Δημόσια συζήτηση για τα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα ενόψει ευρωεκλογών, με συμμετοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, θα γίνει την Τετάρτη στην Πάτρα, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση – Οι περιπέτειες ενός οράματος».

Το βιβλίο το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στις 5 Φεβρουαρίου στην Αθήνα με ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και προλογίζει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ξεκινάει από τη γέννηση της ιδέας της ευρωπαϊκής ενοποίησης και καταγράφει τις διαμάχες στο εσωτερικό της Ένωσης και τις κομβικές στιγμές που καθόρισαν την πορεία της.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις, έχει πίσω του μια μακρά διαδρομή στη δημοσιογραφία με θητεία δεκαετιών στο πολιτικό ρεπορτάζ των εφημερίδων,του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. α είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου θα απευθύνει χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και θα μιλήσουν εκτός του Παύλου Μαρινάκη, η Άννα Μαστοράκου, αντιπεριφερειάρχης Υγείας και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αβραμίδης, ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος και ο δημοσιογραφος Κωνσταντίνος Μάγνης. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νατάσα Πατρινού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα στο My Way Hotel & Events (Λεωφ. Όθωνος – Αμαλίας 16).

marinakis-tsiodras-patra