πάλι πρωταγωνίστρια

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην παρέμβασή της στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ, αναφέρθηκε στην κυβερνητική πολιτική στον τουρισμό. Τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ένας ώριμος τουριστικός προορισμός με πολύ μεγάλο αριθμό αφίξεων, και σημείωσε ότι ο κεντρικός στόχος είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος.

Παράλληλα η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε με έμφαση ότι στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής στον τουρισμό είναι η ανθεκτικότητα και η βιωσιμότητα των προορισμών. Έκανε επίσης μια αναδρομή στην ιστορία της ΝΔ και αναφέρθηκε στον πατέρα της Γιάννη Κεφαλογιάννη ο οποίος ήταν ιδρυτικό στέλεχος της ΝΔ το 1974. Είπε ακόμη, ότι η ΝΔ πρωταγωνιστεί επί 50 χρόνια στην Ελλάδα και προσέφερε πολλά σε όλους τους τομείς.

«Από το 2019 η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέταξαν τη χώρα και την έκαναν πάλι πρωταγωνίστρια» είπε η κ. Κεφαλογιάννη, λέγοντας ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα με ισχυρές και βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Κατέληξε λέγοντας ότι τα στελέχη της ΝΔ δίνουν τον αγώνα τους με ανιδιοτέλεια και δίνουν μάχης για τον άνθρωπο και τις ανάγκες, ενώ κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να δώσουν άλλη μια φορά τη μάχη για τις ευρωεκλογές.

Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα από μαύρο πρόβατο της Ευρώπης έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης αφού αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές αλλά και τις μάχες που έδωσε διαχρονικά η ΝΔ για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη είπε ότι «είμαστε η παράταξη της Ευρώπης, η παράταξη της Ελλάδας, η παράταξη της πατρίδας».

«Όλοι ξέρουμε ότι η Ελλάδα σήμερα είναι μια πολύ καλύτερη χώρα, από ότι ήταν πριν 5 χρόνια σε όλα τα επίπεδα. Και κυρίως στην Ευρώπη το ξέρουν και το αναγνωρίζουν. Η Ελλάδα από μαύρο πρόβατο της Ευρώπης έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Και η οικονομία της από τον μεγάλο ασθενή της Ευρώπης έχει γίνει η οικονομία που τρέχει με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, που προσελκύει ξένες επενδύσεις, που κερδίζει σε όλα τα επίπεδα όλα τα στοιχήματα» τόνισε.

«Τώρα έχουμε μια μεγάλη ευθύνη. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι αξιοποιώντας όχι πραγματικά πολιτικά επιχειρήματα, αλλά το συναίσθημα, τον πόνο και το πένθος που η μεγάλη τραγωδία των Τεμπών προκάλεσε στην ελληνική κοινή γνώμη, νομίζει ότι βρήκε την ευκαιρία να ρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την εξουσία» είπε. «Κύριε πρόεδρε είμαστε εδώ για να σας διαβεβαιώσουμε ότι όπως δώσαμε τις μεγάλες μάχες και το 2019 και το 2023 έτσι θα δώσουμε και την μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών του 2024 και θα φέρουμε στην Ελλάδα μια μεγάλη νίκη, μια ακόμη μεγάλη νίκη» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές είπε ότι έχουν και έναν ανώτερο σκοπό, αυτό των ευρωπαϊκών συσχετισμών και αυτοί επηρεάζουν την ζωή των πολιτών. Αναφέρθηκε στο ζήτημα των αγροτών υπογραμμίζοντας ότι το ΕΛΚ είναι αυτό που πολεμούσε για να αποσυρθούν αυτά για τα οποία διαμαρτύρονταν οι αγρότες και οι σοσιαλιστές και οι αριστεροί έδιναν μάχη για να διατηρηθούν. «Στην Ελλάδα ήταν πάνω στα τρακτέρ και τα μπλόκα και στην Ευρώπη του έκοβαν τα λεφτά» είπε. Επίσης επιτέθηκε στους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν το ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που έλεγε, όπως είπε, να κοπούν τα χρήματα από την Ελλάδα.

Τέλος κλείνοντας ο υπουργός Υγείας είπε ότι «οφείλουμε να δώσουμε την μάχη των ευρωεκλογών με πίστη, με αφοσίωση, συντεταγμένα, με ομόνοια, χωρίς αλαζονεία. Και είμαι βέβαιος και όσο και αν έχουν υπάρξει μικρές στεναχώριες δεν θα μας επιτρέψουν να βλάψουμε την πατρίδα, φέρνοντας στην Ελλάδα πολιτική αστάθεια».

Κωστής Χατζηδάκης: Στις ευρωεκλογές να μην σταλεί λάθος μήνυμα - Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα και όχι ένα νέο φαύλο κύκλο πολιτικής κρίσης

«Στις ευρωεκλογές, οι πολίτες δεν πρέπει να στείλουν το λάθος μήνυμα. Δεν χρειάζεται κανένα καμπανάκι για να καταλάβουμε τα όποια λάθη έχουν γίνει. Δεν είμαστε αλαζόνες. Τα ξέρουμε, γιατί σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας που ζουν σε έναν περίκλειστο φανατισμένο μικρόκοσμο, εμείς αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και παλεύουμε κάθε μέρα να διορθώσουμε τα προβλήματα. Η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί ένα σωστό μείγμα πολιτικής. Φιλικό στις επενδύσεις και στην ανάπτυξη, αλλά με φροντίδα των πιο αδύναμων ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή. Και γι’ αυτό χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και όχι ένα νέο φαύλο κύκλο πολιτικής κρίσης. Αυτό θα ήταν ένα πολιτικό πισωγύρισμα για τη χώρα που θα υπονόμευε όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα».

Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ, που πραγματοποιείται στο Ζάππειο. Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε με συγκίνηση και περηφάνεια, πως «50 χρόνια τώρα η Νέα Δημοκρατία είναι η πυξίδα για μια ισχυρή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης».

54334

Όπως είπε, «ήμουν ο νεότερος Σύνεδρος στο 2ο Συνέδριο του κόμματός μας το 1986. Έχω παρακολουθήσει και μιλήσει σε όλα τα συνέδρια της ΝΔ. Και νοιώθω ακόμα συγκίνηση και περηφάνεια κάθε φορά που ξετυλίγω το κουβάρι των δικών μου πολιτικών αναμνήσεων από εκείνο το βράδυ του 1974, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εξέφρασε τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού για ελευθερία και δημοκρατία. Τους αγώνες που δώσαμε στα Πανεπιστήμια μαζί με χιλιάδες ΔΑΠίτες και Δαπίτισσες σε όλη την Ελλάδα κόντρα στις κυρίαρχες αντιλήψεις της εποχής. Τους αγώνες της ΟΝΝΕΔ στη δύσκολη 10ετία του 80’ για να γκρεμίσουμε την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, κάτι που σήμερα έχει γίνει πλέον πράξη! Τις δύσκολες αποφάσεις που πήραμε ως παράταξη για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Αλλά και τις προσπάθειες τριών πρωθυπουργών της παράταξής μας που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάμε την Ελλάδα ψηλότερα».

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως παρά την κρίση που περνούν τα παραδοσιακά κόμμα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η ΝΔ έχει καταφέρει να παραμείνει ισχυρή. «Το καταφέραμε επειδή καταφέραμε να κρατήσουμε τις ιδέες και τις αξίες που θεμελίωσαν την παράταξή μας, αλλά ταυτόχρονα να εξελισσόμαστε και προσαρμοζόμαστε στην εποχή μας. Δίναμε όμως πάντα τις σωστές μάχες. Γι’ αυτό μετά από κάθε ήττα της η παράταξή μας επέστρεφε δικαιωμένη. Γιατί ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στον ελεύθερο κόσμο. Εμείς θεμελιώσαμε την καλύτερη Δημοκρατία που γνώρισε ο τόπος. Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Εμείς υπερασπιστήκαμε διαχρονικά την αξία της ελευθερίας. Εμείς είδαμε τις ιδέες μας να δικαιώνονται. Εμείς κρατήσαμε τη χώρα όρθια στα δύσκολα. Εμείς την κάνουμε σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικεφαλής, πιο δυνατή, πιο περήφανη, πιο σύγχρονη. Εμείς πάμε την Ελλάδα μπροστά! Σε μια νέα, πιο αισιόδοξη εποχή που έχει ξημερώσει για την πατρίδα μας, μετά από μια δύσκολη και τραυματική 10ετία».

Αναφερόμενος στα τελευταία 5 έτη, κατά τα οποία η ΝΔ βρίσκεται στην κυβέρνηση της χώρας, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως υπήρξαν προβλήματα και αστοχίες. Ωστόσο, ο συνολικός απολογισμός, όπως είπε, «είναι θετικός. Η Ελλάδα έκανε βήματα μπροστά. Και αυτό δεν το λέμε εμείς. Το λένε έγκυρα διεθνή μέσα που μιλούν για την ολική επαναφορά της Ελλάδας. Το λένε οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας που βλέπουν πλέον μια ισχυρή και αξιόπιστη χώρα. Το λένε οι οικονομικοί δείκτες. Η Ελλάδα έχει πενταπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη. Το λένε καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας που γνωρίζουν – ό,τι και αν λέει η Αντιπολίτευση – ότι με αυτή την Κυβέρνηση πληρώνουν λιγότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, λαμβάνουν μεγαλύτερους μισθούς και μεγαλύτερες συντάξεις, αμείβονται καλύτερα, έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση από ένα κράτος που αλλάζει και γίνεται πιο ψηφιακό». Και όλα αυτά επιτεύχθηκαν μέσα σε συνθήκες συνεχόμενων διεθνών κρίσεων και φυσικών καταστροφών, όπως πρόσθεσε.

Για να συνεχίσει αυτή η θετική και ανοδική πορεία της χώρας, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως «στις Ευρωεκλογές δεν θα κριθεί από ποιον θα κυβερνηθεί η χώρα, θα επηρεαστεί όμως το πώς θα κυβερνηθεί. Αν θα προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά ή αν δίπλα σε μια άκρως προβληματική αντιπολίτευση προσθέσουμε και μια τραυματισμένη Κυβέρνηση. Το πρώτο μήνυμα λοιπόν που πρέπει να σταλεί τις ερχόμενες Ευρωεκλογές είναι ότι η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω σε μια εποχή αστάθειας, παρακμής και τοξικότητας. Η Ελλάδα θα συνεχίσει μπροστά, με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε πως θα κριθεί και το ποια φωνή θα έχει η Ελλάδα στην Ευρώπη. «Θα στείλουμε κόμματα και βουλευτές που πιστεύουν στην Ευρώπη ή εκείνους που κόντεψαν να μας βγάλουν από αυτήν ή που δεν πιστεύουν καν σε αυτήν; Σε αυτούς που ζήτησαν να κοπούν ευρωπαϊκοί πόροι για την Ελλάδα;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Η απάντηση και εδώ είναι προφανής: Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη σημαίνει ισχυρή Νέα Δημοκρατία! Εμείς που βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, εμείς που την κρατήσαμε σε αυτήν, εμείς μπορούμε να διαμορφώσουμε την επόμενη μέρα της!».

Κλείνοντας την ομιλία του ο αντιπρόεδρος τόνισε πως οι Νεοδημοκράτες και οι Νεοδημοκράτισσες ενώνονται με ένα αόρατο νήμα. «Μνήμες, συγκινήσεις, κοινοί αγώνες, χαρές και λύπες, αλλά πάνω απ’ όλα αρχές και αξίες. Ελευθερία. Υγιής Πατριωτισμός. Κοινωνική ευαισθησία και κινητικότητα. Ευρωπαϊκός προσανατολισμός. Στήριξη της οικογένειας. Ατομικά δικαιώματα. Περιβάλλον. Διαχρονική απέχθεια στο δημαγωγικό λαϊκισμό. Αυτές οι ιδέες ήταν πάντα η δύναμή μας. Με αυτές προχωράμε. Με αυτές τις αξίες ο πυρσός της Νέας Δημοκρατίας περνά από πρόσωπο σε πρόσωπο και από γενιά σε γενιά! Πάμε, λοιπόν, όλοι μαζί σε μια ακόμα μεγάλη μάχη Δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα που προσβλέπει σε εμάς!».

Χρήστος Δήμας: "50 χρόνια συνειδητά στην πρώτη γραμμή για τα ζητήματα της Πατρίδας μας"

«Μισός αιώνας συμπληρώνεται από τότε που ο Κωσταντίνος Καραμανλής άναψε τον πυρσό με την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης μας, σηματοδοτώντας μία ιστορική στιγμή για τη δημοκρατία, λίγο μετά την αποκατάσταση του πολιτεύματος. Εγώ δεν είχα γεννηθεί ακόμα. Η Νέα Δημοκρατία είναι 6 χρόνια μεγαλύτερη μου. Από την πρώτη στιγμή ήμουν στην οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας. ίσως και όχι από επιλογή μου, στα πρώτα χρόνια της ζωής μου. Σήμερα όμως, 44 χρόνια αργότερα, αισθάνομαι δικαιωμένος καθώς η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πάντοτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Για την παράταξη μας ήταν και παραμένει μέχρι σήμερα συνειδητή επιλογή να βρισκόμαστε στη πρώτη γραμμή για τα μεγάλα ζητήματα της πατρίδας μας με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων: του έθνους, των πολιτών, και της κοινωνίας, πάντοτε πιστοί στις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρήστος Δήμας.

«Δεν ισχυρίζομαι πως τα κάναμε όλα τέλεια και πως δεν κάνουμε λάθη.Ναι ήρθαν και δύσκολες συγκυρίες και εθνικές προκλήσεις στις οποίες όμως ανταπεξήλθαμε και μείναμε ενωμένοι στο πέρασμα των χρόνων. Σήμερα, 50 χρονών, η παράταξη παραμένει ευρεία και ζωντανή, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ιδρυτική της διακήρυξη.

Αυτοί που κράτησαν τόσα χρόνια ζωντανή τη παράταξη είναι τα στελέχη, οι φίλοι και οι ψηφοφόροι μας. Τα τελευταία χρόνια καλωσορίσαμε πολλούς ανθρώπους που δεν ήταν παραδοσιακά στο χώρο μας οι οποίοι ενστερνίζονται τις αξίες και τα πιστεύω μας κάνοντας την πιο ευρεία. Αυτή είναι επιτυχία μας. Στα 50 της, η Νέα Δημοκρατία είναι ελκυστική! Διαβάζω από την ιδρυτική μας διακήρυξη «Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του κέντρου και της αριστεράς. Η ιδρυτικής μας διακήρυξης παραμένει σήμερα επίκαιρη», επεσήμανε ακόμη.



«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία σε απανωτές εκλογικές νίκες αλλά έπεισε τους πάντες πως η Ελλάδα και οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ήδη έχουμε ρεκόρ: μείωσης της ανεργίας, μείωσης φορολογίας, ρυθμών ανάπτυξης συγκριτικά με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ, αποκλιμάκωσης του δημοσίου χρέους, εξαγωγών, ρυθμού αύξησης του κατώτατου μισθού ενώ παράλληλα ξανά-έβαλε την Ελλάδα για τα καλά στους πρωταγωνιστές στη διεθνή σκηνή. Αυτά είναι λίγα από τα κατορθώματα της κυβέρνησης του. Σκεφτείτε που θα βρισκόταν η χώρα σήμερα αν από το 2019 και έπειτα συνεχιζόταν η πολιτική των κυβερνήσεων Τσίπρα-Καμμένου.

«Κλείνοντας, η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη λαϊκή παράταξη που εκπροσωπεί:

-τη νέα και τον νέο που αναζητούν ευκαιρίες στον επαγγελματικό στίβο,

-τους γονείς που προσδοκούν ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένεια τους,

-τον αγρότη που βλέπει την κλιματική κρίση να απειλεί το βιός του,

-την εργαζόμενη και τον εργαζόμενο που επιθυμεί να του αναγνωρίζεται οικονομικά και ηθικά η εργασία τους,

-τον συνταξιούχο που δικαιούται μετά από τόσα χρόνια εργασίας να ζει αξιοπρεπώς,

-όσες και όσους πιστεύουν πως η χώρα δεν πρέπει να μένει πίσω στη στασιμότητα και την τοξικότητα αλλά πρέπει να κάνει διαρκώς βήματα προς τα εμπρός.

«Η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπεί την Ελλάδα που πιστεύει στους πολίτες της,

-που πρωταγωνιστεί και παρεμβαίνει δυναμικά στη διεθνή σκηνή οδηγώντας τις εξελίξεις,

-που καινοτομεί στις επιστήμες,

-την επιχειρηματικότητα

-και τον πολιτισμό,

-που αναπτύσσεται σε στέρεες βάσεις,

-της αειφόρου ανάπτυξης,

-της δημιουργικότητας και της αξιοκρατίας. Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Νέα Δημοκρατία και χρόνια μας πολλά!!!», κατέληξε ο κ. Δήμας.

Γιάννης Οικονόμου: Είμαστε ισχυροί, μένοντας πιστοί στην ιστορία και την ιδεολογία μας

Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε στην ομιλία του στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ότι η κυβερνώσα παράταξη είναι ισχυρή, μένοντας πιστή στην ιδεολογία της.

Αναλυτικά, η ομιλία του Γιάννη Οικονόμου: «Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που ίδρυσε το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως φορέα έκφρασης της συντηρητικής και φιλελεύθερης παράταξης στην Ελλάδα, είναι το μακροβιότερο κόμμα εξουσίας και το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία αντέχει διότι έχει ρίζες βαθιές στην ελληνική κοινωνία: συγκροτημένη ιδεολογία, αξίες συντηρητικές και φιλελεύθερες αρχές, οι οποίες μιλάνε στην ψυχή του Έλληνα διαχρονικά. Αυτόν το μισό αιώνα η Νέα Δημοκρατία, η ΟΝΝΕΔ, η ΜΑΚΙ, η ΔΑΠ, η ΔΑΚΕ, διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο της πατρίδας, συμβάλλοντας στην ανανέωση των κυρίαρχων ιδεολογιών και κοινωνικών αντιλήψεων.

Πετύχαμε την απαγκίστρωση της Ελλάδας από την πνευματική και πολιτική μονοκρατορία της αριστεράς εμπεδώνοντας τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η αλλαγή αυτή υπήρξε καθοριστική για το προφίλ της χώρας, ώστε αυτή να ενταχθεί πλήρως στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ. Αυτά έγιναν με ιδρώτα και αίμα, με αγώνες και πάλη, μέσα στην κοινωνία και στο πλευρό του λαού. Οφείλουμε να τιμούμε τις γενιές νεοδημοκρατών που αγωνίστηκαν για το κόμμα και την Ελλάδα, συνεχίζοντας το ιστορικό νήμα μιας παράταξης η οποία είναι ταυτισμένη, από την αρχή του νεοελληνικού κράτους, με τα ιερά και τα όσια του έθνους μας. Η ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας έχει αναφορά στην εθνική και ιστορική συνείδηση του ελληνισμού, τη γλώσσα, τη θρησκεία, το δίκιο, την αλληλεγγύη , την τιμιότητα τα ήθη και τα έθιμα μας.

Το κόμμα μας είναι μαζικό γιατί είναι ταυτοτικά ισχυρό. Η μαζικότητα και η λαϊκότητα της Νέας Δημοκρατίας μας επέτρεψαν να γίνουμε όχημα αλλαγών και φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων που διαφορετικά πολύ δύσκολα θα επιτυγχάνονταν στην πατρίδα μας. Και όσοι υποτιμούν τις ιδέες, τις αξίες και τις αρχές εξυψώνοντας τη διαχείριση, την τεχνοκρατία και την επικοινωνία, θεωρώντας ότι σε ένα ραγδαία μεταλλασσόμενο κόσμο χρειάζεται να μεταβάλλουμε τα πάντα, ξεχνούν ότι η πορεία στο μέλλον, αναγκαία διαχρονικά για την εξέλιξη του πολιτισμού και της κοινωνίας, χρειάζεται σταθερά σημεία αναφοράς.

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση μας, με τη δουλειά και την προσήλωση της υπεράσπιση της πατρίδας και την προκοπή του λαού μας , πέτυχε να μετατοπίσει τα όρια της πολιτικής γεωγραφίας. Και θα συνεχίσει να το πετυχαίνει όσο συμπεριφέρεται ως κόμμα αρχών και αυτοπεποίθησης, που διευρύνεται χωρίς να μεταλλάσσεται, που εξελίσσεται χωρίς να αλλοιώνεται.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κάποιοι από αυτούς «γίγαντες» της πολιτικής ιστορίας του έθνους μας, που ίδρυσαν τούτο το κόμμα πριν από μισό αιώνα, θα αισθάνονταν σήμερα υπερηφάνεια και δικαίωση. Σε αυτούς, νεκρούς και ζωντανούς, που έφεραν τη Νέα Δημοκρατία ως εδώ, οφείλουμε τον ύψιστο σεβασμό. Και αυτός αποδίδεται όχι με λόγια, αλλά με το να μείνουμε πιστοί στην ιστορική και ιδεολογική τους παρακαταθήκη και κυρίως με το να μη λησμονούμε ποτέ ότι είμαστε στην πολιτική για την πατρίδα και το λαό μας».


Κυμπουρόπουλος: Ποτέ δεν παίξαμε στα ζάρια τον τόπο και τον ευρωπαϊκό του πολιτισμό

«H Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαικό Λαϊκό Κόμμα οι μόνες δυνάμεις που μπορούν να δώσουν απαντήσεις στις προκλήσεις του αύριο!», ανέφερε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος μιλώντας στο 15ο συνέδριο της ΝΔ.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ μίλησε για την ανάγκη «να στηρίξουμε το κόμμα που έβαλε τη χώρα μας στον πηρύνα της ΕΕ κι εγγυάται τη σταθερότητα και την ευημερία ενόψει και των επερχόμενων ευρωεκλογών». Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που δεν αναλώνεται σε διλήμματα του παρελθόντος και βρίσκει λύσεις στις προκλήσεις του αύριο.

Υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη του τόπου που ήταν και είναι αταλάντευτα φιλο-ευρωπαϊκή. Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν παίξαμε στα ζάρια τον τόπο και τον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό! Παλεύουμε για μια υπερήφανη Ελλάδα μέσα σε μια ισχυρή Ενωμένη Ευρώπη!». Είπε επίσης ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη αντιμετώπισαν μια σειρά από πρωτοφανείς κρίσεις τα περασμένα χρόνια. Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι «το έκαναν επιτυχημένα! Και το έκαναν γιατί έχει στο τιμόνι τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Και το έκαναν γιατί στο τιμόνι της Ευρώπης είναι η πολιτική μας οικογένεια, το Ευρωπαικό Λαϊκό Κόμμα!»

Λευτέρης Αυγενάκης: Η Νέα Δημοκρατία σήμερα υλοποιεί απόλυτα τις ιδρυτικές της αξίες

Στο αποτύπωμα της διαχρονικής προσφοράς της Νέας Δημοκρατίας στον τόπο στην διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών από την ίδρυση της αναφέρθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης στην ομιλία του, στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο πραγματοποιείται από χθες στο Ζάππειο.

Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε την ισχυρή και καταλυτική παρουσία της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας ότι η προσφορά της υπήρξε και παραμένει καταλυτική στην προκοπή και την ενότητα όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων έχοντας ως βασικό άξονα της το εθνικό συμφέρον του τόπου. «Έχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης, «κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή τη μακρόχρονη διαδρομή προσφοράς».

«Όλοι μας», πρόσθεσε, «ο καθένας με τις δυνάμεις του, προσφέρουμε προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να καταφέρει στη διάρκεια αυτών των 50 ετών του βίου της να αποτελεί την πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με τον λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό αλλά και την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Η «κατάκτηση» αυτή», συνέχισε, «δε θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν δε διατηρούσαμε αναλλοίωτη την ταυτότητα της ιστορικής μας παράταξης, έτσι ακριβώς όπως την προσδιόρισε ο ιδρυτής της, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, στη Διακήρυξη της 4ης Οκτωβρίου του 1974: «Θα υπηρετούμε πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους, πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς».

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε ο κ. Αυγενάκης, «αντανακλά και ενισχύει με τον πιο ισχυρό με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο αυτή την αλήθεια. «Η Ελλάδα μας», είπε, «μέσα από την αδάμαστη προσπάθεια της Κυβέρνησής μας αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, κατάφερε από ουραγός στην ανάπτυξη που ήταν το 2019 στην Ευρώπη να είναι σήμερα μία από τις δυναμικότερες οικονομίες της και από πρόβλημα μεταμορφώθηκε σε παράδειγμα προς μίμηση και σε πεδίο νέων προοπτικών.


Και πράγματι, πέντε χρόνια μετά, και παρά τα εμπόδια που μεσολάβησαν, τα πάντα στη χώρα μας είναι διαφορετικά και πολύ καλύτερα. Η Ελλάδα του 2024 εμφανίζει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, έχοντας πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και μονοψήφια ανεργία».

Εξάλλου, αναφερόμενος στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης ο κ. Αυγενάκης τόνισε τα εξής: «Στηρίζουμε ουσιαστικά και με όλες μας τις δυνάμεις τον πρωτογενή μας τομέα, ενισχύοντας εκ βάθρων το δομικό ρόλο που διαδραματίζει στο νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο της πατρίδας μας, στην περιφερειακή ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο, αλλά και στην αντιμετώπιση μέγιστων αναδυόμενων προκλήσεων όπως αυτή της κλιματικής κρίσης.

Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι για όλους μας που οραματιζόμαστε, βλέπουμε και χτίζουμε κάθε μέρα – ο καθένας από την δική του θέση – ένα νέο μοντέλο αγροτικής οικονομίας, η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία και η μελισσοκομία, αλλά πάνω από όλα, η δύναμη, το φιλότιμο, η δημιουργικότητα και η αγάπη που έχουν όλοι οι αγρότες μας, αποτελούν καθοριστικό παράγοντα και κινητήριο δύναμη για το νέο αύριο που επιδιώκουμε για εμάς και τα παιδιά μας».

Νίκος Δένδιας: Είμαστε το κόμμα, που στέκεται πάντα δίπλα στους αδύναμους, στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους ανέργους

«Εμείς είμαστε το κόμμα των μεγάλων κοινωνικών πλειοψηφιών, το κόμμα των πολλών, διαφυλάττουμε το φιλολαικό και τον κοινωνικό χαρακτήρα της παράταξης μας ως κόρη οφθαλμού. Διευρυνόμαστε, δε μεταλλασσόμαστε, το μπλε είναι μπλε, δεν ξεθωριάζει» υπογράμμισε στην ομιλία του στο 15ο Προγραμματικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

dendias_synedrio_

Ο κ. Δένδιας επέμεινε ότι η ΝΔ είναι το κόμμα των μεταρρυθμίσεων, είμαστε το κόμμα, που στέκεται πάντα δίπλα στους αδύναμους, στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους ανέργους, αυτούς τους οποίους η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενισχύει. Ο Νίκος Δένδιας υπενθύμισε ότι επί Υπουργίας του και κυβερνητικής θητείας του Αντώνη Σαμάρα εξοβέλισε το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής από το Κοινοβούλιο και την πολιτική ζωή του τόπου, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά μετά το 1947 μεγάλωσε με τις ιστορικές συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο, αλλά και με τη στρατηγική αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ. «Καταστήσαμε σαφείς τις κόκκινες γραμμές και υπερασπιστήκαμε τα εθνικά συμφέροντα μας έναντι των απειλών, είπαμε τα πράγματα με το όνομα τους τόσο εκτός όσο και εντός Ελλάδος», είπε ο κ. Δένδιας.

Εν όψει των Ευρωεκλογών ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. «Η Ελλάδα δεν είναι εισπρακτική εταιρεία ευρωπαϊκών κονδυλίων, είμαστε συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι στο πιο περήφανο πολιτικό εγχείρημα, έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε το ευρωπαϊκό εγχείρημα από τις επελαύνουσες δυνάμεις του λαικισμού με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό του καθαρού ευρωπαϊκού λόγου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός 'Αμυνας.

6175805-1

Σοφία Ζαχαράκη: Η ΝΔ είναι απέναντι στις πολιτικές ασυδοσίες και στις πολιτικές με ευκαιριακές σημαίες ευκαιρίες

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική δύναμη που σε κρίσιμα σταυροδρόμια δεν υπέκυψε στο λαικισμό και έκανε θαρραλέες επιλογές», τόνισε στην ομιλία της στο 15ο Προγραμματικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η κα Ζαχαράκη έκανε ειδική αναφορά στον Παύλο Μπακογιάννη, ο οποίος, όπως είπε, ενέπνευσε γενιές με το προσωπικό του παράδειγμα ενότητας και συνένωσης. «Η ΝΔ είναι απέναντι στις πολιτικές ασυδοσίες και στις πολιτικές με ευκαιριακές σημαίες ευκαιρίες, είναι η παράταξη, που προσπαθεί πάντα να είναι δίπλα σε κάθε πολίτη» επέμεινε η κα Ζαχαράκη, που χαρακτήρισε μεγάλη εθνική πρόκληση το Δημογραφικό και υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα των επικείμενων Ευρωεκλογών θα πρέπει να στείλει σημαντικό μήνυμα ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση.

6175861

Απόστολος Τζιτζικώστας: Η ΝΔ έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, η ΝΔ είναι αυτή που μπορεί σήμερα να αλλάξει την Ευρώπη

«Αν κοιτάξουμε την μεγάλη εικόνα η ΝΔ σε αυτά τα 50 χρόνια είναι σταθερά αταλάντευτη στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Είναι στην πρώτη γραμμή, μαζί με τους πολίτες σε όλες τις μάχες της πατρίδας μας κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία, κρατώντας ψηλά τις αξίες και τα ιδανικά μας, βάζοντας πάνω από όλα την Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που συνεχίζεται στο Ζάππειο.

«Η παράταξή μας, είναι η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών» είπε και τόνισε ότι «Η ΝΔ έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, η ΝΔ είναι αυτή που μπορεί σήμερα να αλλάξει την Ευρώπη».

«Όσο πιο δυνατή είναι η ΝΔ σε αυτές τις κρίσιμες ευρωεκλογές και όσο πιο ισχυρό είναι το ΕΛΚ τόσο καλύτερη θα είναι η Ευρώπη την επόμενη ημέρα» σημείωσε. Μιλώντας για τις επικείμενες ευρωεκλογές ανέφερε και πρόσθεσε ότι «Η απάντηση δεν είναι η αποχή, δεν είναι η στροφή σε δυνάμεις που μιλούν για μαγικές λύσεις, αλλά επιδιώκουν την διάλυση. Η απάντηση που πρέπει να δώσουμε είναι ότι θέλουμε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη και αυτή την Ευρώπη μπορεί να την διασφαλίσει μόνο η ΝΔ και το ΕΛΚ».

Βέμπερ: Αγαπητέ Κυριάκο πήρες μια χώρα σε τέλμα και τη μετέτρεψες σε μια από τις ισχυρότερες οικονομίες της Ευρώπης

Σήμερα η ΝΔ είναι μακράν το ισχυρότερο κόμμα στην Ελλάδα και το ΕΛΚ το ισχυρότερο κόμμα στην Ευρώπη τόνισε ο Μάνφρεντ Βέμπερ μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ.

Ο κ. Βέμπερ, που σημειωτέον ξεκίνησε το λόγο του στα ελληνικά, εξήρε το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι πήρε μια χώρα σε τέλμα και τη μετέτρεψε σε μια από τις ισχυρότερες οικονομίες της Ευρώπης.

Αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και είπε ανάμεσα σε άλλα ότι ο ίδιος ίδρυσε ένα κόμμα για να πολεμήσει υπέρ της Ευρώπης. «Ήταν εδώ σε αυτό τον χώρο που το 1979 υπέγραψε τη συνθήκη προσχώρησης στη ΕΕ» τόνισε. «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεψε στην Ελλάδα για να αποκαταστήσει τη Δημοκρατία, ίδρυσε το κόμμα και επεσήμανε ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση», είπε.

weber-synedrio-nd-esoteriki



«Εσύ συνεχίζεις αυτό το success story, Κυριάκο»

«Αγαπητέ Κυριάκο, εσύ συνεχίζεις αυτό το success story. Εσύ επανέφερες την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης. Η δική μου χώρα, η Γερμανία, είναι σήμερα σε στασιμότητα. Η Ελλάδα σήμερα είναι από τις ισχυρότερες οικονομικά χώρες στην Ευρώπη».


«Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο ισχυρές χώρες της Ευρώπης. Υπερασπίζεστε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Έχετε τον σεβασμό όλων ακόμη και της Ουάσιγκτον» τόνισε ειδικότερα ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Το 2024 ο μισός πληθυσμός του κόσμου θα έρθει αντιμέτωπος με εκλογικές αναμετρήσεις. Θα μιλήσουμε για ασφάλεια στις 9 Ιουνίου. Η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο ευφυής από τους ανταγωνιστές της». «Ψηφίζοντας για το ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα, σημαίνει ότι θα ψηφίσουμε για μια δυνατή Ευρώπη. Ψηφίζοντας για τη Νέα Δημοκρατία, ψηφίζετε για τον λαό», είπε επίσης.

Ειδική αναφορά Βέμπερ σε Μαργαρίτη Σχοινά και Ευ. Μεϊμαράκη

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαικού κόμματος, έκανε ειδική αναφορά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, την ευρω-ομάδα ΝΔ αλλά και τον Μαργαρίτη Σχοινά.

«Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ για τη φιλία σου, είπε. Είσαι ο άνθρωπος που γεφυρώνει την εθνική και την ευρωπαϊκή φωνή» είπε για τον πρώτο.


«Είναι ο άνθρωπος που προστατεύει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, όπως λέει και ο τίτλος του χαρτοφυλακίου του στην Επιτροπή, και είναι ο άνθρωπος για τις «επικίνδυνες αποστολές όπως τη διαχείριση του μεταναστευτικού» τόνισε για τον Μαργαριτη Σχοινά.

Πιο αναλυτικά, ο Μάνφρεντ Βέμπερ κατά την ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αγαπητοί φίλοι, σήμερα εορτάζετε τα 50 χρόνια σας. Το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεψε στην Ελλάδα για να αποκαταστήσει τη δημοκρατία. Ήξερε ότι η Ευρώπη δεν ήταν απλώς ένας αρχαίος ελληνικός μύθος. Ήταν το μέλλον μιας δημοκρατικής και ευημερούσας Ελλάδας. Ενώ οι Έλληνες Σοσιαλιστές έκαναν εκστρατείες κατά της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, ο Καραμανλής ίδρυσε ένα νέο πολιτικό κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, για να πολεμήσει για την Ευρώπη. Στη Βουλή είπε, «η Ελλάς, πολιτικά, αμυντικά, οικονομικά, πολιτιστικά, ανήκει εις την Δύσιν»» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ υπογραμμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το ισχυρότερο κόμμα στην Ελλάδα και το ΕΛΚ είναι το ισχυρότερο κόμμα στην Ευρώπη!

Βέμπερ σε Μητσοτάκη: «Πάντα στεκόσουν απέναντι στον Ερντογάν για να προστατεύσεις τα σύνορα της Ευρώπης»

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σημείωσε: «Πάντα στεκόσουν απέναντι στον Ερντογάν για να προστατεύσεις τα σύνορα της Ευρώπης. Και στην Αίγυπτο, πριν από μερικές εβδομάδες, με τη φίλη μας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την Πρόεδρο της Επιτροπής, δείξατε ότι η Ευρώπη μπορεί να έχει ασφαλή σύνορα και να διαχειριστεί τη μετανάστευση. Οι κρατικές αρχές είναι εκείνες που αποφασίζουν ποιοι μπαίνουν στην Ευρώπη, όχι οι λαθρέμποροι! Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ, χάρη στην ισχυρή ελληνική κυβέρνηση.

Ηγείσαι της ευρωπαϊκής στήριξης προς την Ουκρανία. Απάντησες στον βομβαρδισμό του Πούτιν 200 μέτρα από το σημείο που συναντιόσασταν με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, στέλνοντας περισσότερο αμυντικό υλικό στην Ουκρανία».

«Αγαπητέ Κυριάκο, είσαι μια από τις πιο δυνατές φωνές στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Χαίρεις σεβασμού από τη διεθνή κοινότητα. Αποκατέστησες την εμπιστοσύνη σε μια ισχυρή Ελλάδα, τόσο στην Ευρώπη και, κυρίως, στους Έλληνες πολίτες! Αυτή είναι η ηγεσία του ΕΛΚ στα καλύτερά της!» υπογράμμισε.

Μιλώντας για τα κόμματα στην Ευρώπη είπε: «Η Αριστερά κάνει κήρυγμα. Η ακροδεξιά σκορπά φόβο. Το ΕΛΚ λύνει προβλήματα. Έτσι το ΕΛΚ έχτισε την Ευρώπη από τον Ντε Γκάσπερι, τον Αντενάουερ και τον Σουμάν. Και έτσι το ΕΛΚ θα συνεχίσει να οικοδομεί την κοινή μας ασφάλεια και οικονομική ευημερία».

Κλείνοντας ο κ. Βέμπερ ανέφερε: «Αγαπητέ Κυριάκο, σε ευχαριστώ για την ηγεσία σου για την Ευρώπη και την Ελλάδα! Αγαπητοί φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, μας περιμένουν μερικοί προεκλογικοί μήνες γεμάτοι δουλειά. Ας μην είμαστε συνεσταλμένοι. Ας μιλήσουμε με αισιοδοξία, ας σηκωθούμε να παλέψουμε. Είμαστε η κινητήρια δύναμη της Ευρώπης, είμαστε το αληθινό Λαϊκό Κόμμα της Ευρώπης!»



Χαρακόπουλος: «Δεν πρέπει να δοθεί η αφορμή στις δυνάμεις του λαϊκισμού να υπονομεύσουν το έργο που ξεκινήσαμε το 2019»

O Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε πως: «Η ευρωπαϊκή συνοχή χρειάζεται και ιδεολογική συνεκτικότητα. Στο 12ο συνέδριό μας, πριν τις ευρωεκλογές του 2019, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, είχε πει ότι αν διατρέξει κανείς με ένα αερόστατο την Ευρώπη από το Ταλίν μέχρι την Αθήνα θα παρατηρήσει ότι σε κάθε χωριό και πόλη υπάρχει μια χριστιανική εκκλησία, υψώνεται ένα καμπαναριό. Έχουμε κοινές καταβολές. Πρέπει να επιμείνουμε στις χριστιανικές μας αξίες, στην ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, έλεγε ο Βέμπερ. Δυστυχώς, σήμερα, ακόμη και η ευρωπαϊκή χριστιανοδημοκρατία παρακολουθεί αμήχανα τον αποχρωματισμό των ευρωπαϊκών παραδόσεων από οποιαδήποτε αναφορά στις κοινές μας χριστιανικές ρίζες, εξαιτίας ιδεοληπτικών τάσεων που προωθούν την νεφελώδη πολυπολιτισμικότητα, την άτεγκτη πολιτική ορθότητα, τον ακραίο δικαιωματισμό της γουόκ κουλτούρας».

Ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής συμπληρώνει ήδη μισό αιώνα ζωής» και πως «η ιστορία κατέδειξε περίτρανα τη διαχρονική ορθότητα των επιλογών μας, που δικαιώνονται κι από τη συνεχή συστράτευση μαζί μας πρώην αντιπάλων μας».


Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι «σήμερα, η χώρα μας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη καλείται να διαδραματίσει έναν αναβαθμισμένο ρόλο στην νέα φάση που έχει εισέλθει η Ευρώπη».

«Σε δύο μήνες, καλούμαστε να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Πρόκειται για μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, όπου η όποια διάθεση - εκ του ασφαλούς - ψήφου διαμαρτυρίας, μπορεί να ζημιώσει τη σταθερότητα και την πορεία προς τα εμπρός. Δεν πρέπει να δοθεί η αφορμή στις δυνάμεις του λαϊκισμού να υπονομεύσουν το έργο που ξεκινήσαμε το 2019. Αντιθέτως, έχουμε χρέος να στείλουμε στην Ευρώπη πολιτικούς που θα εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα της πατρίδας και των πολιτών με ήθος και αξιοπιστία, και χαίρομαι γιατί βλέπω και ανάμεσά μας τέτοιους υποψηφίους», υπογράμμισε.

Σμυρλής: «Δεν είναι αυτονόητη η αδιάλειπτη εμβάθυνση της δημοκρατικής ζωής, είναι αποτέλεσμα των επιλογών της μεγάλης λαϊκής κεντροδεξιάς φιλελεύθερης παράταξης»

Ο γενικός διευθυντής ΝΔ Ιωάννης Σμυρλής στην παρέμβασή του στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όλοι νιώθουμε και βιώνουμε μια μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση στο άκουσμα της διπλής επετείου».


«Σε μια χώρα που γέννησε τη δημοκρατία αλλά στη σύγχρονη ιστορία της οι δημοκρατικοί θεσμοί δοκιμάστηκαν σκληρά και επανειλημμένα δεν είναι αυτονόητη η αδιάλειπτη ομαλή και συνεχής εμβάθυνση της δημοκρατικής ζωής που όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες ζούμε εδώ και μισό αιώνα. Το αντίθετο. Είναι κατάκτηση και αποτέλεσμα των σωστών ιστορικά επιλογών της μεγάλης λαϊκής πατριωτικής κεντροδεξιάς φιλελεύθερης παράταξης που με αποφασιστικότητα οδήγησε τη χώρα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια διασφαλίζοντας έτσι ότι το «ανήκομεν εις τη Δύση δε θα έχει μόνο γεωπολιτικό αλλά και βαθιά δημοκρατικό θεσμικό αποτύπωμα».

«Η ΝΔ δεν πρωταγωνιστεί τυχαία στην πολιτική ιστορία του τόπου, έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία, εκφράζει φιλελεύθερες και πρωτοπόρες ιδέες με επίκεντρο τον άνθρωπο». «Διαχρονικά υπηρετεί αξίες και αρχές, έμεινε πιστή στις ιδέες της γι αυτό είναι ένα ανθεκτικό και ισχυρό κόμμα». «Έχουμε οικοδομήσει όλα αυτά τα χρόνια μία σχέση εμπιστοσύνης με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».


«Έχουμε πρωταγωνιστήσει σε στρατηγικές επιλογές για την πατρίδα, σε εμβληματικές μεταρρυθμίσεις, έχουμε χαράξει στιβαρές μακρόπνοες πολιτικές που η ιστορία και ο χρόνος δικαίωσε και συνεχίζουμε να δημιουργούμε πολιτικές που απαντούν στα σύγχρονα προβλήματα και επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν στις προκλήσεις του μέλλοντος».

Έκανε αναφορά στη νίκη της ΝΔ σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, στην αποτελεσματική διακυβέρνηση της ΝΔ, την αντιμετώπιση μεγάλων κρίσεων χωρίς να αφήσει καμία Ελληνίδα και κανέναν Έλληνα πίσω. «Η ΝΔ ήταν είναι και θα είναι το κόμμα που πιστεύει και υπηρετεί το κοινωνικό κράτος», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε σε επιτεύγματα της διακυβέρνησης των πέντε τελευταίων ετών και ξεχωριστή μνεία έκανε στην επιστολική ψήφο και την ικανοποίηση μέσω αυτής ενός πάγιου αιτήματος του ελληνισμού.

Κλείνοντας συνόψισε όσα αισθάνεται στις λέξεις τιμή, υπερηφάνεια και σεβασμό.

Καλαφάτης: «Περηφάνια για το χθες, σιγουριά για το σήμερα και αισιοδοξία για το αύριο»

“Τριπλό συναίσθημα μάς φέρνει φέτος ακόμα πιο κοντά. Περηφάνια για το χθες, σιγουριά για το σήμερα και αισιοδοξία για το αύριο. Περηφάνια γιατί είμαστε η Παράταξη των μεγάλων και απόλυτα δικαιωμένων εθνικών επιλογών. Σιγουριά γιατί η χώρα μας πατά σε στέρεο έδαφος ικανή να απαντά σε κάθε πρόκληση. Αισιοδοξία γιατί η Πατρίδα μας γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά”, ανέφερε από την πλευρά του ο Σταύρος Καλαφάτης, γγ ΚΟ της ΝΔ στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά, η ομιλία του γενικού γραμματέα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρου Καλαφάτη, στο 15ο Συνέδριο του κόμματος έχει ως εξής:

«Νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες,

Τριπλό συναίσθημα μάς φέρνει φέτος ακόμα πιο κοντά. Περηφάνια για το χθες, σιγουριά για το σήμερα και αισιοδοξία για το αύριο. Περηφάνια γιατί είμαστε η Παράταξη των μεγάλων και απόλυτα δικαιωμένων εθνικών επιλογών. Σιγουριά γιατί η χώρα μας πατά σε στέρεο έδαφος ικανή να απαντά σε κάθε πρόκληση. Αισιοδοξία γιατί η Πατρίδα μας γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά.

Πενήντα χρόνια από την ίδρυση του κόμματός μας, ακουμπάμε τώρα τη σκέψη μας στο χθες, το σήμερα και το αύριο. Τιμούμε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία και όρισε το πλαίσιο των αρχών και των θέσεών μας. Τιμούμε τους ηγέτες που τον διαδέχθηκαν: Τον Γεώργιο Ράλλη. Τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Τον Μιλτιάδη Έβερτ. Τον Κώστα Καραμανλή. Τον Αντώνη Σαμαρά. Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Τιμούμε τα ιστορικά στελέχη, όλες τις Νεοδημοκράτισσες και τους Νεοδημοκράτες, και τους αγωνιστές που μετέφεραν τον πυρσό των ιδεών μας από το χθες στο σήμερα. Τιμούμε, με πράξεις ευθύνης και συνέπειας, την ιδρυτική μας διακήρυξη.

Είμαστε -και είναι μείζονος σημασίας- οι αυθεντικοί εκφραστές του ευρωπαϊκού οράματος. Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια όταν άλλοι θεωρούσαν την ΕΟΚ ‘'συνδικάτο''. Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν άλλοι την έσυραν στο χάος. Εμείς -με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη- δώσαμε ξανά στην Ελλάδα, περήφανη θέση στο κέντρο της Ευρώπης.

Είμαστε ταυτόχρονα το κόμμα του γαλάζιου. Το κόμμα που πιστεύει -κι αποδεικνύει έμπρακτα- ότι ο πατριωτισμός δεν είναι μεγάλα λόγια που μικραίνουν την απήχησή της χώρας μας. Δεν είναι υποσχέσεις που τινάζουν την πορεία του τόπου στον αέρα. Δεν είναι απόπειρες καπηλείας και τυμβωρυχίας. Πατριωτισμός είναι οι πολιτικές που κάνουν την Ελλάδα πιο ισχυρή. Είναι η ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, το απόρθητο των συνόρων μας, η προώθηση των δικαίων μας, στη γη και τις θάλασσές μας.

Είμαστε ταυτόχρονα κόμμα της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Κόμμα που -με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σύσσωμη την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα- διασφαλίζει στην Πατρίδα μας τον δρόμο του μέλλοντος: Ανάπτυξη στα πιο ψηλά της Ευρώπης. Συρρίκνωση της ανεργίας. Σύγκρουση με το τέρας της ακρίβειας. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας. Τόνωση της ασφάλειας. Βελτίωση της καθημερινότητας.


Είμαστε η Παράταξη που εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά στην πορεία της Πατρίδας μας. Και αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο στις ευρωεκλογές. Μια πλατιά νίκη της Νέας Δημοκρατίας, που δεν θα αφήσει περιθώρια για αναχώματα στην πορεία της χώρας. Μια πλατιά νίκη που θα στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο πρόσωπα που θα δυναμώνουν -όχι να υπονομεύουν- την εθνική παρέμβαση. Μια πλατιά νίκη που θα δίνει συνέχεια στο δρόμο για μια δυναμική και περήφανη Πατρίδα.

Αυτός είναι ο κοινός στόχος. Το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό καλό. Η Ελλάδα που πάει σταθερά, δυνατά μπροστά. Οι Έλληνες που αισιοδοξούμε για μας και τα παιδιά μας. Και οι Έλληνες, με τη βοήθεια του Θεού και πίστη στις δυνατότητες Έθνους μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε».

Στέλιος Κονταδάκης: Το διακύβευμα των Ευρωεκλογών είναι η Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου, της προοπτικής και της αλληλεγγύης

“Σας προσκαλώ σε μια ακόμα μεγάλη μάχη που έρχεται, αυτής των ευρωεκλογών, ώστε να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας μας και της πολιτικής διαδρομής του κόμματος μας.

Συσπειρωμένοι κοντά στον πρόεδρο μας και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενωμένοι περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είμαστε εμείς που θα καθορίσουμε για άλλη μια φορά τις εξελίξεις, έχοντας την ευθύνη να οδηγήσουμε τη χώρα στην ανάπτυξη, την ευημερία και την προκοπή, μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια”, ανέφερε ο γραμματέας Οργανωτικού και διευθυντής του Γραφείου Προέδρου της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο συνεχίζεται στο Ζάππειο με τις εργασίες της δεύτερης ημέρας.

Αναλυτικά η ομιλία του Στέλιου Κονταδάκη:

«Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες

ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες,


Σας καλωσορίζω στο 15ο συνέδριο της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.

Εκατομμύρια Έλληνες, εδώ και πενήντα χρόνια, μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά τις ίδιες αρχές και αξίες. Παλεύουμε για τους ίδιους στόχους. Υπηρετούμε το ίδιο όραμα. Είμαστε -όπως ορίζει η ιδρυτική Διακήρυξή μας- η Παράταξη που απευθύνεται σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Η Παράταξη που βάζει πάνω απ' όλα τη Δημοκρατία και την ελευθερία, τα δίκαια και τα δικαιώματα της Πατρίδας μας, τα εθνικά μας συμφέροντα και την εθνική ενότητα.

Η Παράταξη που υπηρετεί την ανάπτυξη, την πρόοδο και την κοινωνική συνοχή.


Η Παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στέκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Φίλες και φίλοι,

Περήφανοι για την ιστορία και την προσφορά μας στην Πατρίδα, τιμούμε τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή και όλους τους ηγέτες της Παράταξης. Τιμούμε όλα τα στελέχη, τους αγωνιστές, τα μέλη των οργανώσεών μας, τους εθελοντές μας, που ήταν -και είναι- χρόνια και χρόνια στην πρώτη γραμμή.

Είχαμε -και έχουμε- πίστη σε κοινές αρχές και αξίες. Εργαζόμαστε για μια ισχυρή και περήφανη Πατρίδα.

Με επιλογές που οδηγούν σε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, σε αναβαθμισμένες διεθνείς συμμαχίες, σε ισχυρό γεωπολιτικό αποτύπωμα. Με πρωτοβουλίες που εξελίσσουν τη χώρα σε πυρήνα σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην ευρύτερη γειτονιά μας, με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Με τολμηρές μεταρρυθμίσεις που θεμελιώνουν την ελληνική οικονομία σε στέρεες βάσεις. Διασφαλίζουν ισχυρή ανάπτυξη. Μειώνουν την ανεργία. Ενισχύουν τα εισοδήματα. Με δράσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, την τόνωση της ασφάλειας, την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και παιδείας και τη βελτίωση της καθημερινότητας κάθε πολίτη.

Αυτή είναι η δέσμευσή μας και σ' αυτό τον δρόμο αναπτύσσουμε ταχύτητα με τιμονιέρη τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρό μας Κυριακό Μητσοτάκη.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Ας συντονίσουμε τις δυνάμεις μας στο μεταρρυθμιστικό ποτάμι που πάει την Ελλάδα με σίγουρα και στέρεα βήματα ακόμη πιο ψηλά.

Σας προσκαλώ σε μια ακόμα μεγάλη μάχη που έρχεται, αυτής των ευρωεκλογών, ώστε να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας μας και της πολιτικής διαδρομής του κόμματος μας.

Συσπειρωμένοι κοντά στον πρόεδρο μας και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενωμένοι περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είμαστε εμείς που θα καθορίσουμε για άλλη μια φορά τις εξελίξεις, έχοντας την ευθύνη να οδηγήσουμε τη χώρα στην ανάπτυξη, την ευημερία και την προκοπή, μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ας μπούμε όλοι και όλες στον αγώνα για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου για να έχουμε όχι μόνο μία πολιτική, αλλά και μία ιδεολογική κυριαρχία. Χωρίς αλαζονεία, αλλά και χωρίς εφησυχασμό. Με ανοιχτά κομματικά γραφεία και διαρκή παρουσία στην κοινωνία. Με τις κομματικές μας οργανώσεις σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα και σε διαρκή αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες. Με συμβολή σε κάθε κινητοποίηση, με ενεργοποίηση και αξιοποίηση όλων των στελεχών μας, με πνεύμα ενότητας, εξωστρέφειας και ομαδικής κουλτούρας, προβάλλοντας με κάθε τρόπο το κυβερνητικό μας έργο.

Ξέρουμε ότι κάποιοι επιχειρούν να βυθίσουν την πολιτική ζωή στην τοξικότητα, το λαϊκισμό και την ανευθυνότητα. Επενδύουν στη καπηλεία και τη τυμβωρυχία. Διαγκωνίζονται για τη δεύτερη θέση στην κατάταξη της Αντιπολίτευσης και μιλούν για χαλαρή ψήφο.

Μην κάνουμε το λάθος! Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι πολυσήμαντες, τόσο για την Ευρώπη, όσο και για την Πατρίδα μας. Θα κριθούν στην επόμενη πενταετία μείζονος σημασίας ζητήματα για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης, την αγροτική πολιτική, το μεταναστευτικό και την κλιματική κρίση. Χρειάζεται, γι' αυτό, να είμαστε δυναμικά παρόντες με πρόσωπα που ενισχύουν την εθνική παρέμβαση στα κοινοτικά κέντρα αποφάσεων.

Χρειαζόμαστε, προπάντων, μια καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας που να επαναβεβαιώνει την πολιτική υπεροχή μας και να διασφαλίζει το δρόμο του μέλλοντος, εξασφαλίζοντας σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά στη πορεία της χώρας μας.

Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: Είναι η Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου. Της προοπτικής και της αλληλεγγύης. Της εθνικής υπερηφάνειας και του γνήσιου πατριωτισμού. Είναι η Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε να χτίσουμε.

Αγαπητές και αγαπητοί σύνεδροι,

Είμαι υπερήφανος που υπηρετώ το κόμμα μας από τη θεσμική θέση που κατέχω και είμαι υπερήφανος για όλες και όλους εσάς που γνώρισα σε αυτό το μεγάλο ταξίδι. Το ταξίδι της δημιουργικής ανατροπής από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα, για το έργο που πετύχαμε όλοι μαζί τα προηγούμενα χρόνια σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Και σας ευχαριστώ πολύ για αυτήν τη συμπόρευση και συνεργασία.

Μην εφησυχάζετε!

Μην απογοητεύεστε στις δυσκολίες!

Συνεχίζουμε όλοι και όλες μαζί με θάρρος και δύναμη, με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για μια λαμπερή και αυτοδύναμη Ελλάδα που όλοι θέλουμε και ονειρευόμαστε!

Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε!

Ζήτω ο πρόεδρος μας και πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης!

Ζήτω σε όλους και όλες εσάς που είστε σήμερα εδώ, δίνοντας το δικό σας βροντερό παρών!

Ζήτω η Νέα Δημοκρατία!

Σας ευχαριστώ θερμά!»

Ρωμανός: «Η Νέα Δημοκρατία πρωταγωνίστησε σε κάθε μεγάλη απόφαση μισό αιώνα τώρα, να στείλουμε ένα μήνυμα στις 9 Ιουνίου: Πάμε όλοι μαζί μπροστά» 

Μιλώντας για τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε την ομλία του στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.

Το 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος και από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και στην παρέμβασή του ο Νίκος Ρωμανός ανέφερε: «Aποφάσισα να δομήσω την ομιλία μου πάνω σε ένα απλό ερώτημα. Που όμως έχει και χαρακτηριστικά πρόκλησης… Τι θα απαντούσα στα 6χρονα παιδιά μου αν με ρωτήσουν τι είναι η Νέα Δημοκρατία;

Θα έπρεπε να ξεκινήσω εξηγώντας τους τί είναι η Δημοκρατία. Για να τους πω ότι η Νέα Δημοκρατία εγκαθίδρυσε τη δημοκρατία στη χώρα μας. Μετά θα προσπαθούσα να τους εξηγήσω τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να τους πω ότι η Νέα Δημοκρατία μας ενέταξε, και μας κράτησε στην ισχυρότερη πολιτική και οικονομική ένωση κρατών του κόσμου.

Και θα κατέληγα εξηγώντας τους πώς η Νέα Δημοκρατία, μισό αιώνα τώρα, πρωταγωνίστησε σε κάθε μεγάλη απόφαση, σε κάθε πολιτική, σε κάθε επιλογή που υπηρετεί τα συμφέροντα, τις ανάγκες και τις ανησυχίες τους».

Και συνέχισε μιλώντας για το χρειάζονται τα παιδιά μας και ο τόπος μας: «Γιατί, τι χρειάζονται τα παιδιά μας; Ελεύθερη, δυναμική και ισχυρή οικονομία, για να έχουν περισσότερες επιλογές, ευκαιρίες, καλοπληρωμένες δουλειές και προοπτική στη χώρα τους! Σύγχρονη προσχολική, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που θα οδηγεί σε ελεύθερα πανεπιστήμια!


Ασφάλεια παντού γιατί χωρίς ασφάλεια, δεν υπάρχει ελευθερία. Και σε αυτό το πεδίο έχουν γίνει πολλά, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα.

Βελτιωμένες υπηρεσίες και δομές υγείας με έμφαση στην πρόληψη.

Ισχυρό και σύγχρονο κοινωνικό κράτος με σύγχρονες και προοδευτικές πολιτικές για την στέγαση, για την ισότητα, για το δημογραφικό.

Μια δημόσια διοίκηση ψηφιακή, ευέλικτη, γρήγορη, φιλική και απαλλαγμένη εντελώς από τις παθογένειες δεκαετιών της γραφειοκρατίας και του ωχαδερφισμού.


Και τέλος, μια ισχυρή, θωρακισμένη πατρίδα που θα πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, θα πρωταγωνιστεί στην ευρύτερη περιοχή και θα ενισχύει τη διεθνή της θέση τιμώντας τις συμμαχίες της και χτίζοντας πάνω στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα».

«Όλα αυτά, ούτε έγιναν, ούτε γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού! Δεν έγιναν και δεν γίνονται με ωραία συνθήματα και ευχάριστα λόγια! Γίνονται με ειλικρίνεια, γνώση, σκληρή δουλειά, στοχοπροσήλωση, και καθημερινές μάχες! Μάχες που δεν ήταν πάντα εύκολες, ούτε ήταν όλες, πάντα νικηφόρες! 'Αλλα είναι όλες στη σωστή κατεύθυνση, στη σωστή πλευρά της ιστορίας!», συνέχισε ο κ. Ρωμανός.

Και συμπλήρωσε: «Και όπως τις δώσαμε όλοι μαζί μισό αιώνα τώρα, περνώντας τον πυρσό από γενιά σε γενιά, έτσι θα συνεχίσουμε να τις δίνουμε και τα επόμενα 50 χρόνια, παραδίδοντας τον πυρσό στα παιδιά μας. Τον πυρσό που ενώνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, τον πυρσό που 50 χρόνια φωτίζει την αλήθεια, φωτίζει τον δρόμο της προόδου, της ανάπτυξης και του υπεύθυνου πατριωτισμού, κόντρα στην τοξικότητα και τον λαϊκισμό.

Για αυτό είμαστε περήφανοι για το κόμμα μας! Είμαστε περήφανοι για την ιστορία της παράταξης μας! Είμαστε περήφανοι για τους αγώνες μας! Είμαστε περήφανοι για την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό μας!»

«Εν όψει των Ευρωεκλογών, το οφείλουμε στα παιδιά μας, να στείλουμε στις 9 Ιουνίου, ένα και μόνο μήνυμα: προχωράμε όλοι μαζί μπροστά! Συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν 5 χρόνια! Ακόμα πιο τολμηρά! Ακόμα πιο δυναμικά! Ακόμα πιο αποφασιστικά! Ακόμα πιο ενωμένοι!», είπε κλείνοντας ο κ. Ρωμανός.

Χριστόφορος Μπουτσικάκης: Δεν υπάρχει άλλη προοπτική για την Ελλάδα από την ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου έθεσε στην ομιλία του στο 15ο Σνυέδριο της ΝΔ ο αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Χριστόφορος Μπουτσικάκης

«Κρίνεται αν η χώρα μας θα παραμείνει στον δρόμο της πολιτικής σταθερότητας ή θα στραφεί στον ολισθηρό δρόμο του λαϊκισμού και του διχασμού. Κρίνεται το ποιος θα μας εκπροσωπήσει στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.


«Φέτος γιορτάζουμε τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας! Της Παράταξης που είναι ταυτισμένη με την Δημοκρατία και της Αρχές της. Της Παράταξης που είναι ταυτισμένη με την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Της Παράταξης που είναι ταυτισμένη με την Εθνική συμφιλίωση. Της παράταξης που πάντα με υπευθυνότητα υπηρετεί το Εθνικό συμφέρον. Της Παράταξης των Κρίσιμων και Μεγάλων αποφάσεων.

Στα πεντηκοστά γενέθλια της Μεγάλης μας Φιλελεύθερης Παράταξης, η Ελλάδα έχει μια από τις ισχυρότερες κυβερνήσεις στην κόσμο και η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη, κάτι που επιβεβαιώνεται από την παρουσία όλων σας σήμερα εδώ.

Όλοι εσείς οι Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, είστε ο λόγος που η Παράταξη μας ήταν, είναι και θα είναι η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. Κυριαρχία που απλώνεται σε ολόκληρο το φάσμα της κοινωνίας. Αυτήν μας την πολιτική κυριαρχία καλούμαστε να επιβεβαιώσουμε σε δύο μήνες. Σε μία κρίσιμη αναμέτρηση» είπε στην αρχή της ομιλίας του.

Και συνέχισε θέτοντας το θέμα των ευρωεκλογών: «Στις 9 Ιουνίου κρίνεται αν η χώρα μας θα παραμείνει στον δρόμο της πολιτικής σταθερότητας θα στραφεί στον ολισθηρό δρόμο του λαϊκισμού και του διχασμού. Κρίνεται το ποιος θα μας εκπροσωπήσει στην Ευρώπη. Κρίνεται το ποιος θα διεκδικήσει τα συμφέροντα της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ποιος θα διαπραγματευτεί αποτελεσματικά τα σύγχρονα αιτήματα της κοινωνίας.


Είναι ξεκάθαρο πως η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να το κάνει είναι η Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα των Μεγάλων Αγώνων και των Μεγάλων Εθνικών Επιλογών. Το κόμμα που βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Το κόμμα που οραματίστηκε και υλοποίησε την ένταξή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Το κόμμα που έθεσε τα θεμέλια για ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος. Το κόμμα που κράτησε όρθια την Ελλάδα σε δύσκολους καιρούς».

«Δεν αρνηθήκαμε ποτέ τις δυσκολίες και τα λάθη μας. Είμαστε όμως αυτοί που αναλαμβάνουμε πάντα τις ευθύνες που μας αναλογούν! Πάντα, με όπλα την αλήθεια και την ειλικρίνεια, χτίζουμε την Ελλάδα του μέλλοντος. Χτίζουμε την Ελλάδα που όλοι οραματιζόμαστε για τα παιδιά μας και τις γενιές που έρχονται. Όσα κάναμε μέχρι σήμερα βάζουν τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

Τώρα, καλούμαστε όλοι μαζί να δώσουμε μία ακόμα μάχη! Μάχη που με όχημα την ιδεολογία μας και οδηγό τις αρχές μας, θα κερδίσουμε και θα βγούμε ακόμα πιο ισχυροί! Και σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς!», συμπλήρωσε.

Και κλείνοντας έστειλε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: «Από αυτό το Συνέδριο στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Δεν υπάρχει άλλη προοπτική για την Ελλάδα, παρά μόνο η ψήφος εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη! Πάμε την Ελλάδα μας και στην Ευρώπη ΣΤΑΘΕΡΑ, ΤΟΛΜΗΡΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ».

Δημήτρης Τσιόδρας: Ψήφος για καθαρό πολιτικό διάδρομο ως το 2027

Είναι «μια συνάντηση γιορτής και μάχης», τόνισε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Τσιόδρας, κατά την παρέμβασή του στο 15ο Συνέδριο του κόμματος, το οποίο βρίσκεται στη δεύτερη ημέρα των εργασιών του, στο Ζάππειο Μέγαρο. «Είναι γιορτή για τα 50 χρόνια δημιουργίας, που συμπληρώνει φέτος η ΝΔ, αλλά και μάχη γιατί κάτι παραπάνω από 60 ημέρες μας χωρίζουν από τις κάλπες των ευρωπαϊκών εκλογών», σημείωσε.

Εν συνεχεία, δίνοντας μήνυμα «αφύπνισης» ενόψει της εκ λόγω αναμέτρησης, είπε: «Καμμιά χαλαρή ψήφος δεν χωράει εδώ! Χρειαζόμαστε μια εθνικά αξιόπιστη εκπροσώπηση της Ελλάδας», με τον στόχο να είναι οι πολίτες να «δώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη καθαρό διάδρομο τριετίας, ως το 2027, για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν τη χώρα».

Αναλυτικά η ομιλία του Δημήτρη Τσιόδρα:


«Nεοδημοκράτισσες και Nεοδημοκράτες, ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες,
μαχητες στην πρώτη γραμμή των μεγάλων αγώνων της παραταξης που σφράγισε την 3η Ελληνική Δημοκρατία και διαμόρφωσε την Ελλάδα της Ευρώπης!

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο 15ο Συνέδριό μας, σε μια συνάντηση γιορτής και μάχης.

Γιορτής, για τα 50 χρόνια δημιουργίας, που συμπληρώνει φέτος η ΝΔ.

Ταυτόχρονα, το Συνέδριό μας, είναι και συνάντηση μάχης. Κάτι παραπάνω από 60 ημέρες μας χωρίζουν από τις κάλπες των ευρωπαϊκών εκλογών. Χρόνος ελάχιστος, μπροστά στα πολλά που πρέπει ως τότε να κάνουμε. Αλλά και χρόνος που, στην πολιτική, μοιάζει με αιώνας!

Για το ποια πρέπει να είναι η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, την καλύτερη απάντηση δίνει όσα έγιναν από το 2019 μέχρι σήμερα χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μετέτρεψαν την Ελλάδα, από ουραγό σε πρωταγωνιστή. Πρωταγωνιστή, για το ταμείο ανάκαμψης, πρωταγωνιστή για το πράσινο πιστοποιητικό, πρωταγωνιστή στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, πρωταγωνιστή για μια κοινή αμυντική πολιτική.

Εμείς, η ΝΔ είμαστε η σταθερή ευρωπαϊκή φωνή της πατρίδας –η εγγύηση για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη. Ξέρουμε ότι η Eυρωπαϊκή Ενωση δεν είναι μόνο πεδίο συνεργασίας, αλλά και πεδίο εθνικών ανταγωνισμών. Πεδίο καθημερινής μάχης. Εμείς ξέρουμε και μπορούμε να προωθήσουμε σταθερά τα εθνικά συμφέροντα στα κέντρα αποφάσεων, σε κάθε πεδίο και σε κάθε περίσταση που οι διακρατικοί ανταγωνισμοί κυριαρχούν.

Σ’ αυτές τις 60κάτι ημέρες, θα βρεθούμε όλοι μαζί στον δρόμο του αγώνα, για να εξηγήσουμε ότι το Ευρωκοινοβούλιο παίρνει αποφάσεις κρίσιμες για την καθημερινότητά μας και για την πορεία της χώρας –αποφάσεις που αφορούν τη ζωή μας! Καμμιά χαλαρή ψήφος δεν χωράει εδώ! Καμμιά ψήφος εύκολης διαμαρτυρίας δεν επιτρέπεται να στέλνει στις Βρυξέλλες ευρωβουλευτές που συκοφαντούν τη χώρα στην Ευρώπη, με άθλια ψηφίσματα, ζητώντας να διακοπεί η χρηματοδότησή της. Χρειαζόμαστε μια εθνικά αξιόπιστη εκπροσώπηση της Ελλάδας.

Στις 9 Ιουνίου, οι πολίτες θα δώσουν ξανά τη νίκη, στη ΝΔ. Θα δώσουν συντριπτική απάντηση στους τυχοδιώκτες της αντιπολίτευσης, στην αδίστακτη τυμβωρυχία, στην τοξικότητα και στον ακραίο λαϊκισμό. Θα δώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη καθαρό διάδρομο τριετίας, ως το 2027, για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν τη χώρα! Και θα στείλουν στο Ευρωκοινοβούλιο ανθρώπους που ξέρουν να μάχονται. Πάμε μαζί, για μια μεγάλη νίκη σταθερότητας και εμπιστοσύνης».

Νίκος Παπουτσής: «Η ΝΔ πορεύεται δίπλα στην κοινωνία και τους πολίτες, αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και παλεύει γι’ αυτές»


«Η Νέα Δημοκρατία μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια, έχει καταφέρει πολλά. Και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει πολλά περισσότερα στα χρόνια που έρχονται. Γιατί έχει βάσεις στέρεες στην κοινωνία. Έχει σαφή προσανατολισμό. Έχει αξίες και ιδανικά», ανέφερε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παπουτσής στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο συνεχίζεται στο Ζάππειο με τις εργασίες της δεύτερης ημέρας.


Ο Νίκος Παπουτσής αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία της ΝΔ κατά τα τελευταία 50 χρόνια. Αναφέρθηκε στις αξίες και τις αρχές που καθοδήγησαν την πορεία του κόμματος, τονίζοντας τη σημασία της ενότητας και της αλληλεγγύης. Επίσης, υπογράμμισε τις επιτυχίες της ΝΔ σε θέματα διακυβέρνησης και την ανάγκη για συνεχή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της προόδου και της ανάπτυξης. Τέλος, ανέδειξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ηγέτη που αντιμετωπίζει αποφασιστικά τις προκλήσεις και οδηγεί την Ελλάδα προς ένα καλύτερο μέλλον.

Αναλυτικά η ομιλία του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Παπουτσή στο 15ο Συνέδριο του κόμματος:

«Το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας συμπίπτει με ένα ορόσημο για την ιστορία αυτής της μεγάλης λαϊκής παράταξης: με τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της. Πέντε δεκαετίες γεμάτες με αγώνες, προκλήσεις, επιτυχίες. 50 χρόνια μέσα στα οποία ο κόσμος γύρω μας άλλαξε κατά πολύ. Κι όμως, η φλόγα του πυρσού της Νέας Δημοκρατίας, άντεξε. Δεν έσβησε ποτέ. Φώτισε τις αξίες μας κι έτσι μας έδειξε τον δρόμο για να τα καταφέρουμε. Και είναι τιμή μου που σήμερα στέκομαι εδώ μπροστά σας, μπροστά σε τόσους ανθρώπους που ξέρω ότι ο καθένας έχει δώσει κάτι από την ψυχή του γι’ αυτό το κόμμα. Είναι μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια που αποτελώ έναν κρίκο αυτής της αλυσίδας που ενώνει τις αρχές, τις αξίες και τις μάχες που έχει δώσει η παράταξή μας για τον τόπο αυτές τις 5 δεκαετίες.

Το ταξίδι μας δεν ήταν πάντα εύκολο. Έχουμε αντιμετωπίσει εμπόδια και προκλήσεις, δυσκολίες που μας ένωσαν και μας έκαναν πιο δυνατούς. Γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να είμαστε δυνατοί -αυτό έχει αποδείξει όχι μόνο η ιστορία του κόμματός μας, αλλά και η ιστορία της Ελλάδας. Η Νέα Δημοκρατία είναι γεμάτη από παραδείγματα ανθρώπων που για το καλό της παράταξης και της χώρας, έθεσαν τα προσωπικά τους θέλω στην άκρη. Και ξέρετε, αυτό είναι που μας ξεχωρίζει από όλους τους άλλους. Αυτός είναι ο πυρήνας της φιλοσοφίας μας και η δύναμη που μας οδηγεί προς τα εμπρός.


Είναι αλήθεια ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα των μεγάλων, ιστορικών αποφάσεων. Είναι εκείνη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία στη χώρα και που το 1979, εδώ στο Ζάππειο, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραφε την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Και όταν η ευρωπαϊκή μας πορεία κινδύνεψε, ήταν η Νέα Δημοκρατία που την υπερασπίστηκε, με κάθε κόστος. Τα έβαλε με τον λαϊκισμό, προτάσσοντας πάντα την αλήθεια και την ειλικρίνεια.

Το κόμμα μας είχε, έχει και θα έχει πάντα ως σταθερά του τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ευημερίας. Εκφράζοντας όλους εκείνους που πιστεύουν στην πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό, στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια, στη μείωση των ανισοτήτων και την κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, αλλά ούτε να διστάζουμε να πούμε με σαφήνεια πως είναι η δική μας παράταξη, είναι η Νέα Δημοκρατία εκείνη που έχει αποκαταστήσει το νόημα των λέξεων. Που έχει υπερασπιστεί την αληθινή έννοια της προόδου σε κάθε της έκφανση. Εμείς και κανένας άλλος μεταξύ όσων διεκδικούν το δήθεν μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας.

Αυτό που η παράταξή μας έχει καταφέρει, σε σχέση με άλλες που νομίζουν πως αρκεί μια αλλαγή αρχηγού ή ονόματος, είναι να κρατά τον κορμό της αταλάντευτο, με ρίζες βαθιά στην κοινωνία, και κλαδιά που απλώνονται προς όλους. Πορεύεται δίπλα στην κοινωνία και τους πολίτες, αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και παλεύει γι’ αυτές. Και δεν θα υπήρχε καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό, από όσα έχει καταφέρει η κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα τελευταία 5 χρόνια.

Το 2019, όταν οι Έλληνες πολίτες εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία για τη διακυβέρνηση της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλαγε για πολιτικές που θα άλλαζαν την Ελλάδα. Περιέγραφε μια χώρα που θα έχει αφήσει πίσω της τις κρίσεις που την καθήλωσαν και με αισιοδοξία θα κατακτούσε ξανά τη θέση που της αρμόζει στη διεθνή σκηνή.


Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, η Ελλάδα που περιέγραφε τότε ο Πρόεδρός μας έχει αρχίσει να διαμορφώνεται. Δεν είναι μόνο η σταθερή οικονομική ανάπτυξη που έχουμε πετύχει, δεν είναι μόνο το κράτος που αλλάζει και γίνεται πιο φιλικό προς τον πολίτη. Αλλά είναι η αποκατάσταση της ελπίδας στον τόπο μας. Της πεποίθησης πως ναι, η Ελλάδα μπορεί. Μπορεί να αναπτύσσεται και να προοδεύει. Μπορεί να έχει ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος. Να έχει ισχυρό λόγο στη διεθνή σκηνή. Να διεκδικεί το εθνικό της συμφέρον, αλλά και να προστατεύει επάξια τα σύνορά της. Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Αντιμετωπίσαμε ως χώρα πρωτοφανείς προκλήσεις. Από την πανδημία, την ενεργειακή κρίση, τους δύο πολέμους στη γειτονιά μας, μέχρι το μεταναστευτικό και την κλιματική αλλαγή. Στις προκλήσεις αυτές, η κυβέρνηση απάντησε με σθένος και αποφασιστικότητα. Έχοντας πάντα στο επίκεντρο των δράσεών της το καλό του πολίτη και το συμφέρον της πατρίδας. Και δεν θα μπορούσα να φανταστώ κανέναν άλλον που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις κρίσεις αυτές καλύτερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έχουμε ακολουθήσει πολιτικές που στηρίζουν τους νέους, τη γενιά μας. Ξεχωρίζω τη μεταρρύθμιση για την ίδρυση -επιτέλους- και στη χώρα μας μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Θυμάμαι ως φοιτητής, από τη ΔΑΠ που ξεκίνησα, τον αγώνα που κάναμε -πάντα με επιχειρήματα- για να αποκτήσει και η χώρα μας αυτή τη δυνατότητα. Πολλά από όσα υπερασπιζόμασταν στα αμφιθέατρα, έγιναν επιτέλους νόμοι του κράτους από αυτήν την Κυβέρνηση. Γενιές ΔΑΠιτών αισθάνονται δικαιωμένοι πλέον για τις μάχες που έδωσαν στα πανεπιστήμια.

Κυρίες και κύριοι,

Αγαπητοί σύνεδροι,

Το κόμμα μας, μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια, έχει καταφέρει πολλά. Και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει πολλά περισσότερα στα χρόνια που έρχονται. Γιατί έχει βάσεις στέρεες στην κοινωνία. Έχει σαφή προσανατολισμό. Έχει αξίες και ιδανικά. Και έχει τον κάθε ένα Νεοδημοκράτη, την κάθε μια Νεοδημοκράτισσα, έχεις όλους εμάς, που ξέρουμε τι είναι η Νέα Δημοκρατία.

Είναι πολλά περισσότερα από ένα κόμμα. Πολλά περισσότερα από μία παράταξη. Είναι η υπόσχεση ότι το αύριο θα είναι καλύτερο από το σήμερα, για όλους τους πολίτες της Ελλάδας. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία».

Χατζηβασιλείου: Η Νέα Δημοκρατία είναι η δύναμη της Ελλάδας στην Ευρώπη

«Με όχημα το σύγχρονο πατριωτισμό και με όπλα την ευθύνη και την αποφασιστικότητα, η Νέα Δημοκρατία είναι συνώνυμο της στιβαρής ευρωπαϊκής ηγεσίας. Είμαστε το μεγαλύτερο κόμμα στο ΕΛΚ και πορευόμαστε με την κληρονομιά του Καραμανλή, του Σουμάν, του Αντενάουερ. Είμαστε η δύναμη της Ελλάδας στην Ευρώπη», τόνισε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, κατά την ομιλία του στο 15ο Συνέδριο του κόμματος.


Ο κ. Χατζηβασιλείου, ο οποίος συμμετέχει στην Οργανωτική Επιτροπή του επετειακού συνεδρίου για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, «άνοιξε την αυλαία» ως πρώτος ομιλητής στη θεματική ενότητα «50 χρόνια ΝΔ: Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη».

Ο Σερραίος βουλευτής τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά πρωταγωνιστεί στην ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας. «Βρισκόμαστε σταθερά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Είμαστε η παράταξη των μεγάλων στρατηγικών επιλογών, εκείνων που κατέστησαν την Ελλάδα μία από τις ισχυρότερες χώρες της Ευρώπης. Η απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για ένταξη της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη επανασύνδεσε τη χώρα με το φυσικό γεωπολιτικό, οικονομικό και πνευματικό της χώρο. Η παράταξή μας δεν έφυγε στιγμή από τον ευρωπαϊκό δρόμο», υπογράμμισε.

«Το 2015, ο άκρατος λαϊκισμός της Αριστεράς κόντεψε να γκρεμίσει σε λίγες ημέρες όσα είχε χτίσει η ελληνική κοινωνία επί χρόνια. Και τότε, η Νέα Δημοκρατία έβαλε πλάτη και προστάτευσε το εθνικό συμφέρον», πρόσθεσε με έμφαση.

Επίσης, τόνισε τη μεγάλη πρόοδο που έχει διανύσει η χώρα τα τελευταία χρόνια με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Από το 2019, η Ελλάδα επανήλθε στη σωστή τροχιά. Από «ασθενής της Ευρώπης», έγινε πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις. Μας υπολογίζουν ως ισχυρούς. Ειδικά τώρα που έχουμε θωρακίσει όσο ποτέ άλλοτε τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι είμαστε πυλώνας σταθερότητας», δήλωσε.

Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρωταγωνιστεί στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και στη διαχείριση των διεθνών κρίσεων. «Πρωταγωνιστήσαμε στην κοινή πολιτική κατά του COVID. Πρωταγωνιστήσαμε στη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης. Πρωταγωνιστήσαμε στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Πρωταγωνιστήσαμε στο τείχος δημοκρατίας απέναντι στον αναθεωρητισμό του Κρεμλίνου. Και πρωταγωνιστήσαμε στην κοινή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Σήμερα, με τις πολιτικές μας, η Ελλάδα ξαναβρίσκεται στον πυρήνα της Ένωσης, έχοντας ανακτήσει την εθνική της αξιοπιστία», τόνισε.

Τέλος, κάλεσε για ψήφο στη ΝΔ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου: «Στις ευρωεκλογές, σας καλώ να στείλουμε ένα μήνυμα: ισχυρή Νέα Δημοκρατία και ισχυρός Κυριάκος Μητσοτάκης σημαίνει περισσότερο ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη».

Παύλος Μαρινάκης: Οι ευρωεκλογές δεν έχουν χώρο για ένα απλό μήνυμα, είναι σταυροδρόμι για τη συνέχιση της προόδου της χώρας


«Οι ευρωεκλογές δεν έχουν χώρο για ένα απλό μήνυμα αλλά είναι σταυροδρόμι για την συνέχιση της προόδου της χώρας», τόνισε στην ομιλία του στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.


Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι οι αντίπαλοι της ΝΔ «θέλησαν να μας πείσουν ότι έχουν το μονοπώλιο της κοινωνικής και δημοκρατικής ευαισθησίας, αλλά διαψεύστηκαν πανηγυρικά» και προσέθεσε ότι «η ΝΔ δεν εξαπάτησε τους πολίτες όπως άλλοι που έγιναν κυβέρνηση και από το 35% επέστρεψαν στο 17%».

Τόνισε ότι η ΝΔ είναι ο κόσμος της, εκείνοι που δεν ζήτησαν ποτέ τίποτα αλλά μόνο έδιναν, και είναι περήφανοι για τις ιδέες τους, ενώ σημείωσε ότι «η παράταξη μας ξέρει να υποδέχεται νέα μέλη και ανθρώπους από διαφορετικές αφετηρίες" προσθέτοντας ότι οι καινούργιοι που έρχονται, έρχονται με σεβασμό για τις κατακτήσεις της ΝΔ».

Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ακόμη, ότι η ΝΔ έχει ήθος και τόνισε με έμφαση ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι, εμείς είπαμε αλήθειες όταν άλλοι έλεγαν λεφτά υπάρχουν».

Ακόμη, είπε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση εφαρμόζοντας στο ακέραιο το πρόγραμμά της, επαναλαμβάνοντας ότι οι ευρωεκλογές είναι σταυροδρόμι για την συνέχιση της προόδου της ευημερίας, και κατέληξε λέγοντας ότι το έργο της κυβέρνησης έχει γερά θεμέλια.

15ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας (2η μέρα - Α μέρος)