Σε ρυθμό προετοιμασίας του 15ου Συνεδρίου της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο Ζάππειο από τις 5 έως τις 7 Απριλίου, κινείται η Νέα Δημοκρατία και από μέρα σε μέρα αναμένεται η ανακοίνωση των ονομάτων των στελεχών που θα συμμετάσχουν στην Οργανωτική Επιτροπή.

Διαβάστε ακόμα: Σε ρυθμούς επετειακού συνεδρίου η ΝΔ: Μέσα στις επόμενες μέρες ανακοινώνει την αρμόδια επιτροπή ο Μητσοτάκης

Συνέδριο ΝΔ: Οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια και οι παρεμβάσεις ιστορικών στελεχών 

Το γεγονός ότι το επικείμενο συνέδριο δεν είναι εκλογικό, αλλά αρχών και θέσεων, προσδίδει έναν πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς στις εργασίες του προγραμματίζονται να συμπεριληφθούν επετειακές εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης αναμένονται και οι παρεμβάσεις και τοποθετήσεις από ιστορικά στελέχη του κόμματος. Στο τριήμερο συνέδριο, το οποίο θα ξεκινήσει τις εργασίες του με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα παρουσιαστεί βίντεο με τους σημαντικότερους σταθμούς στη μακρόχρονη πορεία της ΝΔ από την ίδρυσή της έως τη διπλή θριαμβευτική νίκη του περασμένου καλοκαιριού - και με ορίζοντα το νέο ορόσημο της 9ης Ιουνίου.

Την ημερομηνία δηλαδή των ευρωεκλογών με βασική στόχευση να αποσταλεί μήνυμα ενότητας της ΝΔ καθ’ οδόν προς την εκλογική αναμέτρηση αλλά και να άρει τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε τμήμα της παραδοσιακής βάσης λόγω της ψήφισης του νόμου για την ισότητα στον γάμο.

Στο Βελλίδειο το προσυνέδριο της ΝΔ με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πριν από το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Βελλίδειο το προσυνέδριο, με ομιλία του Κ. Μητσοτάκη, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, και όχι την προσεχή Τρίτη, όπως είχε αρχικά ακουστεί, όπου και αναμένεται να δοθεί επίσημα το έναυσμα για την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων.

Και το προσυνέδριο θα έχει τον χαρακτήρα της συσπείρωσης της εκλογικής βάσης στέλνοντας και από εκεί το μήνυμα στον κόσμο της ΝΔ πως στον δρόμο προς τις ευρωκάλπες δεν χωράει η χαλαρότητα. Στο προσυνέδριο, στη συμπρωτεύουσα, θα παρουσιαστεί επίσης το επετειακό σήμα της ΝΔ και το σύνθημα, με αφορμή βεβαίως τα πεντηκοστά γενέθλια του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α» το επετειακό σήμα θα είναι γεωμετρικό και θα αποτυπώνει εμφανώς τον αριθμό «50».