Το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης ανέβασε στα ύψη η έφοδος στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ προκειμένου να κατασχεθούν οι σκληροί δίσκοι με τα ηχητικά ντοκουμέντα που σχετίζονται με τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Κάνοντας μια αιφνιδιαστική παρέμβαση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, υποστήριξε πως η σημερινή έφοδος ήταν απότοκο της δικής του πρωτοβουλίας να καταθέσει αναφορά στον Άρειο Πάγο σχετικά με τις μονταρισμένες συνομιλίες, μια πρωτοβουλία που σύμφωνα με τον ίδιο προκάλεσε την αντίδραση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα με τις θεσμικές μας πρωτοβουλίες», τονίζοντας παράλληλα ότι με την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ αποκαλύφθηκαν οι «γεφυροποιοί συμφερόντων του Μαξίμου», καθώς καρατομήθηκαν οι δύο συνεργάτες του πρωθυπουργού σημειώνοντας πως αντί να συσπειρωθεί η ΝΔ έστειλε σπίτι τους δύο υπουργούς.

Μάλιστα, επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να ζητεί απαντήσεις σε ένα κοινωνικό αίτημα διαφάνειας και δικαιοσύνης για να λάμψει η αλήθεια, ενώ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα βρίσκει απέναντι το κόμμα του «όσο ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης υπηρετεί τη διαφθορά, τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία».

Απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για προσβολή στη Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι είναι προκλητικό να συσχετίζει την επίσκεψή του στον Άρειο Πάγο με την τελευταία ενέργεια του ανακριτή.

«Να υπάρξει σεβασμός στη διάκριση των εξουσιών», είπε ο κ. Πλεύρης, κάνοντας λόγο για έναν διαγκωνισμό μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη από τη σιδηροδρομική τραγωδία.

«Η θεσμική μας πρωτοβουλία φέρνει αποτελέσματα», ανταπάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι ο κ. Πλεύρης μπερδεύει την έρευνα της Δικαιοσύνης για το έγκλημα των Τεμπών με την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για τη χάλκευση των διαλόγων.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, καλώντας εκ νέου τη ΝΔ να δεσμευτεί για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να μην αμνηστευθεί ο Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατάει την πρωτοβουλία στην επικαιρότητα μέχρι αυτή να κατατεθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο καιρός γαρ εγγύς και να παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός στον φυσικό του δικαστή.