Στις 19:30 το απόγευμα της Παρασκευής ξεκίνησαν οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου της ΝΔ που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο. Πρόκειται για ένα Συνέδριο με επετειακό χαρακτήρα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Γιάννης Πλακιωτάκης λέγοντας ότι «στα πολλά χρόνια της διαδρομής μου στην πολιτική δεν έχει υπάρξει μέρα μεγαλύτερης συγκίνησης και υπερηφάνειας από την σημερινή. Στέκομαι ενώπιων σας αναλογιζόμενος με δέος ότι ακριβώς σε αυτό σημείο η ιστορία καθοδηγούμενη από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή συναντήθηκε με το εθνικό πεπρωμένο. Εδώ σε αυτό το χώρο υπεγράφη η συνθήκη ένταξης της Ελλάδος στις Ευρωπαϊκές κοινότητες. Για αυτό και 28η Μαΐου του 1979 έχει θέση εθνικής επετείου. Εκείνη την ημέρα η χώρα μας άνοιξε μια νέα σελίδα στην ιστορία της και οι πρώτες λέξεις που γράφτηκαν ήταν από το χέρι του ιδρυτή της παράταξής μας του Κωνσταντίνου Καραμανλή».


Η ιστορία γράφεται με γεγονότα και όχι προθέσεις

«Η ιστορία γράφεται με γεγονότα και όχι υποθέσεις. Ωστόσο σήμερα σε ένα ταραγμένο κόσμο που αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς έχουμε την πολυτέλεια να αναρωτηθούμε πως θα ήταν η χώρα μας αν η ΝΔ δεν οδηγούσε την Ελλάδα στο στενό πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας» πρόσθεσε.

Επίσης ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι τον λαϊκισμό αντιμάχεται η ΝΔ εδώ και μισό αιώνα. «Σε αυτό το λαϊκισμό απαντάμε εδώ και 50 χρόνια με αποφασιστικότητα, μεταρρυθμίσεις και σταθερή προσήλωση στο ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας μας» είπε.

«Η ΝΔ σήμερα είναι ο χώρος που παράγει σύγχρονη πολιτική σκέψη είναι ο χώρος που σχεδιάζει και υλοποιεί μεταρρυθμίσεις, είναι ο βασικός και μοναδικός πυλώνας πολιτικής σταθερότητας» σημείωσε.

«Σήμερα δεν υπάρχει σοβαρός διεθνής φορέας που να μην αναγνωρίζει το ελληνικό θαύμα. Υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη αντιμετωπίσαμε κρίσεις, θωρακίσαμε τη χώρα , ενισχύσαμε το λαϊκό εισόδημα , δώσαμε καύσιμο στις μηχανές της ανάπτυξης» πρόσθεσε.

«Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αποκλίνουν ούτε χιλιοστό από την διαδρομή που χάραξαν μαζί με τον Ελληνικό λαό. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω θα πάει μπροστά» τόνισε αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές. Αμέσως μετά προβλήθηκε βίντεο με τις σημαντικές στιγμές του κόμματος και τους ιστορικούς του ηγέτες.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χαιρετά τον Αντώνη Σαμαρά στιγμές μετά την προσέλευση του πρωθυπουργού στο χώρο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Ένθερμο εναγκαλισμό είχαν και οι δυο πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.

Πέρα από τις χειραψίες και τα χαμόγελα, αρκετά ήταν και τα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν, εν αναμονή της εναρκτήριας ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.



6175415
6175414
6175413
6175401
6175411
6175396
6175399

6175319
6175272
6175290

6175244
6175232
6175213
6175248
6175233
6175267
6175264
6175402
6175394
6175270

Αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Σμυρλή και του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρου Καλαφάτη. Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα απευθύνουν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, τη δεύτερη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε τέσσερις θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι: «50 Χρόνια ΝΔ: Οι ιδέες και οι άνθρωποι», «50 Χρόνια ΝΔ: Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη», «50 Χρόνια ΝΔ: Για ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο» και «50 Χρόνια ΝΔ: Μεγαλώνει γιατί εξελίσσεται».

Την Κυριακή 7 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής Μαρίας Συρεγγέλα, του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννη Πλακιωτάκη, του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και της υποψήφιας του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen. Πριν τη λήξη των εργασιών, θα απευθύνει ομιλία προς το σώμα των συνέδρων ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.