Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Κώστας Τσιάρας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Με αφορμή τη νέα γυναικοκτονία, που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στους Αγίους Αναργύρους είπε ότι «είναι αποτρόπαιο, μας σοκάρει όλους». Αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας ο κ. Τσιάρας υποστήριξε ότι «δεν ήταν απλά και μόνο πειστικές οι απαντήσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συζήτησης αλλά ξεκαθάρισε το πλαίσιο οριοθετώντας όλα αυτά τα οποία για διαφορετικούς λόγους με έναν αφελή ή έναν τρόπο που δεν προσιδιάζει ούτε στην πολιτική ούτε πολύ περισσότερο σε μια ηθική προσέγγιση ενός ζητήματος σαν αυτό της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών έθεσαν σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε ότι αν δεν αφήσουμε απερίσπαστη τη δικαστική εξουσία, η δικαιοσύνη να λειτουργήσει και να αποδώσει τις πραγματικές ευθύνες και ο καθένας από εμάς για μικροπολιτικούς λόγους κάθε φορά θέτει ζητήματα, καθιστά ενόχους, υπευθύνους ή ενδεχομένως ανθρώπους που δεν έχουν το λόγο ή τον ρόλο αλλά παρόλα αυτά πρέπει να στοχοποιηθούν πολιτικά, το είδαμε άλλωστε αυτό στο σχετικά πρόσφατο πολιτικό παρελθόν της πατρίδας μας κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα μιλάμε για μια χώρα που η δημοκρατία δεν λειτουργεί με τους δικούς της βασικούς κανόνες.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η δικαστική κίνηση Ανδρουλάκη και το νέο αίτημα για προανακριτική του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται για μικροπολιτικούς λόγους υποστήριξε ότι «αυτές είναι υποθέσεις οι οποίες λύνονται από την ίδια τη Δικαιοσύνη και δεν λύνονται επειδή κάποιοι έχουν το δικό τους λόγο να τα αναδείξουν ως θέματα πολλές φορές χωρίς καν να μπορούν να τα υποστηρίξουν.

Αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις που μπορεί κάποιος να συστήσει ένα κατηγορητήριο εδώ είμαστε, υπάρχει η κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου και να κατατεθεί αλλά και να προχωρήσει ή να μην προχωρήσει αντίστοιχα, όσο όμως θα υπάρχουν τέτοιες κινήσεις εντυπωσιασμού που για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά αναδεικνύονται ως πολιτικές πρωτοβουλίες αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν είναι ένα σωστό μήνυμα».
Ο Κώστας Τσιάρας στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα 02-04-24
Ερωτηθείς αν ξέρουν στην κυβέρνηση ποιος ήταν αυτός που μόνταρε και διέρρευσε τα ηχητικά επεσήμανε πως «αυτό είναι μια διαδικασία η οποία πρέπει να αναζητηθεί από την ίδια τη Δικαιοσύνη από εκεί και πέρα έχουμε απαντήσει σε όλα αυτά. Αν με ρωτάτε προσωπικά θεωρώ ότι το πρώτο από το οποίο πρέπει να ξεκινήσει κανείς, και δεν σας κρύβω ότι παρά τη δική μου προσπάθεια την προηγούμενη περίοδο κατά τη θητεία μου στο υπουργείο Δικαιοσύνης «δεν κατάφερα» να αντιμετωπίσω το τεράστιο θέμα των διαρροών».

«Το θέμα είναι ότι θα έπρεπε κανείς να ξεκινήσει από το θέμα της διαρροής, προσωπικά δεν εκτιμώ ότι είχε να κερδίσει κάτι η κυβέρνηση από αυτή την υποτιθέμενη διαφοροποίηση με δεδομένο ότι δύο μέρες μετά είχαν αποκαλυφθεί οι πλήρεις διάλογοι πρώτον, δεύτερον δεν υπήρχε καμία προσπάθεια να κατευθυνθεί η Δικαιοσύνη κάπου και τρίτον δεν υπήρχε χειραγώγηση της κοινής γνώμης άρα όλη αυτή η συζήτηση ήταν περισσότερο προσχηματική παρά ουσιαστική», συμπλήρωσε.

«Μιλάμε για μια εθνική τραγωδία, δεν θα μπορούσε κανείς να πιστέψει οτιδήποτε άλλο παρά μόνο την πραγματική σημασία και βεβαίως και την αδήριτη ανάγκη η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να φτάσει μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η δική μας θέση», κατέληξε.