Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί η αγωγή της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη κατά της Έλενας Ακρίτα, η οποία επιμένει στις προκλητικές επιθέσεις της σε βάρος της συζύγου του πρωθυπουργού, τροφοδοτώντας έτσι την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει.
Την ίδια ώρα, μεγάλη κόντρα σημειώθηκε και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παύλο Πολάκη να επιπλήττει τον Νίκο Καρανίκα, επειδή ο τελευταίος πήρε θέση κατά της Έλενας Ακρίτα, τονίζοντας ότι ο «μισογυνισμός δεν είναι πολιτική».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d09t64r57x49)

Έλενα Ακρίτα: Βάζει στο κάδρο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με νέα ανάρτηση 

Η βουλευτής Επικρατείας σε νέα ανάρτηση βάζει στο κάδρο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι προσπαθεί να στρέψει την ατζέντα από την υπόθεση των Τεμπών, ενώ δηλώνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούν «όταν η χώρα μας βυθίζεται στη διαπλοκή, στη συγκάλυψη εγκλημάτων, στη φτώχεια, στην ανέχεια και στην απελπισία».

Αρνείται, επίσης, τις κατηγορίες περί «σεξιστικής επίθεσης» κατά της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον η παρουσία του πρωθυπουργού ως μάρτυρα υπεράσπισης της συζύγου του στο δικαστήριο. «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», έγραψε.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d09tcq5ecuv5)


Παύλος Μαρινάκης: «Κάποια στιγμή να μπει ένα όριο σε αυτόν τον βούρκο»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Action24 χαρακτήρισε «ανατριχιαστική» την ανάρτηση, κάνοντας λόγο για «ψέματα», «απογείωση της χυδαιότητας» και «συρραφή διαφόρων συκοφαντιών».

Ανέφερε δε ότι η κυρία Ακρίτα δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τη βουλευτική ασυλία της και πως «πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα όριο σε αυτόν τον βούρκο».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d09ew2xsq06x)

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «αποκρουστική και χυδαία ανάρτηση» σχολιάζοντας (Πρώτο Πρόγραμμα) τις επιθέσεις κατά της κυρίας Γκραμπόφσκι. «Είναι πολιτικά ανήθικο, πολιτικά απαράδεκτο, ποινικά κολάσιμο, αστικά αποζημιώσιμο και, το κυριότερο, τρομερά σοβινιστικό», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Στους ίδιους τόνους κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη (Mega), o οποίος μίλησε για «σεξιστικού περιεχομένου ανάρτηση με ψευδή και συκοφαντικά στοιχεία». Είπε, επίσης, ότι η κυρία Ακρίτα ουσιαστικά στοχοποίησε μια γυναίκα για το φύλο της και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εδώ και μια δεκαετία συκοφαντεί την κυρία Γκραμπόφσκι αποκλειστικά επειδή είναι σύζυγος του πρωθυπουργού.

Αίσθηση, όμως, προκαλεί ο καυγάς στα social media μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Νίκου Καρανίκα, μετά το σχόλιο του δεύτερου περί μισογυνισμού της κυρίας Ακρίτα. Ο κ. Πολάκης απάντησε με το γνωστό του ύφος, ο οποίος από την αρχή έσπευσε να υπερασπιστεί τη βουλευτή γράφοντας: «Ποιος είναι ο μισογυνισμός, Νίκο, και ποιος τον εκφράζει;;;; Δεν σε πιάνω!!! Για εξήγησέ το περισσότερο!». Ο κ. Καρανίκας απάντησε παραθέτοντας την ανάρτηση που αποτέλεσε αφορμή για την τοποθέτηση της κυρίας Ακρίτα, αλλά και την ανάρτησή της. Ο κ. Πολάκης επανήλθε εκ νέου γράφοντας ότι αν την «πολιτική απάντηση της Ακρίτα» τη λέει μισογυνισμό, «τότε ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα». Τον διάλογο έκλεισε ο κ. Καρανίκας γράφοντας ότι η κυρία Ακρίτα απάντησε στη χυδαιότητα του Δημάδη με την ίδια χυδαιότητα και διερωτήθηκε αν «τα σπίτια της Μαρέβας είναι πολιτική».


Αποστάσεις από Φάμελλο και δυσφορία από Καρτερό

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα προκάλεσε μεγάλη αμηχανία εντός του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στελέχη της Κουμουνδούρου διαπίστωναν ότι η βουλευτής, με τους χιλιάδες ακολούθους στο Facebook, άλλαξε, χωρίς να το συνειδητοποιεί, την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης, μετατοπίζοντας το επίδικο από το μείζον ζήτημα των Τεμπών στη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ένας εξ αυτών, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε για την ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα, που εύλογα προκάλεσε την αντίδραση και του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του, Μαρέβας, απέφυγε να πάρει θέση, εκφράζοντας εμμέσως τη δυσφορία του. «Δεν θέλω να πάρω θέση για την ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα, γιατί πιστεύω ότι η ουσιαστική συζήτηση είναι τα Τέμπη και γιατί πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει την ατζέντα», είπε ο κ. Φάμελλος (Action24). Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Γιάννης Σαρακιώτης όταν ρωτήθηκε («Παραπολιτικά» 90,1 FM) αν συμφωνεί με τις αποστάσεις που πήρε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d09waxb2ucch)

«Ορθότατα ο κ. Φάμελλος δεν πέφτει στην παγίδα που προσπαθεί να στήσει ο κ. Μητσοτάκης και να αλλάξει την ατζέντα και να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση από το ζήτημα των Τεμπών», σημείωσε και με τη σειρά του αποδοκίμασε τη βουλευτή Επικρατείας για το κρεσέντο των αναρτήσεων σε βάρος του πρωθυπουργικού ζεύγους. «Η κυρία Ακρίτα έκανε ένα post. Δεν είναι ένα post στο Facebook το μείζον ζήτημα συζήτησης σε μια ολόκληρη χώρα. Η κυρία Ακρίτα έκανε μια συγκεκριμένη τοποθέτηση, είναι δικαίωμά της, από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται γι' αυτά που γράφει. Τα posts τα δικά μου είναι και αυτά στη δημοσιότητα, προσυπογράφω τα δικά μου posts», είπε ο κ. Σαρακιώτης.

Σε αυτό το κλίμα, το άρθρο του Θανάση Καρτερού με αιχμές στις… εξάρσεις Κασσελάκη και των στελεχών που τον ακολουθούν έχει τη σημασία του. «Οι του ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα ξέρουν από πικρή πείρα ότι υπερβολές, φραστικές ρήξεις, ανέξοδες προκλήσεις και προτάσεις ποτέ δεν ωφέλησαν. Ότι χρειάζονται σήμερα περισσότερο από ποτέ επίγνωση και περίσκεψη. Γείωση, στην οποία ορκίζονται», έγραψε ο αρθρογράφος στην «Αυγή».

Σαφείς ήταν οι αποστάσεις που κράτησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης από τις αναρτήσεις της Έλενας Ακρίτα κατά της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Μιλώντας στην εκπομπή «Η επόμενη ημέρα», στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, αναφερόμενος στις αναρτήσεις της Έλενας Ακρίτα που προκάλεσαν την αντίδραση τόσο της συζύγου του πρωθυπουργού, η οποία αναμένεται να κινηθεί νομικά, όσο και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Γιαννούλης κράτησε σαφείς αποστάσεις. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Έχω την προσωπική μου άποψη, στην ατζέντα αυτές οι δημόσιες διατυπώσεις, που αποκτούν προσωπικό χαρακτήρα, δεν είναι και ό,τι καλύτερο στην πολιτική όταν έχεις, δυστυχώς, και το λέω με πόνο, το πολιτικό πλεονέκτημα να παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα, έμπλεα ψεμάτων, για πολύ σημαντικά ζητήματα».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d09v9dklb9lt)