Λιγότερες από 70 ημέρες απομένουν πιά, για τις ευρωπαϊκές εκλογές. Η αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη αυτή αναμέτρηση έχει αρχίσει. Και το διπλό της διακύβευμα είναι ήδη σαφές σε όλους: πολιτική σταθερότητα στην εσωτερική πολιτική σκηνή και εθνικά αξιόπιστη εκπροσώπηση των συμφερόντων της χώρας στην Ευρώπη. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι η θετική απάντηση και στα δύο μεγάλα ζητούμενα της κάλπης του Ιουνίου –είναι αυτή που θα δώσει τη σίγουρη λύση για το παρόν και το μέλλον του τόπου!

Η προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε αποκαλυπτική για όλους και για όλα. Η αντιπολίτευση εξαπέλυσε ένα συντονισμένο κρεσέντο ακραίου λαϊκισμού και χυδαίου ψεύδους, αδίστακτης τυμβωρυχίας και μαύρης προπαγάνδας, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ντύσει την πολιτική της γύμνια με ό,τι βρήκε πρόχειρο: σκουριασμένα συνθήματα, μπόλικα θραύσματα θεωριών συνωμοσίας, πολλές δόσεις «πολακισμού» με στόχο τη δικαιοσύνη και (ως κερασάκι στη δηλητηριασμένη τούρτα) επικίνδυνες κραυγές, που ζητούν με απύθμενο θράσος... διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές και, έτσι, αμφισβητούν ευθέως το δημοκρατικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης. Μετά από όλα αυτά, μετά από όσα είδαμε και ακούσαμε στη Βουλή, μετά από όσα ειπώθηκαν μπροστά σε κάμερες του Τικ-Τοκ και πίσω από κλειστές πόρτες, κανείς δεν μπορεί να έχει πια αυταπάτες –οι πολίτες ξέρουν καλά ότι η πολυκέφαλη αντιπολίτευση έναν και μοναδικό στόχο έχει και αποκλειστικά σε αυτόν ομονοεί: θέλουν να φθείρουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσον τον Μητσοτάκη κι ύστερα... βλέπουμε.

Στις κάλπες του Ιουνίου, οι πολίτες θα πουν, με τη συμμετοχή και με την ψήφο τους, ΟΧΙ σ’ αυτά τα σχέδια οπισθοδρόμησης –θα πουν ΝΑΙ στην πολιτική σταθερότητα και στη συνέχιση του δρόμου των μεταρρυθμίσεων, που αλλάζουν τη χώρα. Οι έλληνες ξέρουν πόσα πετύχαμε και πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητά μας τα τελευταία χρόνια, με τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι. Ζουν τις αυξήσεις του κατώτατου μισθού, τις αυξήσεις στο Δημόσιο, τις τριετίες, τη φροντίδα για την οικογένεια, τις αλλαγές και τις μεγάλες επενδύσεις στο ΕΣΥ, την αμυντική θωράκιση της πατρίδας και την προστασία των συνόρων μας από τις μεταναστευτικές ροές.

Βλέπουν τις εκσυγχρονιστικές τομές –με τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με τους νέους ποινικούς κώδικες, με την επιστολική ψήφο. Ζουν, βλέπουν, ξέρουν –και θα απαντήσουν στους τυχοδιωκτισμούς της αντιπολίτευσης, δίνοντας στην παράταξή μας μιαν ακόμη νίκη εμπιστοσύνης.

Οι πολίτες, στις κάλπες του Ιουνίου, θα αποφασίσουν και για ένα ακόμη κρίσιμο ζήτημα: ποιά πολιτική δύναμη θέλουν να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη. Ποιό κόμμα θα στείλουν ισχυρό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα του αναθέσουν την ευθύνη να υπερασπίζεται, να προωθεί, να διεκδικεί και να κατοχυρώνει τα συμφέροντα της πατρίδας στα κέντρα και στα fora των Βρυξελλών.

Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι και θέλει και ξέρει και μπορεί να το πράξει αποτελεσματικά: είναι το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, που δεν ταλαντεύτηκε ούτε στιγμή για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, που έφερε δεκάδες δις από το Ταμείο Ανάκαμψης. Οι ευρωβουλευτές μας έδωσαν μάχες για αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας, έκαναν τη φωνή της Ελλάδας να ακουστεί δυνατή και στάθηκαν όρθιοι απέναντι σε ψηφίσματα συκοφαντικά, που διασύρουν τη χώρα και φέρουν (δυστυχώς) υπογραφές ελληνικές, σε κείμενα που ζητούν μέχρι και τη διακοπή της ευρωπαϊκής της χρηματοδότησης.

Στις 9 Ιουνίου, οι ελληνικές κάλπες θα στείλουν ηχηρό μήνυμα –τόσο στο εσωτερικό, όσο και πέρα από τα σύνορα της χώρας: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω! Δεν ρισκάρει τη σταθερότητα που κέρδισε με μόχθο! Δεν χαρίζει ούτε έναν εκλογικό πόντο στους τυχοδιώκτες! Δεν εμπιστεύεται την ευρωπαϊκή εκπροσώπησή της σε εκείνους που τη διαπομπεύουν διεθνώς, με χαλκευμένες κατηγορίες! Στις 9 Ιουνίου, η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία θα εγγυηθεί τη συνέχεια της πορείας προς το μέλλον που μας αξίζει!

* Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ και διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού